--> MERDEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Monday, August 30, 2010

--> MERDEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dicatat oleh m i a di 10:43 AM
Assalamualaikum..

tanggal 31..
bulan lapan, lima puluh tujuh..
merdeka! merdeka!..
tetaplah merdeka!..
ia pasti, menjadi sejarah...

ewahhh..hehehe....selamat hari kemerdekaan semua..
wish u all da best untuk kemerdekaan ke 53 ni..
mari sama-sama merdekakan diri dalam segala hal oke..

hehe..ni ade sikit buah tangan untuk uols semua..hakhakhakkk..
betol3 made by hand ni oke..muhhaaa..plz jangan gelak..even huduh tahap cipan kelabu pon, korang tahan je gelak oke..hehehe...

ready?




lima...






empat...






tiga...






dua...






satu...






12.00 am..






DINGGGG...DONGGG...DINGGG...DONGGG...!!!!



taraaaa...!!..hepp...tahan gelak semua oke..ni me'ah pakai paint je tau..ehehe..SALAM MERDEKA uolss...


~masuk mood serius oke smua (T_T)~

sekarang ni strategi penjajahan bukan lagi dengan senjata dan bom tangan..huhu..ala..uols pon faham kot..ape3 pon, terpulang pada hati masing-masing..kalu pengaruh yang kite terima tu elok, belajar la..but kalu yang pelik3 tak penah dibuat dek org, better fikir-fikirkan...kita da besar dan pandai menilai kan..

apepun...me'ah sangat bersyukur dilahirkan di bumi Malaysia ni..huhu..yaya..sangat-sangat bersyukur...di sini lagi berganda-ganda harmoni dari negara-negara lain..macam yang ditunjukkan dalam Jejak Rasul TV3..tak sure jam berape..dekat nak sahur kot (huhuhu..time tu kt hotel buat tesis, mmg la bule tgk tv tgu sahur)..huhu..xtahu la macamane kalu kita letakkan diri dalam keadaan manusia lain yang hidup di negara yang kucar-kacir..nak pergi masjid untuk solat pun mati ditembak..bayangkan..even bukan salah mereka, dan bukan mereka mintak jadi macamtu, saya tetap rasa sangat takot dan buntu kalu ade di tempat mereka..huhuh..

jadi, mcmane teruk pon negara Malaysia ni, sy tetap terlalu bersyukur dilahirkan di bumi bertuah ni..(biasala, negara membangun..masalah dalaman tu mmg selalu wujud...ikot cara terbaik kita utk selesaikan..ye tak?)

so uols..mari sama-sama hargai apa yang kita ada, apa yang kita perolehi dan ape yang kita sedang miliki sekarang..siapa tahu ape yang akan jadi pada masa depan kan???hehehe...




❤ SAYA SAYANG MALAYSIA SAYA


till then..do take care ur own self oke..


~wassalam~

3 ulasan:

Mohd LukMan on August 30, 2010 at 12:07 PM said... BALAS

salam merdeka

skool on August 30, 2010 at 12:36 PM said... BALAS

saya sayang sangat sama kamu mia..hehe...salam merdeka mia..wish u all the besh..!!~

mia on August 30, 2010 at 2:19 PM said... BALAS

dear skool : hehhee..tq syg...huwa...da pndai ek skrg..hahhaa

lukman: tq, salam merdeka jgk ye..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan