Things in ur Tas Tangan | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, August 28, 2010

Things in ur Tas Tangan

Dicatat oleh m i a di 9:12 AM
Assalamualaikum..


hi uols..
huwaa...lagi bape hari je lagi nk raya kan..
mood raya da mula bergemerlapan da..
lagu raya di sana sini, bau kuih raya pon berlegar3 di udara..ewaahhh...
saya balik umah nanti, nak kene buat kuih raya..oh yeah3..
tahun ni, semua balik umah saya..kak long dan abg rafiqy, kak ina & abg haffiz..iman, dan adik3 lelaki saya..huwa..meriahhnye..theme baju raya tahun ni ialah kelabu..muhahaa...kalu saya, egat nak cari kelabu + pink3 sikit..hehe..semart kan...
(nak belikan untuk safwan baju melayu kelabu jugak ni..hohoho)


baikla anak3..entri kali ni, me'ah cam gatal3 sikit, nak usha tengok ape benda yang ada dalam handbag saya selama ni...huhu..selalu tak penah pikir pon ape yang dok beranak pinak kat dalam beg tu..tibe3 ja rasa nak share dengan uols semua..hehehe...meh3 kite tengok meh..




inilah handbag saya...hadiah dari safwan arif..



1st list ialah, kunci rumah dan pendrive.. in case nak sedut muvie or pic dari mane3 lappy kan..hehehhee



2nd thing ialah note book & pen..hehe...dalam tu ade list order tudung.. kot-kot la kan..tibe3 rase nak pegi amek stok, da ade list order..lagi satu, me'ah ni suke menulis..ape3 je pon bule tulis kan...



yosshh..losyen jangan lupe ye...saya senang gune baby losyen je.. even ramai cakap, baby losyen ni hanya seswai untuk baby je (nama pon baby losyen kan..) tapi, takpe kot..da lame gune, rase oke jugak, so gune la smpai sekarang..saya jugak gune losyen nivea untuk bahagian3 lain ye..ahaa!



oh my...ni la nyawa saya..hehe...susah betol kalu ni takde..rase macam sengal je..yaya, me'ah ni rabun jauh..but pakai spec hanya mase dalam clas & dalam wayang..hahaha..malam pon tak berape nak nampak..so ni la antara barang yang wajib ade dalam beg saya oke..




hehe...kipas ni saya beli mase di jogjakarta..sangat murah oke..kalu kira dengan duit malaysia..jadi berape sen je..30 sen kot..hehe..murah kan..kan3..selalu gune kipas ni masa panas3 tunggu bas..huhu..nampak macam gedik3 ek..haha..takpe..saya tak kesah pon ape orang nak kate..(^^,)



hehe...saya kira, ni pon macam antara benda yang perlu ada kot dalam handbag kite..alahai..saya pon wanita biase je macam anda3 semua..teheee!..saya gune ZA two-way foundation..eyeliner dari silkygirl..lipstip Royal Fuschia dari Avon dan Nivea Lip Care..haa...lagi satu ye..me'ah ni suke sangat pkai gincu kaler hijau kat atas tu..saya pnggil 'gincu haji' je..hahahaa...murah oke..5 hengget je..ohohohoho




see, cermin pon wajib ade...kertas minyak dari clean&clear pon harus ade ye mokcik3 sekalian...agak senang la if ade benda ni...(hhahaha..saya selalu sapu muke safwan dengan ketas ni...hikhikk..hohoho..)



haiii cik me'ah uii..ni pon kena ade jugak ke...hahaha..yup..opkos!..minyak cap kapak tu sangat perlu ye..macam ngade3 pulak kan..takpela, yang penting ade bile diperlukan, ye tak??



yosshh...ni mestila semua ada kan..my radioactive purse...sangat3 lame da gune...dekat 4 tahun kot...hehhee..masih elok..even nampak cam budak3...but i likee gitu!!



yeaahhh...last sekali, opkos..my handphone..juga sangat lame da gune..almost 3 years...hohoh...banyak kali jatuh, cume sekali masuk air..hahaha...tak penah tukar 'housing'..tak penah lagi masuk klinik handphone..(harap3 sampai ke sudah la ye..amin3..)



hhehee..selesai da menyelongkar ek..hahaha...banyak jugak harta benda saya dalam handbag ni kan..hehe..takpe...sebab semua ada gunenya...someone said to me.."lagi besar beg, lagi banyak barang akan hilang if kena ragut"..betol jugak kan...jadi, secara tuntas, seboleh-bolehnye..elakkan diri dari kena ragut oke...heeheh..

lastly...semua di atas adalah hak milik terpelihara saya ye...Cik Me'ah..


ye, ni saya..mia_jamiah..

tata semua..

~wassalam~

0 ulasan:

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan