--> 2 hari lagi.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, September 8, 2010

--> 2 hari lagi..

Dicatat oleh m i a di 1:15 AM
Assalamualaikum..



hi semua..
huwaa...lagi 2 hari kita nak raya kan..
camne la persiapan raya korang ek..
me'ah bizi shopping then bizi kemas umah..(kenape shoppin dulu baru kemas umah me'ah??)..hakhakhak..bikin semangat naek kan..muhhhaaha..

ehem3, cik me'ah da beli da contact lens...last3..ikot cakap ibu, beli lens kaler grey..muhahha...haipp, cakap ibu alwayz rite ek..
sy tak try pakai lagi...mase beli tu freshlook ade buat promosi..beli 1 percume daily lens..means lens yang bule pakai sehari je la...hehee..ok la kot...lepas check mata (uhuk3..kene pakai spec yang macam kanta pembesar tu..siap amoi tu suruh jalan3 kat luar tengok clear ke tak...seyes malu tahap gaban da..hohoho)..sah me'ah ni memang rabun..mata belah kiri tinggi sket power die compare dengan yang belah kanan..mata kanan 125 dan mata kiri 150..ehehe..last3 beli contact lens yang power die 125 je..hehe..coz freshlook tak jual lens yang asing3 power..tapi ade jugak amoi tu suggest kan sepasang lens yang bule amek lain3 power..but brand lain la..so harga pon laen..muhahhaa..


takpe kot..atas nasihat kak ngah saya (yang lebih 4 tahun pakai lens)..katanya, bole je amek lens same power..tak nampak beza pon..even org ckp, nak membeli, biarla puas hati kan..but ape3 pun, budget kene save jugak rite..hehe..so gitu la..

actually nye la kan..me'ah rase takot nak pakai..hahaha..pulak..ngade3 ek..biasala, tak penah kot..but yang free lens daily tu, rasenye nak pakai 1st raya kot..hehehe..nak tengok camne..safwan cakap, bule je try sekarang...nanti tak lah kekok mase nak pakai pagi raya nanti..betol jugak..hhehhe..akan difikirkan oke..

saya sebenarnye, nak upload pic lens tu, but takot rase cam poyo pulak..huhu...konon3 nak eksen la da ade contact lens..huhu..tak moh la orang pikir gitu..ape3 pon, saya borak nak just untuk suka suki je..hilang buhsan if alone...lagi pulak, me'ah ni suke menulis..hehhee..oh ye..tadi sy bukak blog depan adik3 saya, tibe-tibe ajim (adik ke 5) tanye..

"ni kak mia taip ke yang panjang3 ni?"
yela pokcikk..
"owhh..ajim ingat akak copy dan paste dari mane3"
sengal bin ubi betol bdak ni..mane pilak nak cari ayat yang sengal bengal macam ni dik uii..hahaha..

ok la uols..cukup untuk hari ni oke...da menguap lapan belas kali da..
till then..sila jaga diri anda masing-masing oke..
adioss..


~wasssalam~

0 ulasan:

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan