--> Makan..makan | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, October 3, 2010

--> Makan..makan

Dicatat oleh m i a di 11:36 AM
Assalamualaikum..


baru lepas bagi ayam makan..hohoh..saya ni kalu balik umah, memang jadi tugas kasi ayam-ayam ayah makan..ok baeklah..menu makan pagi bagi ayam-ayam hari ni ialah, jagung+dedak+nasi lemak..hahaha...seyes saya tak tipu..nasi lemak semalam saya campur dengan bahan-bahan tadi.. hohoho..hebat kan saya? (hoh, apekeh?)

ramai orang yang kenal saya cakap, cik me'ah ni jenis kelam kabut, cemerkap kemain lagi..hahha..see, memang betol la kot..tadi kasi ayam makan, tangan da kena dawai reban ayam tu..padan muka aku kan..sape suh gatai nak masuk dalam reban yang besar kotak peti ais tu..hohoho..tapi muat wehh..muhahah..see, hebat kan saya lagi sekali kan? (damn!!)

 said : PADAN MUKA ENGKO ME'AH


saya jeles betol tengok ayam-ayam tu makan dengan lahapnya..rasa macam kurang ajar gile makan depan tuan tanah yang masih kebulur..kurang hasam betol..jadi, dengan kejamnya saya, saya maen tarik-tarik tangan dengan ayam-ayam tu..hahhaa...seyes bengong mia..ape jadah pulak maen tarik tangan sengal uii...diorang ni (hoh, diorang ke ek?)..biasa makan atas tapak tangan saya..hehe..see, lagi sekali hebat kan saya...(angkat kening sikit!)..

so, saya dok maen tarik-tarik tangan la..bila dorang nak makan, saya tarik tangan, pastu mereka pandang saya dengan muka engkau.kenapa.ni.mokcik. sila.jangan.maenkan.perasaan.aku.yang.tengah.lapar.ni.nak.makan. pelempang.ke?..heh!...pastu saya gelak sorang-sorang sambil angkat bahu oke..hahaha..puas hati aku..seyes sengal...itu la mia..

bila da puas hati saya, dengan laju-laju, saya terkedek-kedek masuk umah, teros pegi ke meja makan..hoho..huwaa..ade air nescafe panas..ohh..ade cekodokk juga...ohh yeh-oh yeh..ada sambal tumis jugakkk...so ape lagi..hehe..tapi, saya biasa makan cekodok cicah sambal letak gula sikit.. korang biasa buat gitu tak?hehhe...

acely nya, saje nak kasi korang jeles, saya breakfast cekodok cicah sambal hari ini oke...mengancammlah!

ok da..masa untuk diri sendiri..

~wassalam..

8 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin on October 2, 2010 at 9:31 PM said... BALAS

lain kali nak bagi ayam makan...panggil jerk..krrruuuu...krrruuuu..heheheh....pedih oo kena dawai

tika on October 2, 2010 at 9:47 PM said... BALAS

mula2 bg ayam makan..pastu nnt makan ayam tu plak..heheh
rantaian makanan ..

mia on October 2, 2010 at 9:52 PM said... BALAS

hawa :
yang, aku ni panggil mereka sambil membebel tau..dorg mcm faham la pulak..hahha..dgr aku membebel, cpt3 smua dtg..

tika :
hahaha..tepatttt..betol tu tika..


~thanks korang sudi komen..~

~SukEMakAn~ on October 2, 2010 at 11:08 PM said... BALAS

nasek lemak ye ayam makan
mmg kelas la mia
dulu ina pon suke masuk dalam reban ayam
tgkp ayam
sebab tym tu kecik lg
muat je nk masok
haha
mcm mcm tym keccik2 dulu!

mia on October 2, 2010 at 11:26 PM said... BALAS

fazlina :
hahaha..nasi smlm ina..ade lebih, mia sebat la kasi ayam..btol3..reban yang ayah buat ni kecik je, tpi gatai jgk nak masuk..pdan muka mia kan..

skool on October 3, 2010 at 12:46 AM said... BALAS

nasib tak mkn makanan ayam skali..!! =P

Atiqah Adnan on October 3, 2010 at 6:50 AM said... BALAS

macik..!! janganlah kelam kabut sangat.. okie??
pergh rindunye nak breakfast sesama.. cekodok, sambal tumis letak gula, nes panas.. sangat nostalgia..!! berebut2 makan adik beradik.. dah macam ayam gakss kita adik badik kan..?kan..?
tihihih

mia on October 3, 2010 at 8:01 AM said... BALAS

sayang :
hahhahaa...ok jugak syg..nasi lemak kot..hehe

kak long :
hohohoh..kan.kan?best sgt3...mia makan sambil hadap tibi..memang semart la kan..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan