Guru Prihatin | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, November 23, 2010

Guru Prihatin

Dicatat oleh m i a di 9:25 PM
Assalamualaikum..

Baek, 1st of all, tentang exam tadi..

Soklan seyesly senang gile..rasa nak berjoget bila bukak exam paper tu oke..

But kenapa time nak jawab, rase kemain susah kan?hehehe...terpaksa muhasabah diri barang sejam dua, baru bole jawab..kahkahkhah..

bertapa kejap cari ilham nak mengoreng...

hehe..but, Alhamdulillah syukur sangat saya dapat jawab dengan jayanye..

betol salah belakang cerita oke..hahaha..

ni nak tanya kat korang ek..

 penah tak pegi exam pastu lupe nak bawak pemadam?

Pastu masa kelam kabut nak jawab tu, posak-posak cari pemadam tak jumpe?

pastu korang rasa macam nak melalak dua raka’at kat dalam dewan pekse tu?

Last sekali korang guna air liuq je padam benda yang korang da salah tadi...hamekk kauu!

Kahkahkahhh..penah ke?ok fine..saya penah..but time darjah satu..hahahaa..

Time tu muka macam tongkang pecah lagi..haipp, da pakai tudung okee..but camne rupe tudung tu lepas rehat, better korang jangan tanya k...grrr...

Pastu lepas rehat, da siap nak jawab pekse ni, da dapat ketas, tekun menjawab..dengan hingus setiap 2 saat meleleh..kahakahkah..gile lawak zaman kanak-kanak rebina..

Tiba-tiba, dengar bunyi cikgu berdehem..

ehem..bukan macam ni..

Saya pandang cikgu..muka cuak gile..pastu cikgu senyum..eh..eh..saya senyum jugak..pastu cikgu kasi jawapan..

Punye xcited nak padam jawapan yang salah, cari pemadam tak jumpe, last-last saya amek air liuq je buat pemadam, depan cikgu tu oke..

Korang tahu camne muka cikgu bila nampak saya buat macam tu??

Kahkahkahkahhh...macam nak menangis tahu tak?

Memang tak bole belah..mesti cikgu tu trauma nak tolong saya lagi..

Hehehe..but esoknya, dapat pemadam baru okee...muhahaha..

Thanks cikgu..saya ingat sampai bila-bila pon..

Ehem..nama cikgu tu kan..Miss Saraswaty...dulu miss laa..sekarang?

Tak tahu..jadi datin kot..akehkehkehh..

So, moral of the story..jadilah guru yang prihatin terhadap pelajar anda..acehhh..

Ok da...hehe...nak bw jenguk blog korang ni..taraaaa..

~wassalam~

15 ulasan:

Lizzie Yasmin on November 23, 2010 at 6:14 AM said... BALAS

Ops.. tak pernah berlaku dalam hidup lupa bwk pemadam.. coz nk peksa jer.. mesti mama dah siap segala bagai yang baru.. b4 p skolah dia double check lagi 40 kali... hehehehe

Lizzie Yasmin on November 23, 2010 at 6:14 AM said... BALAS

Ops.. tak pernah berlaku dalam hidup lupa bwk pemadam.. coz nk peksa jer.. mesti mama dah siap segala bagai yang baru.. b4 p skolah dia double check lagi 40 kali... hehehehe

Lizzie Yasmin on November 23, 2010 at 6:15 AM said... BALAS

Ops.. tak pernah berlaku dalam hidup lupa bwk pemadam.. coz nk peksa jer.. mesti mama dah siap segala bagai yang baru.. b4 p skolah dia double check lagi 40 kali... hehehehe

iamnerves on November 23, 2010 at 6:26 AM said... BALAS

haha...gile masam paper tu bau air liur...euww..

ala...ngaku la awk padam camtu tym exam tadi..
cover2 dajah 1 kunun..

haha

Anisa Hang Tuah on November 23, 2010 at 7:01 AM said... BALAS

heee
klaka la cikgu mia..

kes nis lak lain

ink pen habis

erk.

delarocha on November 23, 2010 at 7:28 AM said... BALAS

sumpah cikgu tu fobia nak tolong lagi...takut basah plak kertas jawapan tu ngan air liur mia... haha

mia on November 23, 2010 at 9:47 AM said... BALAS

lizzie :
hahahhaaa....time kcik3, pmadam asek hilang je..dekat lapanjuta kali beli pon still ilang dear..akahakahaha

iamnerves :
haiipp...bkn la..td pakai pen, hehehhe..hohohohoh

mia on November 23, 2010 at 9:48 AM said... BALAS

anisa :
hahahaa..mia penah gak kene gitu nisa...pastu angkat tgn pinjam pen lect..bole?ahhaha

delarocha :
hahahahahaa...tu la, tgk muka dia sumpah klakas gilee

alinac lover on November 23, 2010 at 10:09 AM said... BALAS

sma mcm anma cikgu yong dulu.huhu

kobEj0rdan~ on November 23, 2010 at 4:40 PM said... BALAS

wes,datin amek spm ke hape??:P

mia on November 23, 2010 at 8:31 PM said... BALAS

alina :
hehehe...ntah-ntah cikgu yg same yong..hehe


kobejordan :
grrr..bukanlaaa...mase darjag 1 la pkcikkk

jijie on November 23, 2010 at 8:42 PM said... BALAS

tengah exam ek mia?
all da bez! hehe~

mia on November 23, 2010 at 9:40 PM said... BALAS

jijie :
haa akk..hehhe, 2 paper je..thanks ek

azzey on November 24, 2010 at 5:52 PM said... BALAS

mia: sker cikgu yg prihatin!

mia on November 24, 2010 at 6:42 PM said... BALAS

azzey :
hehehe..hope mia pon mampu buat bnda yg same dearr

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan