IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, November 13, 2010

IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR

Dicatat oleh m i a di 9:30 AM
Assalamualaikum..


woww...if i had rapunzel' hair..atau dalam bahasa melayu nye..kalu saya ada rambut macam rapunzel..

panjangnya 70 kaki..kaler gold gitu..huwaa..macam magic-magic sikit...nak jugak oke..kira kita bole kontrol pergerakan rambut ni ikot suka kita..acehhwaahh...



oke baeklah..kalau korang ada rambut cenghini, ape korang nak buat??kahkahakhha..

saya ada fikir macam nak buat baju kurung...nak buat bantal peluk sekali dengan selimut sekali..al maklum.. 70 kaki kot...panjang gile kentang okee..hehehe

tapi itu semua cerita kat rumah..yaaa..if rambut saya panjang 70 kaki macam rapunzel..1st sekali kompom saya takkan buat rebonding...nak mampos kena bayar beribu-ribu.. bayangkan rambut paras bahu da dekat 2 ratus...abis tu, kalu da panjang dari Pudu ke masjid jamek..bape pulak nak kena bayarrr..grrrr....

okee...kalau rambut saya panjang gile macam rapunzel tu..

saya nak jadi warrior woman..

kan banyak karakter pahlawan wanita ni berambut panjang...bayangkan kalau saya sorok rambut tu dalam tudung..oke fine..macamane besar tudung tu jangan tanya oke..senang-senang pakai tudung saji je sudah... hahahahaa...pastu, masa lepas cocok duit kat ATM tanjong malim..ade pulak penyangak nak ragut..hape lagiii..


kau nampak tak tudung saji itu?


mudah kan..kenapa saya cakap mudah?? pasal rambut ni mengikot cakap bos dia...kita cakap..rambut, sini suapkan aku makan..baekk..katanya...rambut, mari sini basuhkan baju aku...baekkk katanya lagi..see, kan senang..


baeklah..antara karakter warrior woman yang ada dalam senarai wanna be saya...hehehee...


 Chun Li dalam Street Fighter...
serangan paling top ialah lightning kick..
kalau saya...hohoho..Lightning Hair Kick...aiiyakk!!
  


Lara Croft dalam Tomb Rider..
da dapat award dalam Guinness World Record sebagai pahlawan wanita yang paling berjaya dalam game..kalau saya?ohh tidakk..saya tak perlu ape-ape award..saya sedia berkhidmat untuk negara..baek..sila hantok kepala kat dinding sekarang...lalallaa..
  


Tifa Lockhart dalam Final Fantasy VII..
mengunakan kuasa tinju dan kaki sebagai senjata..rambut hitam dan kat hujung rambut tu ada macam terpisah sikit..mesti rambut rosak tak pakai conditioner ni..kalau saya?saya jaga rambut 70 kaki saya elok-elok..hari-hari syampu..pastu pakai hair dryer...pastu tiap minggu pegi spa rambut...pastu cukup bulan makan pasir sebab bil elektrik seribu lebih, tak tambah yang tertunggak lagi..bil kat spa tu lagi..alahaii...



so, saya pasti dan yakin 100 percent bahawa saya mampu  jadi warrior woman yang berjaya dengan rambut 70 kaki saya macam rapunzel ni...anda berminat untuk mencuba?

yee..korang patut cuba..sebab 40 entry yang paling kreatip akan dapat 2 tiket percuma dari Nuffnang untuk filem Rapunzel  : A Tangled Tale 3D on  24 November...klik website nuffnang ni untuk info lanjut..

doakan saya agar berjaya dalam kerjaya sebagai pahlawan wanita ni oke...



...









...










...










...










...










....









taraaaa...






LiTifa terLara



nahh hamekk kauu...!!! wa bagi combo untuk lu oke..
siap reben plus spec besar punye..
kalau terserempak, tegur-tegur la tau..jangan lari pulak...hahahahahhaaa...


bole mati tergelak aku tengok picture ni lama-lama laaa..

dah..dahh...kang jatuh cinta pulakk..

kahkahkahkahhkahhkahh..

~wassalam~

pst : harap-harap dapat tiket free lagi..amin..amin..

21 ulasan:

kata kila on November 12, 2010 at 9:48 AM said... BALAS

gilaaa kau.kahkahkah

mia on November 12, 2010 at 9:51 AM said... BALAS

kila :
hahhahahaa...ok x?comel la tu..penat nk edit tu okee

aNiSa hANg tUaH on November 12, 2010 at 9:59 AM said... BALAS

haaa..suke rapunzel..
:)
mia comel juga.. (:

mia on November 12, 2010 at 10:04 AM said... BALAS

anisa :
hhehe..join la dear...jum la..nnti klu ade rezeki, bule jumpe..

Jey Yusuff on November 12, 2010 at 10:30 AM said... BALAS

kalau rambut panjang macam 2 mcm mner nk shampoo

Post Brooke Satu Kenangan

mia on November 12, 2010 at 10:32 AM said... BALAS

jey :
hhehhehe...mandi lapanblasjam lah..bil air melambung3 ape lagikk

Jey Yusuff on November 12, 2010 at 10:33 AM said... BALAS

kalau rambut panjang macam 2 mcm mner nk shampoo

Post Brooke Satu Kenangan

Heidi Shafiq on November 12, 2010 at 10:41 AM said... BALAS

klu ko de rambut mcm tu.. then pakai tudung.. dah macam tarik guni plak.. haha..

skool on November 12, 2010 at 11:43 AM said... BALAS

hahaha..comel gak syg rmbut panjang..kaler coklat gitu..hehe!!~

mia on November 12, 2010 at 6:22 PM said... BALAS

heidi :
hahhhaaa...kan..xdpt bayangkan bape besar tdungn tu..


skool :
ehehhee...mcm pondan je syg..kahkahkhakahka

tika on November 12, 2010 at 6:55 PM said... BALAS

ntah bpe hari bpe mlm kot nk mencuci rambut tu...
kalau pakai tdg,agk2 kena bw bakul kot,nk letak rmbut yg xsmpat disanggul...hehehe....

iamnerves on November 13, 2010 at 12:09 AM said... BALAS

rambut goooooooo...!!!
wakakaka*letih gelak

Laila on November 13, 2010 at 5:12 AM said... BALAS

hahahahah....sakit perut saya ketawa....adeh adeh....adeh la....

http://elaila.blogspot.com

NuR 'aQiLaH on November 13, 2010 at 1:00 PM said... BALAS

x cukop tali buleh amek wat ikat pape neh. wakaka ;p

mia on November 14, 2010 at 1:20 AM said... BALAS

tika :
hahahaaa...betol tika..comel kot

iamnerves :
hahahahahahaaa....

mia on November 14, 2010 at 1:21 AM said... BALAS

laila :
ehhehehee...gelak korg ek...

aqilah :
hahahahhaaa..btol3...nk jahit baju pon bule guna rambut jee

Lizzie Yasmin on November 14, 2010 at 4:23 AM said... BALAS

Alamak drakula upanya nama asl benda tue.. hahahaha...

mia on November 14, 2010 at 4:32 AM said... BALAS

lizzie :
heheheh...silap kotak ni syg...byw, thanks tauu

mama wanie on November 14, 2010 at 7:30 AM said... BALAS

salam..mama datang baca ni..
dah follow and add link bakal cegu kat blog mama...

cikpia on November 14, 2010 at 7:33 AM said... BALAS

good luck!!!!! kalau dapat jangan lupa heret aku skali... =)

mia on November 14, 2010 at 9:54 AM said... BALAS

mama wanie :
hehehe..thanks mama..


pia :
ehehhee..meh la join pia..best kalu ramai3 join

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan