Budak Sekolah Terlampau | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, January 7, 2011

Budak Sekolah Terlampau

Dicatat oleh m i a di 12:57 PM
Assalamualaikum..

selamat tengahari semua..

saya dapat idea menulis entri ni bila jenguk blog en kemba yang kacak (╥_╥.) *kau orang nampak tak taik lalat di situ*..hakhakahakhakaa..memang tak bole belah betol lu ni bro..adehaiii

bila ingat balik zaman sekolah rendah, memang lawak gile kan..muka masing-masing semua pecah rumah lagi..hingus maen kesat kat tudung je..oke, bukan semua yaa..tetTt!

saya ni kire nakal la jugak time kecik-kecik..suka ponteng sekolah..lagi-lagi sekolah petang..siap buat pondok menyorok lagi oke..tiap kali nak ponteng, muka semua nak innecen je, pakai uniform comel da..tapi, perangai macam haram..adehh..haipp..adik-adik jangan ikot ya perangai ni..tak bagos untuk kesihatan..chehh!

tapi saya syak ni semua hasil hasutan kak ngah saya..*engkau tengok tu, nak salah orang jugakk..haisshh* kak ina saya dulu kecit-kecit, top okey..muka baget macam amoi cina gitu..selalu dapat surat cinta, siap ada box bunyik-bunyik lagi..wakakakapp..bila ayah jumpe..lintang pukang menyorokk..ehehhe

budak-budak kalu nak ponteng, macam-macam taktik ek..konon-konon nak nampak real la kan..ada sekali ni, kak ina malas pegi sekolah petang, dia amek uniform, campak dalam bilik ibu, then tekan kunci dari dalam, pastu tutup..macam konon-konon, bilik tu terkunci sendiri la..punyalah bengap kan time kecit-kecit..hakahkaha..

pastu pegi report..'ibu, ina tak bole pegi sekolah petang sebab baju tinggal dalam bilik, pastu bilik da terkonci'..dengan muka yakin dan bangga plus sombongg sekali beliau berkata-kata..

ibu saya letak sudip kuah, pegi almari sebelah tv, bukak laci, amek segumpal kunci, then bukak pintu bilik tadi lalu berkata pada kak ina..'SETTLE KAN? PEGI SIAP SEKARANG' kahkahakhakkk..korang bole bayang camne muka kak ina saya time tu..hahahaa...bongok gilee..dengan muka nak menangis gile-gile, beliau bersiap..adoihaii..

bila ingat balik, bole mati sebab tergelak pikir perangai masing-masing time kecik..kehekeheee..tapi manis sangat kenangan tu semua ek..

gogel dari Blog Cap Ayam

korang share la jugak camne zaman old skool dulu..macam best je..kalu buat entry, nanti share kat sini ya..bole saya singgah menjenguk..hehehee..

baeklah..nak bersiap da ni..kerja..keje..kija..kirijaa..hav a good da semua..


FEEL FREE TO VOTE FOR ME HERE

uolss..sape pengguna Astro....wajib klik sini..INI SERIUS..*gaya wonder pets*

oke da bai..

~wassalam~

17 ulasan:

Anisa Hang Tuah on January 6, 2011 at 9:05 PM said... BALAS

hahaha!siap cakap terkunci bilik..
taktik~

nis mmg kaki ponteng mase sekolah smpi la kat U.
macam2 taktik
mase sekolah cakap
"cikgu mesyuarat jee.."
haha
pastu bubuh minyak cap kapak kat bebola mata..pastu merah..pastu dpt cuti seminggu
hahaha

Lizzie Yasmin on January 6, 2011 at 9:53 PM said... BALAS

pergh.. nkl tue, ada plak tukang aja.. akak aku tak pernah aja tue.. coz dia paling baik.. cis.. aku jer.. paling nakal..

cikpia on January 6, 2011 at 10:10 PM said... BALAS

aku jahat gak kecik2 lu.... ha ha....

JIJI YU on January 6, 2011 at 10:30 PM said... BALAS

muahhaa..nakal ghupenye cikgu ni pon..tak tahn tol ngan alasan kucing maka kerja sekolah tu

Dora Natasha on January 6, 2011 at 10:36 PM said... BALAS

Adoyai mia...
penat gelak..sian kak ina u 2 erk...
rse cm nak wat gak entry ni..
tp teramat byk koz kategori dak degil..hihihi

kembatolo™ on January 7, 2011 at 12:26 AM said... BALAS

comel kan smiley ade taik lalat? hikhikhik. (^_^.)

Farah N on January 7, 2011 at 6:15 AM said... BALAS

hahahhh! :D

yuyu on January 7, 2011 at 7:12 AM said... BALAS

hahahah..mmg best time kecik2..mmg prangai mcm haram pon time tuh.selagi mak tak ckap mmg x dapat beza baik n buruk kan..hehehe

mia on January 7, 2011 at 8:11 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

kahakhaka..mia pon penah buat gitu jugak yang..ahahhaaa..lawaklaa bile egat..mcm comel jgk kan...

mia on January 7, 2011 at 8:12 AM said... BALAS

@Lizzie Yasmin

hahahaa..bukan dia aja la yang, kehkehkee..kite je yg gatai miang nk ikot, sape suruh kan..ehkhekhee

mia on January 7, 2011 at 8:13 AM said... BALAS

@JIJI YU

ahhahaa..nakal zaman dolu-dolu je..sekarang baek gilee..hekhekee

mia on January 7, 2011 at 8:13 AM said... BALAS

@Dora Natasha

ahhahaa..kamu cite yg da best of da best la dear..mesti menarik..ehkhkee

mia on January 7, 2011 at 8:14 AM said... BALAS

@kembatolo™

tau xpe..ehkehke..macam ai pulak yekk..

mia on January 7, 2011 at 8:14 AM said... BALAS

@Farah N

heheheee...

mia on January 7, 2011 at 8:14 AM said... BALAS

@yuyu

hahahhaaa..tu la yang..sengal bengal je..

Solihin Zubir on January 10, 2011 at 7:37 AM said... BALAS

ahahhaa.. comel je alasan psal kucing tu.. hehehe...

mia on January 10, 2011 at 5:38 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

kahkehkehek..alasan budak kecik mmg seme comel3..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan