KARMA | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, January 11, 2011

KARMA

Dicatat oleh m i a di 2:29 PM
Assalamualaikum..


kite menyampah kan kalau kene tegur secara direct?

tapi kalau kite tegur orang tak beralas, takpe pulak?adehh

kite menyampah kan kalau orang kritik cara dan gaya kite?

tapi kalau kite kritik orang berdas-das takpe pulak ek?kkehekhe..

kite menyampah kan bila orang kutuk kite depan-depan?

tapi kalau kite kutuk orang pedas-pedas, dengan ayat saje minta pelempang, takpe pulak kan?grrrr..


kadang-kadang, yang menegur atau mengkritik atau mengutuk tu, kene fikir jugak, bila benda sama jadi kat kite, ape kite rasa?jika berharap kritikan yang kite buat, orang bole terima secara terbuka, lakukan benda yang sama bile anda dikritik.. terima secara terbuka..jangan nak tunjuk ego pulak kat situ ya..ohohoho..


jangan anggap semua orang suka kite, ada jugak yang tak suka..cume, kalau tak suka, jangan saje cari marah orang, tak suka, diam aje sudah..bila da gatai kutuk or perli-perli orang, bila diri sendiri terkena benda sama, jangan dok melatah sane sini pulak..adehaii

What u give, u'll get back my dear

ingat..Tuhan bayar cash je sekarang..hekheke..

~wassalam~

mode : muhasabah diri..

15 ulasan:

Anisa Hang Tuah on January 10, 2011 at 10:38 PM said... BALAS

yes yes
my dear..
(:

tp kita boleh menerima & menolak teguran secara profesional..

buang yg keruh,amik yang jernih

EB on January 10, 2011 at 10:50 PM said... BALAS

Betul2 stuju dgn kmu....
Sya 495 lapor diri...

Solihin Zubir on January 10, 2011 at 10:54 PM said... BALAS

biasela manusia... nmpk diri sindri je yg btol.. hahhaa...

ika honey bunny on January 10, 2011 at 10:58 PM said... BALAS

teehe. setuju2. kalau nak tegur orang boleh. tapi seeloknya cermin dulu kan. ni sibuk nak jage tepi kain orang tapi tak pasan kain sendiri berlobang-lobang. kalau nak tegur pun watlah dengan care yang elok yang berhikmah, ye tak? bukan men sembur je. mmg org sakit hati plus langsung tak respect ngan dia.

Adii NakHeran on January 10, 2011 at 10:59 PM said... BALAS

talbiah waktu lepas lunch,,, hehe
ingat tu,, bayar cash,, xd installment ke?? hehe

nur on January 10, 2011 at 11:27 PM said... BALAS

Mia
betul3
setuju..
ALL IN ONE

yuyu on January 11, 2011 at 12:02 AM said... BALAS

sangat setuju mia!!!!

hamzah ian on January 11, 2011 at 12:24 AM said... BALAS

hehe... suke2..

Salmia on January 11, 2011 at 12:31 AM said... BALAS

hanya senyum.. :)

JIJI YU on January 11, 2011 at 1:50 AM said... BALAS

yang wat u give u get back tu..aku wat msg bagi kat member aku tadi..ehhee..mmg terharu gaban die..eheh

tqaAwesome on January 11, 2011 at 2:16 AM said... BALAS

btol! btol! btol!
what you give you get back, so kalo nak dapat yang baik2 kenalah buat benda2 baik dekat orang lain. heee~

^___^

Dora Natasha on January 11, 2011 at 3:32 AM said... BALAS

kadang2 kalo org cenggitu mmg kne "labrak" dgn i..hehhe

ops..ter speaking jawa lak..hehe

kembatolo™ on January 11, 2011 at 3:52 AM said... BALAS

kepala masuk air eh? ahaha

kembatolo™ on January 11, 2011 at 3:54 AM said... BALAS

silap komen tadi.
ni baru betol.

wa tak kesah kalo nak kondem wa gua perkataan paling kesat dalam dunia skalipun. tp dengan syarat hanya berdua je. takde orang laen yang dengar. hakhakhak

alia shahira on January 11, 2011 at 7:07 AM said... BALAS

kite setuju ngan kak miaaaaaaaaaa!!!

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan