Taman Pertanian Shah Alam/Bukit Cerakah | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Monday, January 3, 2011

Taman Pertanian Shah Alam/Bukit Cerakah

Dicatat oleh m i a di 6:47 PM
Assalamualaikum..

selamat petang uols..

baeklah, kalau tadi da story pasal makan-makan, meh sini nak share pasal riadah pulak..

awesome gile la new year tahun ni..saya baru jumpe tempat riadah yang paling hangat di pasaran *oh fine..even ketinggalan zaman sikit, saya nak share jugak..tak kire!!*

yeahh..sape penah pegi Taman Pertanian kat Shah Alam, ala, yang ada rumah 4 musim tu..ehhehe..semalam saya sempat singgah sane sebelum bertolak balik ke Melaka..sempat mengayuh basikal selama sejam, maen race beskal dengan Safwan, kehekhe..so korang jangan tanya macamane bau saya mase sampai bukit jalil, naek bas, dan terus berdengkur akibat keletihan..hahahaa..nampak tak kegilaan di situ..oke baek, mari teruskan..

Masuk :

Dewasa RM 3
Kanak-kanak RM 1

Basikal :

Dewasa RM 5 (1jam)
Kanak-kanak RM 3 (1jam)
* RM 1 setiap jam tambahan

Rumah 4 Musim :

Dewasa RM 3
Kanak-kanak RM 1
murah kan..murah kan..kann..kann??*ok, bawak mengucap mia..kau nak kene lempang ke hape ni*..maaf ya..saya over xcited..da lame gile tak naek beskal..adalah dalam 2, 3 tahun..ini serius bukan tipu oke..

sampai sane, da bayar tiket semua, pilih basikal..kuang ajo Safwan suruh saya naek basikal antie jual sayur..alaa, yang ada bakul kat depan tu..ok takpe..nak bajet macam amoi korea dalam cite Full House, bole?kahkahakaka..*seyes rase nak sepak-sepak muka je sekarang*

lepas tu, round la naek beskal..memang awesome..seronok sangat-sangat wokey..masuk kandang rusa, kasi makan rumput..masuk kandang landak, saya kasi kopok Super Ring..kahakhakaha..kemain lahap mereka makan tau..korang percaya?? ehem..

da..sebelum uols amek toto, siap bawak bantal feluk apa semua sekali pasang obat nyamuk, better saya kasi tengok picture je, nak?hehehee












korang yang tinggal area-area Shah Alam, kalau senang, datang la riadah..ramai yang datang sini bawak anak-anak..siap da ready makanan untuk kasi makan burung-burung merpati..jinak oke..kite lalu sebelah pon, dia bole pandang dengan muka belagak gileee...chehh!

seronok jugak sekali sekala berbasikal macam ni..sampai sekarang terasa sengal-sengal badan..hehehe..

ok daa..masa untuk diri sendiri sekarang..Safwan da balik keje kot sekarang ni..

oh yeaah..sekali lagi..


SUDI-SUDILAH VOTE FFTF 035 KAT SINI YA

ehhehee..jumpa lagi korang..

oke da bai..

~wassalam~

18 ulasan:

Anisa Hang Tuah on January 3, 2011 at 3:00 AM said... BALAS

wow..sound good !

cam best..

tggu nis sambung master kat sana.
baru bole jejak
:D

mia on January 3, 2011 at 3:10 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

yeahh..nanti bole dating same3 dgn nis..huraayyy

Atiqah Adnan on January 3, 2011 at 3:11 AM said... BALAS

kalong dah pernah pi daa.. masa abg rafiqy buat explore race kat sini laa.. hee~ mia nape tak update pasal cameron lama kalong tunggu..

cIk JanNah on January 3, 2011 at 3:35 AM said... BALAS

kalau lah dekat sure dah kesana!

T_T

skool on January 3, 2011 at 3:39 AM said... BALAS

acece..!~ suka ya kamu ckecik..!!hehe..gonna miz u..pasni ready mental n fizikal plak tau..pi daki gunung plak..hahaha

mia on January 3, 2011 at 3:45 AM said... BALAS

@Atiqah Adnan

bestkan..ehehe..mia xreti nk cerita ape kak long..hhaha..xpe3..nnti mia try oke..

mia on January 3, 2011 at 3:46 AM said... BALAS

@cIk JanNah

hehee..xpela syg, kat tmpat kamu ade tmpat rekreasi rite..

mia on January 3, 2011 at 3:47 AM said... BALAS

@skool

kehekheke..hehehe..yeah..i know3..b ready jgk ni yang

JIJI YU on January 3, 2011 at 4:03 AM said... BALAS

oleh sebab nis nak smbung master kat sane..ni yang mmbuatkan aku pon nak turut serta..

alinac lover on January 3, 2011 at 4:21 AM said... BALAS

yong bru je tahu..hehhe tu pon sbb td ada org invited g main paintball.tp jauh la kan kedah nak ke shah alam nun disana

erm..nak jadi member just pay rm10 je utk yuran member..then yong akan kasi no ahli di Alinac Shoppe~

mia on January 3, 2011 at 4:56 AM said... BALAS

@JIJI YU

eh.eh..wa ade bebau laen macm di situ ya en jijiyu..ehkeheke

mia on January 3, 2011 at 4:57 AM said... BALAS

@alinac lover

makk oii, yong dok kedah ea..kemain jauh lagi..

ok3..nnti ape3 mia bgtau yong ea

yuyu on January 3, 2011 at 8:18 AM said... BALAS

haha...uu pegi sini time kecik2..da lupa.skrg nk pegi tapi asyik tangguh jer...tgk mia naik beskal camni rasa nk pegi!!haha...bngun tido yg mls tuh nk pegi2 pagi2..haha

Solihin Zubir on January 3, 2011 at 12:04 PM said... BALAS

perghhh.. giler cool pix too..

Solihin Zubir on January 3, 2011 at 12:05 PM said... BALAS

seronok giler dpt berbasikal..
dh lama x berbasikal.. huhu..

mia on January 3, 2011 at 4:35 PM said... BALAS

@yuyu

best sgt3 uu..ehehe..mia pegi pon waktu ptg yang..lagi ramai org tau..seronok gile

mia on January 3, 2011 at 4:35 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

heheee..vote la ea

mia on January 3, 2011 at 4:36 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

seyes njoying gile tau bro...singgahla

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan