Makhluk Halus - Lagi takot, lagi dia suka | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, February 3, 2011

Makhluk Halus - Lagi takot, lagi dia suka

Dicatat oleh m i a di 6:02 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..baru lepas tengok cerita ngangkung dan hantu mak limah kat Astro 1st..sejak akhir-akhir ni, melayan muvie seram je saya..hohoho..oke baeklah, sape sini pernah terserempak dengan hantu a.k.a makhluk halus a.k.a syaitan@setan..ada sape-sape nak tambah?lallalalaa..

sapa yang pernah jumpe benda-benda ni, marilah share kat sini ya..but sebelum tu, saya pernah dengar orang kata, kita jangan terlalu berani atau toksah terlalu takot dengan makhluk ni, mudah kene ganggu nanti..seyesly, betol ke?

mase dok asrama, saya ada pengalaman jugak..hohoho..but rasanya, saya tak fikir ape pon mase nak terkena tu, cume bila nampak macam ada benda pelik kat tingkap, jadi takot gile-gile..macam tak cukup nafas, lemah kelapa kepala lutut, nak terkencing, arrgghh *bukan bunyi lucah* semua la..terus lupa segala, sedar bangun pagi da ada kat katil bawah da..huhu..sape angkat bawak turun, saya pon tak tahu..kakak senior la kot..



ibu cakap, bila kite tak fikir ape-ape, takde ape akan jadi..but once otak mula dok syak bukan-bukan, benda tu betol-betol datang..saya rase pon gitu jugak kot..contoh, masa zaman ibu sambung belaja, kak long penah teman ibu kat asmara asrama..ehem, kak long saya ni memang jenis lurus bendol sikit *mampos aku kalu kak long baca entry ni..alalala* seyes tak tipu oke..bayangkan masa jam 3 pagi, bole pegi toilet sorang-sorang, pastu nampak ada perempuan duduk kat atas sinki sambil pandang tingkap, bole pulak die tegur 'eh, tak tido lagi ke'..perempuan tu diam..


kak long masuk toilet, bila kuar, tegur lagi 'saya masuk dulu ya'..terus gerak masuk bilik..suci gile otak time ni..haiissshh..kalu saya la..aduhaii.. bayangkan waktu kak long saya tegur tu, perempuan tu menoleh..OMG!!!!bila da tengok jam pukul 3 pagi baru kak long saya mengigil satu badan..hahahhaa..naseb sedar masa kat dalam bilik, kalau da berdiri segala bulu mase kat dalam toilet tu lagi??hohoho..*korang syak, ape yang jadi?*



penah time kecik-kecik, saya, kak long dan kak ngah dok kat umah nenek, time tu darjah 2 ke 3..lupe da..3 orang budak tak semenggah ni memang suka menyanyi, bila maghrib, tiga-tiga pakat buat rancangan bintang RTM kat depan umah..nenek atok gi surau time tu..bila da leka melalak, siap ada gabungan suara lagi, sorang jadi siti, sorang ziana dan saya, Amy Mastura *baek, sila lempang sekarang* grrr.. 


tibe-tibe dengar ada suara perempuan..die nyanyi same kiteorang..seyes saya tipu..tak la..but pasal suara perempuan tu, memang betol oke..serta merta berdiri bulu roma, hape lagi, lintang pukang lari masuk umah..kat dalam, semua mengigil-gigil sampai nak terkencing..padan muke makcik-makcik sekalian..hahaha

eh eh..tak sedar membebel da panjang gile entry ni..hakhakahkah..korang meh sini share pengalaman ya..sebelum tu, klik SINI dulu..terima kaseh..

sila jaga diri ya semua..huhu..jangan biarkan hidup korang diselubungi misteri..oh yeahhh!!

oke da bai semua..

~wassalam~

16 ulasan:

Cik Ezy on February 3, 2011 at 3:52 AM said... BALAS

hihikk..
saye penakot.. sgt2 la penakot.. kalo cite seram xmo tgok.. biar la org ckp cite 2 best tp saye ttap xnk tgok.. kalo cite seram yg klaka xpela tgok..hahakk..

sitihanisahali on February 3, 2011 at 5:24 AM said... BALAS

hahaha..lawak je along awak tu...boleh wt slumber je tegor...

mia on February 3, 2011 at 6:13 AM said... BALAS

@Cik Ezy

hhehee..kalu tgk ramai-ramai bole kot dear..mesti havoc gile kalu tgk wayang dgn ezy kan..lagi3 cite seram

mia on February 3, 2011 at 6:13 AM said... BALAS

@sitihanisahali

hehehe..tu la..mmg slamber die je..huhuh

JIJI YU on February 3, 2011 at 6:53 AM said... BALAS

sejak aku idop membujang kat umah banglow mak aku ni..2 kali je kot aku kena kaco..cam best je

HaNa HoNeY on February 3, 2011 at 9:22 AM said... BALAS

haha
hana xnak pk pown sal neyh
p bile dah lam gelap sowg2
memg akan pk gak
takot!!!

alinac lover on February 3, 2011 at 11:17 AM said... BALAS

yong pernah juga..masa dok asrama..katil asrama bergabung sampai 6katil..yong tido kt bahagian atas..tengah2 lak tu..tah cemana bole terjaga dalam2 pg...tgk2 ada kat katil bahagian bawah..hujung skali pulak tu..

OMG..apa sudah berlaku..xthu smpi skg T_T

Solihin Zubir on February 3, 2011 at 8:04 PM said... BALAS

masa kecik2 dlu sy nk masuk dapur sorg2 pon takot..hahha..
tp Alhamdulillah smpai skang tak pernah jumpa hantu walaupon pernah sj cari pasal wat seekers.. heheh.. kwn je yg nmpk..

sayasukamerapu on February 4, 2011 at 6:38 AM said... BALAS

pernah dgr hantu dinding?
saya pernah kena kacau masa tgh mandi. lebih2 lagi mandi tgh malam. huhu.
http://mukaorensaya.blogspot.com/2010/12/apa-ada-pada-dinding.html

mia on February 4, 2011 at 6:06 PM said... BALAS

@JIJI YU

best??hahahaa..1st time dgr gini, hehee..msti benda tu jantina perempuan kan..hoho

mia on February 4, 2011 at 6:07 PM said... BALAS

@HaNa HoNeY

seyesly dear, tu mmg btol..sbb tu sy xbole tdo dlm gelap..hahahaa

mia on February 4, 2011 at 6:07 PM said... BALAS

@alinac lover

uikkss..seyesly ke yong??OMG, gile menakutkn, pastu cmne bole baek pulak??

mia on February 4, 2011 at 6:08 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

jgn cari la pokcik..nnti btol dtg kang..hehee..

mia on February 4, 2011 at 6:08 PM said... BALAS

@sayasukamerapu

yg cakar-cakar tu ke yang?

Mat Ganu on February 7, 2011 at 5:07 AM said... BALAS

MatGanu bar dtg nie...dh nak pergi lak dia...hehehe

tungkaran hati.blogspot on February 8, 2011 at 7:32 PM said... BALAS

blog walking....! nice blog to watch out.

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan