Sekolahku, Rumahku.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, February 13, 2011

Sekolahku, Rumahku..

Dicatat oleh m i a di 11:12 AM
Assalamualaikum..

morning semuaa..

hehe..ade ke yang rindu saya?ehem..ehem..ape kabar semua??xcited gile nak menulis but tak tahu nak tulis ape..bole ke macam itu?

1st, keadaan rumah oke..cume flat tu memang penuh dihuni oleh penduduk bukan warganegara Malaysia..kalau malam tu, memang bahaya gile oke..lepas balik sekolah je, kene duduk rumah elok-elok, make sure pintu semua berkunci..hhuhuhu..

2nd, pasal sekolah..saya mengajar sesi petang,kelas tingkatan 1 dan 2 aje..hehe, alhamdulillah..even bukan kelas pertama or kedua, but still bersyukur sebab tak mengajar upper form dan bukan kelas terakhir..

1st day masuk kelas untuk relief, semua pandang dengan muka pelik..perkara pertama sebelum mulakan sesi perkenal diri..saya kasi teka-teki...hahhaa..saje nak test budak-budak ni..tengok cara diorang berfikir..pada saya, tahap dorang ni kira sederhana la kot..

bila ngajar budak-budak bawah umur ni,saya kene jadi budak-budak jugak.. kahkahkahhh..yang bestnye, setiap isnin, takde kelas yang kene ngajar, bole rest buat keje laen..but for sure banyak dapat relief class..

korang semua camne?saya hanya berkesempatan ziarah blog korang guna hp je..kat sekolah ada wireless..but plag takde kat bilik guru, kelakar kan?huhuhu...1st day berkobar-kobar bawak lappy, but haram takde plag..last-last give up..so guna sony xperia ni je la baca blog korang..huhuh..memang kesian, but masih okee..hehee, chill saje la mia..

saya balik melaka minggu ni dengan Safwan Arif..hhahaa..pokcik ni meroyan nak tengok Iman, nak jumpe Izzat, adik bongsu saya dan nak tengok saya kasi ayam makan..apekah??macam mengarut jugak, but pagi-pagi lagi da ready dengan bekas makanan ayam..kahkahakahkah..comel je..but happy tengok Safwan da rapat dengan family saya..thanks sayang..

haisshh..macam banyak pulak nak cerita ni..padahal tadi cakap tak tahu nak tulis ape..bengongg!! eh, thanks ya kepada yang sudi follow blog kemek ni..terkejut tengok follower hampir cecah 600..huhu...terima kasih yang teramat ya semua..even da jarang nak tengok entry terbaru blog ni, but korang still sudi follow ea..hehe..terharu..tqvm uolss!!

insyaALLAH..proses pemasangan internet akan bermula minggu depan, lepas tu, hari-hari saya update, sampai korang pon nak termuntah baca entry mengarut saya nanti..bole ke?hehehee...

silalah jaga diri masing-masing ya..banyak da saya ketinggalan kat sini..but takpe lah...ada tugas lebih penting kan? hope korang semua baek-baek aje tau..love u uolss!!



take care semua..korang yang nak jadi gadis AXE, klik SINI..


~wassalam~

pst : ada gaya cikgu tak?kahkahakahkahaaa

21 ulasan:

Izan Ishak on February 12, 2011 at 7:53 PM said... BALAS

k.izan singgah sini mia... mia dah mengajar rupanya ye. nnti dah ada internet unpdate byk2 tau!

Anisa Hang Tuah on February 12, 2011 at 8:15 PM said... BALAS

cikgu mia..all the best yee
(:

♥ solehah ♥ on February 12, 2011 at 9:27 PM said... BALAS

cikgu mia .. chaiyok.chaiyok..
kirim salam ngn student..hehe :)

JIJI YU on February 13, 2011 at 12:14 AM said... BALAS

muahah same le kite..aku mengajor form 1 ngn 2 je jugak...meroyan aku nak ngajo budak form 1..ahaha..

Cik Ezy on February 13, 2011 at 1:43 AM said... BALAS

cikgu miaaa..
misiu..
hee

nerves on February 13, 2011 at 4:43 AM said... BALAS

eh..mane ade rindu..
tade tade tade
*geleng2 kepale*

ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ on February 13, 2011 at 9:03 PM said... BALAS

wahh da jadi cekgu :) chaiyok2 !

Solihin Zubir on February 14, 2011 at 7:23 AM said... BALAS

woahh!! da jd cikgu! tahniah2.. heheh..

yad'z on February 19, 2011 at 10:17 AM said... BALAS

cikguuuu... hehehehhe...
selamat mengajar..^^

nur on February 20, 2011 at 10:05 PM said... BALAS

mia.. selamat mengajar dgn wibawanya.. garang tak?
Jemput ke:ALL IN ONE

mia on February 20, 2011 at 11:22 PM said... BALAS

@Izan Ishak

praktikal je akak..ehhee..thanks ek kak izan singgah sini..

mia on February 20, 2011 at 11:24 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

thanks dear..hehehee..

mia on February 20, 2011 at 11:26 PM said... BALAS

@♥ solehah ♥

student form 1 n form 2 je yang..kcik kemetot lagi..hehhe..

mia on February 20, 2011 at 11:27 PM said... BALAS

@JIJI YU

btoll..tau xpe..dorg skali tgur, diam kjap je..kene bwk rotan gak ni..hkhakhaa

mia on February 20, 2011 at 11:28 PM said... BALAS

@Cik Ezy

ezyy..miss u jgk dear..lame xdgr brita kan..huhuh

mia on February 20, 2011 at 11:29 PM said... BALAS

@nerves

hahahhaaa...caitt..die sorg je geleng kat sini..haaa..rindu eh?alalaaa

mia on February 20, 2011 at 11:29 PM said... BALAS

@ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ

cikgi lagi la dear..ehheee..jahanam budak3 ni..

mia on February 20, 2011 at 11:31 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

baru praktikal la bro..hhehee..

mia on February 20, 2011 at 11:32 PM said... BALAS

@yad'z

thanks..hehee..tq jgk sudi singgah sini ek

mia on February 20, 2011 at 11:33 PM said... BALAS

@nur

garang gile nur..mia bwk rotan gi kelas tau..hehehee..

::NelyLeyana:: on February 21, 2011 at 6:24 PM said... BALAS

x de dengar pon,

dengar2 dierang dh wat je perjumpaan tu..

uhuhuhu

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan