Review : Bio Oil & Mederma untuk hilangkan parut | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, May 25, 2011

Review : Bio Oil & Mederma untuk hilangkan parut

Dicatat oleh m i a di 4:04 PM
Assalamualaikum..

selamat petang uols..

da beberapa hari kat rumah..hati resah gelisah nak kerja part time..hehe..rasa lutut bergegar aje sebab makan tak henti-henti dan tido saje doplopatjam.. aigoo..abislah saya..

baeklah..saya nak tanya pendapat semua..ada sape-sape yang pernah cuba Bio Oil tak? Bio oil ni terkenal untuk hilang parut.. tapi, banyak komen-komen yang saya baca, produk ni rasanya berkesan untuk hilangkan stretch mark aje kot..ada sape yang pernah guna Bio Oil, silakan share pendapat korang kat sini, bole?

Pihak Bio Oil ada menjawab jugak pasal komen-komen tentang produk mereka ni :
Sometimes people forget the basics about basic skin care. If you start to notice stretch marks, you should start lots drinking water. Water rehydrates your skin, thus preventing or even reducing stretch marks.



macamane? acely, saya baru saje guna Bio Oil..tak sampai seminggu kot..hakhkahkaa..jadi masih tak nampak la perubahannya..harga Bio Oil sekarang RM35..masih awal nak cerita tentang kebaikannya..cuma, ada jugak komen yang saya baca, katanya, produk ni tak sehebat yang diperkatakan.. erkk..makanya, saya perlukan pendapat anda yang da pernah guna Bio Oil ni ya..

macamane pulak dengan Mederma? ada yang pernah guna tak? produk ni adik saya beli dengan harga RM39..dan kebanyakan komen yang saya dapat, memang produk ni berkesan untuk hilangkan parut dan selulit..huwaaa..masih juga dalam tempoh percubaan sekarang ni, jadi masih tak boleh nak share keberkesanannya kat sini..eehhee..


korang kalau ada pengalaman menggunakan kedua-dua produk ni, saya minta bole ke share pendapat tu kat sini ya..peliss..hehee..dan nanti insyaALLAH saya share pulak feedback saya tentang produk ini ya..ehhee..


UPDATE!

i've post a review about this two product. uols bole baca kat sini ya. sila klik

Review Bio Oil and Mederma

sharing is caring..hohoho

~wassalam~

REGISTER HERE


69 ulasan:

nuyui a.k.a miss NUSHA on May 25, 2011 at 1:07 AM said... BALAS

bio oil ayah sy ade guna..

dia kata ok..tp mmg makan masa skit..

yg mederma tu xpnh lg la..

tnggu akk guna,ader kesan,kongsi ea..

leh la sy try lak..

mia on May 25, 2011 at 1:26 AM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss NUSHA

thanks nusha..okes, nnti akk share hasilnya ya..

Rai on May 25, 2011 at 1:30 AM said... BALAS

rasanya bio oil more to utk stretch mark..tak pernah guna..so tak sure berkesan utk parut ke tidak..saya makan vitamin e dgn c je sbb tak rajin nak sapu2..untuk parut besar ambik masa sikit..tapi nampak ok je..

sorry dear..shoutmix widget tu cam mengganggu la..

Lizzie Yasmin on May 25, 2011 at 2:27 AM said... BALAS

saya pakai 2 tahun, tuk kulit nmpak sekata, kulit tak kering mungkin yes kot. tp parut.. dia tak berkesan.

JIJI YU on May 25, 2011 at 2:42 AM said... BALAS

takder parut nak tarok..nak aksi ade parot camne laks

mia on May 25, 2011 at 3:11 AM said... BALAS

@Rai

ramai ckp gitu kan yang..thanks ya share sini..

btw, thanks komen pasal shoutbox tu..sy da kecikkan, oke x?

mia on May 25, 2011 at 3:11 AM said... BALAS

@Lizzie Yasmin

owhh..oke..thanks alot lizzie..ramai ckp utk skatakan kulit kan..

mia on May 25, 2011 at 3:12 AM said... BALAS

@JIJI YU

gi tangkap cicak tokek cikgu,hekehkee..kompom dpt parut...hehee

Cik Ezy on May 25, 2011 at 3:22 AM said... BALAS

cik ezy pon gne bio-oil..
mmbr cik ezy ckp mnde ni berkesan tp amek mase yg lame..
kne gune sllu..
parut die hilang tp mmg lame la nk hilang tu..
huhu

PUTERI NATASSIA on May 25, 2011 at 5:22 PM said... BALAS

putry gune jugak bio-oil nihh . .
dari pengalaman yang putry gune , it depend pada parut . .kalau parut tuhh jenis biase2 , cepatla nmpk perubahan . tapi kalau yg parut dalam , agak lame la jugak .. huhu

NuR 'aQiLaH on May 25, 2011 at 9:32 PM said... BALAS

bio oil positif!

dulu parut kena gigit ngan obor2 hilang. haha

sapu tetiap malam oke ;)

mia on May 25, 2011 at 10:28 PM said... BALAS

@Cik Ezy

ramai yg ckp gini yang..hehhe..buat mase ni, mia guna mederma lebih kerap drpd bio oil..ehehe

mia on May 25, 2011 at 10:29 PM said... BALAS

@PUTERI NATASSIA

yeke yang..kawan ckp bio oil ni lebih utk setarakan kulit..tp betol la..amek masa yg lame..

mia on May 25, 2011 at 10:29 PM said... BALAS

@NuR 'aQiLaH

thanks dear..tkot terlupa je tros mmbuta..ehkehek...

alinac lover on May 26, 2011 at 3:46 AM said... BALAS

oho..nk hilangkan parut ke? pernah juga family pakai bio oil tp biasa je. produk noscar lebey bgus utk hilangkan parut

mia on May 26, 2011 at 4:29 AM said... BALAS

@alinac lover

ye ke yong..mia xpenah dgr produk tu..nnti try search ea..thanks dear

nurul ain on May 26, 2011 at 6:03 AM said... BALAS

mak kite pakai bio oil,berkesan la jugak..bau die pon sedap..kite pon pakai jugak,tpi makan masa dlm 4 bulan mcm tulah nmpk parut tu mghilang.haha

Solihin Zubir on May 27, 2011 at 9:35 AM said... BALAS

x pernah pkai...
ada parut la seksi.. ;-p

mia on May 29, 2011 at 8:55 PM said... BALAS

@nurul ain

mmg ramai ckp bio oil amek masa lame kan..ehhe..xpelah..plahan3, nnti hilang jugak

mia on May 29, 2011 at 8:55 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

khakhakhaka..lelaki ada parut nmpak seksi ek cikgu?ehhee..

nuyui a.k.a miss YUI on September 29, 2011 at 4:25 AM said... BALAS

sis,ade hasil tak guna mederma tu??

sy ade tgk kat watson..

mia on September 29, 2011 at 8:24 AM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

oke nnti akk buat review ea, better guna mederma dr bio oil dear, nnti akk kasi sbb tau..

Anonymous said... BALAS

muka sy brjerawat.. pakai bio oil xjadi :(
bru2 ni guna mederma.. mmg ok sgt untuk parut jerawat ^^

as said... BALAS

hey

mia on March 13, 2012 at 5:18 AM said... BALAS

@Anonymous

setakat yg saya cuba, mederma mmg best utk hilangkan parut jerawat kan..

mia on March 13, 2012 at 5:19 AM said... BALAS

@as

hi :)

intanliyana on March 31, 2012 at 12:37 AM said... BALAS

saya pakai bio oil hilan la jugak tapi ambil masa

m i a on April 14, 2012 at 8:25 PM said... BALAS

@intanliyana

yes btol. kena rajin gosok kat muka, sambil tgk tv tu kan..

Anonymous said... BALAS

hi...btol ke mederma lg ok tuk hilangkan parut jerawat dr bio oil?nak cuba gk la:D

m i a on July 3, 2012 at 8:43 AM said... BALAS

@Anonymous

hehe, acely dua-dua pun oke, cume bio oil lambat sgt nk nmpak perubahan, mederma cpat sikit kot.

Anonymous said... BALAS

kalau parut jerawat yg adew bkas lubang sket gune mederma ok tak ???

m i a on July 29, 2012 at 2:18 AM said... BALAS

@Anonymous

bagus bagus, mederma oke..

Anonymous said... BALAS

ade kwn sy eksiden baru2 nie.. muka dy teruk gak pas tu ada kesan pembedahan utk masukkan besi kat peha. then dy guna bio oil. sy tgk kesan parut jahit kat muka n paha dy tu dh ok.. kira cpt jugak la..

m i a on August 7, 2012 at 3:24 AM said... BALAS

@Anonymous

bio oil pon oke jugak, kena rajin sapu tiap hari, sambil tgk tv tu, sapu la kat parut, lama-lama oke pudar sikit parut tu hehe

Awin Ghani on August 22, 2012 at 2:04 PM said... BALAS

Sebenarnya bio oil berkesan tapi memg ambil mse.
My mom kena air panas kt tgn, skrg da hilang cuma still ada parut kekal.
Kena faham, parut ada 2 jenis.
1- Parut gelap.
2- Parut timbul.

Parut gelap tu mudah hilang tp yg timbul tu unknown.
btw, parut yg baru sangat2 mudah hilang.seminggu 2 je dah hilang. (sy try kt parut acne bru n lme)
tp klu parut lme susah ckit la, mkn bulan.
ok? =)
Nak cantik kan?
Sabar la.. ^_^

Eqram Haq-kimie on September 28, 2012 at 10:08 AM said... BALAS

haaa..skang dh 2012..mesti kak mia dh tau ksan mederma dier mcm mner..please bgitau course syer tgh ader problem parut jerawat

Ryna Azmi on October 3, 2012 at 3:51 AM said... BALAS

I ada mslh parut di bhgian kening. Dh lama jugak parut tu x besar pun..agak2 kalu i guna boleh hilang x parut ni..

Ryna Azmi on October 3, 2012 at 3:53 AM said... BALAS

I ada mslh parut di bhgian kening. Dh lama jugak parut tu x besar pun..agak2 kalu i guna boleh hilang x parut ni..

Anonymous said... BALAS

saya prnh guna bio oil mase excident dulu. Guess what? dlm masa seminggu parut kt muka yg bekas xcident tu hilang! tp korg kene pakai 2 kali sehari and lepas mandi kene sapu dlm bentuk membulat. jgn sehari pakai terus nk hilang parut mmg taklah. kayy kene sabar :)

Anonymous said... BALAS

Bio oil mmg berkesan .
Tpi , lmbat cket .
And kne rjen sapu .
Baru lha jdik .
Daa cbe . Parut pom daa ilang .
Prut 2 dlam gak r . Dlam mse 3 blan bru ilang .
Skang tnga pkai mederma .
Pkai tiap-2 mlam .
Kulit mkin tegang .
Kesan prut ckit pom xnampak .

Anonymous said... BALAS

saya dulu penah ada parut dekat hidung akibat jatuh motor.. punya la bimbang takut parut tak ilang.. ubatnya, saya hanya gosokkan dengan kulit pisang, alhamdulillah, lepas 2 minggu ilang parut..

aku dan dia on December 14, 2012 at 1:06 AM said... BALAS

sy prnh guna bio oil.tak elok sgt utk parut jerawat,in fact jrwat akan lg bertambah.mungkin sbb saya x abis usap lps ltk bio oil tu.mederma sy baca testimoni org kata ok.cuma gatal2 bila pkai.mungkin effect dia salin kulit.

eiza fariza on December 19, 2012 at 5:20 AM said... BALAS

kalau pkai mederma untk parut jerawat,ad kesan sampingan x??

eiza fariza on December 19, 2012 at 5:23 AM said... BALAS

pkai mederma untuk parut jerawat,ad kesan sampingan x naty??plezzz tlong jwb..

Nur Arina on December 20, 2012 at 7:59 PM said... BALAS

ERMM...baru nak guna mederma...
ada kat farmasi
berkesan kut

Anonymous said... BALAS

I nak tnya dkat watson ada jual x erkk.

Anonymous said... BALAS

mederma or bio oil? I rase bio oil lagi bagus even ambil masa yang lame cause kawan I ade yang pakai mengambil mase 4 bulan macamtulahhh :)

wanita mahu cantik cntik on February 5, 2013 at 7:13 AM said... BALAS

pkai rumpai laut lgi berkesan hihi

haziqah syamimi on February 15, 2013 at 6:59 AM said... BALAS

berapa harga MEDERMA tu???

Anonymous said... BALAS

Bio Oil blm cuba. Rasanya tak berkesan utk parut jrwt. Mederma dah cuba selama 1 thn. xdak berkesan utk parut jrwt juga. Tapi dpt pudarkan parut timbul dan parut hitam aja.

Anonymous said... BALAS

Kalau parut chicken pox yg kna msa kcik2 dlu,bio oil berkesan ka ya utk hilangkn bkas parut yg tompok hitam tu.

Nimrod Robert on April 5, 2013 at 8:16 AM said... BALAS

Keberkesanan produk Bio Oil ini bergantung kepada keadaan individu tersebut. Apa-apa produk yg diamalkan dapat meresap cepat ke dlm kulit apabila badan kita sihat. Rajinkan diri untuk bersenam, minum air putih dgn kerap dan makan mkanan seimbang. Bila badan sihat, toksik makin hilang dr badan dan apa2 produk menjadi cepat berkesan pd kulit. Fikir-fikirkanlah..hehe :)

Anonymous said... BALAS

Huhu..which 1 is better =)

Anonymous said... BALAS

Dahtry bio oil n mederma..so far bio oil lg ok then mederma..ikut individu jugak kot..

Anonymous said... BALAS

Adik saya pon gun bio oil utk parut eksiden die.mmg bkesan. Tp utk parut jerawat x kot sbb saya da cuba. Hasil nyaa lambat.

Anonymous said... BALAS

i guess mederma lg best. i pakai 1malam da nampak kurangnya.

Anonymous said... BALAS

So macam mane puan mia? ok tak pakai mederma?? dah 2013 ni..

Anonymous said... BALAS

Salam
Sy pun kena miyak panas kt lengan 2 tompok. Tak pakai baju masa try buat daging salai percik. Ini gara2 youtube lah ni.

Kalau ambik masa dlm 2thn utk hilang dgn menggunakan Bio oil dsb,

Kena pikir pilihan ketiga. Rawatan laser kot. Harga mungkin sama mahal dgn guna Bio oil selama 2 tahun. Tapi mungkin rawatan laser ambil masa kurang seminggu utk sembuh.

Ermm...

Naisha on November 8, 2013 at 4:26 AM said... BALAS

Biar betul ambil masa sampai 2tahun?

Lynn Loe on November 17, 2013 at 3:14 AM said... BALAS

dah 1 tahun 6 bulan dh sy guna mederma .. tp x nmpak kesannya pn . mcm nak nanges ja ni .. sy tanya pihak mederma ari tuh , sblum sapu mederma kat bhgan parut , cuci muka guna air suam dulu .. hmm. tp x da kesan pn smpai skg :( tp sy akan berusaha lg ..

Anonymous said... BALAS

sy p'guna mederma.....
sbnya mederma akn b'tinda dgn cpt kalau parut kte masih merah.....
dr penah ckp kalau nk hlangkan parot2 lama,kikis atau garu parut tu agar nampak merah sikit,n bru sapu mederma.....

cu tet on November 27, 2013 at 3:04 PM said... BALAS

Sekarang ni org kata minyak argansecret leaf lg berkesan utk hilangkan parut..tapi masih ragu2 nak guna..huhuhu

cu tet on November 27, 2013 at 3:05 PM said... BALAS

Org kata minyak aegan secret leaf la mujarab tuk hilangkan parut...

m i a on December 2, 2013 at 7:25 AM said... BALAS

thanks all for ur comment. i da buat review ya, bole baca di sini ya.

Review Bio Oil and Mederma

Indra Bahagia on February 3, 2014 at 1:14 AM said... BALAS

Saye baru coba pakai parut saye parah betul nanti kalau ade perubahan saya comen

Indra Bahagia on February 3, 2014 at 1:18 AM said... BALAS

Baru coba bio oil

Anonymous said... BALAS

Sbnrnye yang mane bgus untuk hilangkan parut lama ? Bio oil ke mederma ? Yang lbih efektif . I need your answer . Tq :)

m i a on April 1, 2014 at 4:29 AM said... BALAS

@Anonymous dear, bole tengok sini ya. ini entry terbaharu tentang bio oil vs mederma

ENTRY BARU BIO OIL VS MEDERMA

harap membantu ya :)

Anonymous said... BALAS

Kalau parut khatan, sesuai tak?

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan