Ai ingat sampai bila-bila!!! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, June 18, 2011

Ai ingat sampai bila-bila!!!

Dicatat oleh m i a di 12:02 PM
Assalamualaikum..

...

harini besday ai, tapi takde sape pong wish..sedey hati ai tau.. tunang ai pon diam aje dari semalam. cuma dapat 1 sms je dari dia pagi tadi. tu pun sebab nak bagitau yang dia bizi sepanjang hari ni. takpelah, ai faham..ai terima hakikat ini..

pagi-pagi lagi ai da bersiap nak keluar. kadang-kadang, shopping alone pon ohsem jugak kan. lebih-lebih lagi nak ubat hati ai yang lara ni. ai pakai skirt maxi pink dan blaus kaler royal blue. cantek sangat ai beli online tau. padan pulak dengan shawl yang ai beli kat pasar malam semalam. acely, ai memang da plan nak pakai special untuk hari jadi ai ni. tapi, takde sape yang nak teman ai. oh sedeynyeww..





dari rumah, ai amek teksi. ai hantar sms kat tunang ai, nak bagitau dia yang ai keluar alone hari ni. konon nak minta belas kasihan la..tapi harammm, dia tak reply pon. bertambah sedey hati ai. sampai KLCC, ai kena tipu pulak dengan drebar teksi tu..cilakakk betol. tiba-tiba ai rasa macam sedey sangat. kenapa hari ni, hari jadi ai, tapi rasa sungguh %&%;8^#@!!


ai rasa takde mood da nak shopping. jadi ai duduk bersidai ajelah tepi-tepi kolam. rasa kesian sangat kat diri ai, birthday takde orang wish, shopping takde orang teman. sob, sob.. jadi ai amek keputusan untuk balik je.


ai tunggu teksi hampir setengah jam. dengan panasnyeww, cair make up Stage ai tau. tiba-tiba ada kereta berhenti mengejut depan ai. OH-EMMM-GIII!!, keluar 2,3 orang lelaki pakai topeng lari laju-laju ke arah ai. seyesly, ai memang takut gile. ai serta-merta teringat ibu ayah ai, tunang ai. adakah riwayat hidup ai akan tamat pada hari ni, hari jadi ai?? oh tuhann..


ai rasa nak pitam bila tiba-tiba muka ai disarung dengan kain hitam. TIDAKK!! ai meronta-ronta sekuat hati. ai takkan mengalah! ai tak nak mati lagi, ai merayu-rayu supaya dilepaskan. kenapa ai yang jadi mangsa?? tapi lelaki-lelaki ni, diam aje aje. cuma dengar satu suara suruh ai diam dan jangan memekak. ai rasa takut sangat-sangat sampai rasa nak terkencing. ai cuma ingat ai akan mati aje hari ni. tapi kenapa hari ni, hari jadi ai??


tiba-tiba ai rasa kereta berhenti, ai dengar pintu kereta dibuka dan tangan ai ditarik keluar. ai rasa panas sangat sebab ditutup dengan kain hitam. ai teringat drama melayu yang ade adegan culik-culik ni. ai kena culik ke sekarang ni?? Oh tuhan, adakah ai akan dirogol??TIDAKK!! ai tak nakk!!


ai ditarik hingga sampai suatu tempat. ai tak tahu ape yang akan berlaku pada ai sekarang ni. ai masih merayu-rayu supaya ai dilepaskan dan ai cuma dengar suara orang ketawa beramai-ramai.. OH TIDAK!


tiba-tiba kain hitam yang tutup muka ai, ditarik. mata ai rasa silau, dan lama-kelamaan, ai nampak semua dengan jelas. depan ai ada 5 orang lelaki bertopeng, lelaki yang tengah-tengah pakai baju royal blue, sama dengan baju ai. kat belakang lelaki-lelaki tu ada pondok kayu. TUHAN!! ai cuma ingat yang ai akan dirogol berjemaah!


tiba-tiba ai dengar suara 4, 5 orang lain keluar dari pondok tu. eh, ai macam nampak muka kawan baik ai, Shila. sebelah die, macam muka Kak Long ai. ai rasa semua yang tak bertopeng tu, ai macam kenal aje. ai berjalan ke depan nak tengok betol-betol. sampai kat pondok tu, ai nampak belon..keropok twitties, air vanilla coke 5,6 botol dan banyak lagi makanan lain. kat tengah-tengah ada kek. OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ai pusing belakang bila lelaki yang pakai topeng berbaju royal blue, yang sama macam ai tu cakap "SELAMAT HARI JADI, SAYANG"..Ohh Tuhan..ai rasa nak pengsan dan nak menangis. Tunang ai berdiri depan ai sambil hulur sejambak roses. ai terduduk kat tanah tu jugak sebelum kak long ai datang dan cium pipi ai sambil wish..
 HAPPY BIRTHDAY 



.....

da abes! akhekehkehekehkee..bestnye kalau dapat kejutan macam ni. memang heavenly, sweet sangat kan. haa sudah..

oke da bai uols.

~wassalam~

p/s : ini cerita rekaan, bukan betul-betul ya (^^,)



15 ulasan:

JIJI YU on June 16, 2011 at 9:11 PM said... BALAS

eheh..ko nak sgt ke jadi camtu..

alinac lover on June 16, 2011 at 9:19 PM said... BALAS

sweet hehehe

Cik Ezy on June 16, 2011 at 9:20 PM said... BALAS

berangan ke ni?
ekeke..
mmg best la kan dpt suprise rupe gtu..
mau kat ctu jgk nanges..
haha

mia on June 16, 2011 at 9:26 PM said... BALAS

@JIJI YU

no no..ini hanyalah entry semata-mata la cikgu..saje nk share..haiishhh

mia on June 16, 2011 at 9:27 PM said... BALAS

@alinac lover

kan..hhehee..tibe3 dpt idea..

mia on June 16, 2011 at 9:27 PM said... BALAS

@Cik Ezy

bkn nanges je yang..pengsang truss

nuyui a.k.a miss NUSHA on June 16, 2011 at 9:31 PM said... BALAS

suspen sungguh!!

wah,akk dh bertunang ea..xtau pon..tahniah2!

nuyui a.k.a miss NUSHA on June 16, 2011 at 9:32 PM said... BALAS

btw,hppy birthday sis!!

selamat menambah angka..heheh..

mia on June 16, 2011 at 9:36 PM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss NUSHA

hehe..bknla dik..ini cerita je laa..bkn btol3.tau..

Yuyu Musa on June 17, 2011 at 7:23 PM said... BALAS

baru nk wish bday...

hahahahahha....


baru jgk nak kata OMG!!ni sangat sweet dan mdebarkan tp mia brangan rupanya..

memang kaki brangan la...

dushhhhh!!!

mia on June 18, 2011 at 11:10 AM said... BALAS

@Yuyu Musa

hahahaa..kan, kan..tp kalu dpt suprise mcm ni, mmg heaven la yu..tp tkot lemah smgat la pulak..ahkehkehe

Inspirasi-nur on June 22, 2011 at 7:31 AM said... BALAS

hahaha miaaaa.. nie mesti berangan pass tgk citer dalil cinta kan2! hahahahaaaa cikbulan nana

p/s nana gune accnt akak nana tau.. syhhhh!~

mia on June 22, 2011 at 8:47 AM said... BALAS

@Inspirasi-nur

hahahaa..nana haip..nakal ni..hhehe..thanks singgah dear..

haik..nana pon tgk cerita tu ea..ahhaha..best kan best kan

Inspirasi-nur on June 22, 2011 at 8:56 AM said... BALAS

hahahaaa sll jerkk tgkk blog mia niee.. byk infooo kan2! hahahahaa best jgk laaa.. tp x tgk abiss,,, itu ari manyk bzz...

mia on June 22, 2011 at 9:32 AM said... BALAS

@Inspirasi-nur

hahhaa..byk mia merapu je yang..hehehe

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan