Selamat Hari Lahir, Ijat adik akak. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, January 11, 2012

Selamat Hari Lahir, Ijat adik akak.

Dicatat oleh m i a di 5:06 PM
Assalamualaikum..

hi semua,

oke saya gedik tiba-tiba tukar header jadi cermin besar pulak da. cuba try takde taruk gambar tengok apa yang akan terjadi, kehkehekeh. ramai blogger cakap, kalau ada gambar sendiri kat header tu kira macam bonus ye tak? apa pendapat korang?

well, hari ni 11 Januari 2012, hari lahir adik bongsu saya, Izzat yang ke 14. da besar da budak ni rupanya. teringat dulu-dulu ibu ayah selalu panggil Ijat ni 'bebi'. ha macamane korang nak translate tu terpulang okey agagaggaa.

even baru nak masuk tingkatan 2, saya rasa Ijat ni macam da matang sikit. oke ehem memang beliau da period baligh da, jadi suara pon macam macho-macho man takde maknanye. bukan, bukan itu saya nak cerita sebenarnya.

perangai budak ni lain sikit dari abang-abang die. Ijat ni suka buat hal sendiri. teringat masa kat rumah lama dulu, lepas balik sekolah je, dia lesap ingatkan pegi mana la kan. rupanya, ada kat belakang rumah tengah pasang perangkap burung merpati, kau gile? 

oke rumah saya dulu adalah rumah teres 2 tingkat. so korang bole bayang macamane budak kecit baru tadika, ade lah ketinggian sama macam pokok serai, tengah terendap-hendap kat belakang tong sampah tinjau perangkap dia da kena ke belum. wakakappp.

belah kiri tu Ijat, kan betol sama tinggi dengan pokok serai, kehkehkeh! 

sekarang Ijat da besar tapi kadang-kadang manja bukan maen tau rasa nak lempang-lempang aje hoho. macamane pun, adik saya ni seorang yang penuh dengan kasih sayang, kalau ibu ayah kakak dia marah, paling kurang pun dia sengih-sengih takde melawan pun tau. tapi bila dia sengih, lagi kita rasa nak terajang je grrrr.


Muhammad Izzat Asyraf Bin Adnan
Single and Available *take note!*

.Happy Birthday Ijat.
adik akak ni da besar da sekarang kan. belajar rajin-rajin. selalu ingat ibu ayah oke ijat. jangan selalu sangat tengok komputer tu, silap-silap cermin mata nanti lagi besar dari akak, muhahah. be good sayang. akak doakan Ijat selalu happy dan berjaya dengan cemerlang nanti tau.

oh no, tersedey la pulak. mesti lepas ni Ijat jadi baik aje depan saya kahkahkah. budak tu sebenarnya dalam diam-diam, jadi silent readers blog ni tau. ehem ehem.

oke da bai,

~wassalam~

6 ulasan:

Ezy Chiaki on January 11, 2012 at 3:28 AM said... BALAS

ehemm
nk jdk adik ipar mia boleh?
wahaha..

lawa header..
=)

mia on January 11, 2012 at 8:17 AM said... BALAS

@Ezy Chiaki

hahhaha, lama lgi la ezy nk kena tgu, hehe

header cincai boncai je yangg

intan_blur on January 11, 2012 at 10:49 PM said... BALAS

slm kenal
hehhehe..hensem adik..;)
intan dah follow sini

nuyui a.k.a miss YUI on January 12, 2012 at 12:07 AM said... BALAS

slmt hr lhir yer buat adik kak mia~

mia on January 12, 2012 at 12:16 AM said... BALAS

@intan_blur

hehhe, thanks syg..hensem ek..nakal bukan maen tau..

mia on January 12, 2012 at 12:16 AM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

thanks nusha, da naik lagi setingkat da..hehe

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan