˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: July 2012


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, July 29, 2012

Review : Stay Matte Foundation 04 by Farmasi

Dicatat oleh m i a di 5:20 PM 16 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua,

lama gile tak update. hari-hari jenguk blog and singgah blog lain jugak, but nak update blog sendiri memang tak larat. alahai macamla awok sorang je bekerja mak nenek uiii. oke focus!

hari-hari pergi sekolah, saya just make up simple aje, takdela beriya-iya sangat, ke sekolah je kot hehe. but dalam masa yang sama sempat jugak buat uji kaji foundation yang saya pakai. now ni da jatuh cinta dengan Stay Matte Foundation dari Farmasi.


3 warna yang sesuai untuk semua
 
Pro

saya guna code 04, a bit light for me but still oke. kulit saya ni a bit oily walaupun sikit je. so memang susah nak cari foundation yang sesuai, even ada mention oil free pun, tak tahan jugak. but foundation dari Farmasi ni memang totally gojes gileess uols. seriusly, memang best sangat. texture sangat halus dan ringan. nampak natural aje kat muka. yang paling penting, foundation jenis matte finish ni memang terbukti anti kilau dan muka tak berminyak sangat bila pakai hoho.

oke, dari segi tahan lama atau tak, itu depends pada cara kita apply foundation. untuk puaskan hati saya yang tak penah puas ni, saya test macam-macam cara untuk tengok which one is da best way untuk kasi foundation tahan lama. so bila buat review, saya bole kasi info berguna sikit kan agagaga.

saya da test apply foundation guna berus. dap-dap kan foundation kat muka and ratakan guna berus. memang nampak smooth aje kalau guna berus. tapi tapi tapi, buikss mekap tak tahan lama uols, kejap je da berminyak muka ni xspecially bahagian hidung. i mean seriusly tak tahan lama!!

then saya try pulak sapu rata guna tangan *pon boleyy* and hasilnya, bole tahan. but, masalahnya kena ratakan betol-betol terutama di kawasan kening tu supaya tak nampak capuk. and yeahh, foundation tahan lebih 8 jam oke, i likee!

nak test lagi, saya guna span pulak. 1st spray Aquara Spray kat muka, then dap foundation and ratakan guna span dengan cara dap-dap jugak. oyessss!! ini paling best la kot. foundation tak bercapuk and rata aje kat muka, and opkos, tahan lama dan itu bermaksud betol-betol tahan lama oyea! so kesimpulannya, saya galakkan semua apply foundation guna span compare to guna berus okess.

Kontra

NONE! totally in love dengan foundation ni aha!

Repurchase?

YES, totally

...

baek, saya beli Stay Matte Foundation ni di Fcc Beautyfarmasi Colour dengan harga RM 35.00 ohoiii. satu-satunya online shop yang jual produk Farmasi paling murah, seriusly. saya da survey online shop lain yang jual Farmasi, but Fcc Beautyfarmasi Colour memang paling murah hehe and selalu buat sale. and guess what, untuk Ramadhan ni, ada 10% diskaun untuk semua produk Farmasi, oyeaahh SEMUA produk uolss aha aha!

lepas ni nak make up customer guna produk Farmasi je la. dalam proses nak beli High Performance Foundation by Farmasi pulak, dengar cerita lagi super duper AWEsome aagagaga.

nak tengok review produk lain, KLIK SINI. oke da bai,

~wassalam~

Thursday, July 5, 2012

Psst...!!

Dicatat oleh m i a di 5:26 PM 10 ulasan
Assalamualaikum..

ramainya orang kawen, rasa nak kawen jugak la.

ahaks!!

oke da bai,

~wassalam~

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan