˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: September 2012


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Monday, September 24, 2012

Cerita September

Dicatat oleh m i a di 1:53 PM 1 ulasan
Assalamualaikum.. 
   
hi semua, 
 
Sihat uols?  well, syukur segalanya berjalan lancar sekarang ni. kerja, part time job, student, family and my love, semuanya memeriahkan hari saya acehwahh ahai. even ada la certain timing yang buat nafas sesak and sometimes rasa down sangat xspesially pasal budak-budak, but still oke kot. mengajar di SBP ni cabarannya berbeza. mengajar memang sangat selesa tapi kerenah budak lain macam pulak hoho.
 
ape pun, sekarang saya selesa. yup rasa da selesa dengan kehidupan sekarang. matlamat seterusnya? KAHWIN hohoiii. kumpul duit, da cukup duit, next step la pulak kan. da berumur 25 tahun ni, ramai sangat kawan-kawan yang da kawen. jelesnyeewww tapi sabarkan diri hokey. 
 
cubaan pertama nak hide kening guna gam. not so good. 
 
oyeah, saya suka cuti sekolah even tahu akan ada banyak, i mean seriuslyy BANYAK gile kerja yang akan muncul yang memungkinkan saya tak dapat menikmati cuti dengan gilang gemilang dan terbilang. but still, saya suka cuti sekolah heheh. sebab? ehehe banyak dapat make up job and semuanya di Melaka oyeah. pertama, memudahkan saya, kedua, mengembirakan customer kalau saya tiba awal time mekap nanti kan kan. 
 
banyak feedback dari customer bagitau, mereke hire saya untuk make up sebab murah.
 
 Trial Make Up : RM 20 
Dinner/Photoshoot : RM 50 
Make Up Tunang : RM 80 
Make Up Nikah : RM 100 
Make Up Sanding : RM 150 
 
murah? hehe hire la saya hoho. sebab apa murah? pertama, sebab saya hanya make up sahaja, and if nak mintak tolong pakaikan tudung or aksesori, bole takde masalah. kedua, saya tak cukur kening, memang tidak akan cukur kening dan ketiga, saya tak pernah pergi mana-mana kelas mekap lagi, jadi rasa diri ini belum cukup pengalaman, makanya harga pun ikot standart diri je la hehe. but ada jugak perancangan nak join kelas. just not enough time buat masa.
 
 
almost did it! 
 
dan lagi, saya banyak guna produk dari Naturactor, Elianto and Maybelline untuk mekap customer which is guite good product but still cheap kan. and, sekarang ni dalam usaha mengumpul product yang lebih hot macam Kryolan and Mac, huwaa giteww. and if da complete, and ilmu pun da penuh di dada, harga pun mungkin berubah la kot hehe.
 
baek, disebabkan saya takde perkhidmatan cukur kening, so sekarang ni, sedang giat praktis untuk hide kening guna gam. so dat kening nampak kemas and cantek aje hehe. and yeah, hampir berjaya!
 
Practise Makes Perfect! really man..
 
jadi kalau ada yang nak saya mekap untuk sebarang event, bole pm di Facebook Mia Adnan or email ke gardisareyou@yahoo.co.uk ya. Klik SINI untuk lihat portfolio mekap saya. tengkiu uolss.  syukur atas rezeki yang melimpah ni.
 
Hujung tahun ni nak bawak family makan angin, any suggestion?

oke da bai,

~wassalam~
 
 
 

Tuesday, September 4, 2012

Hanya Jauhari Mengenal Manikam

Dicatat oleh m i a di 8:56 PM 3 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua,

pagi ni pergi sekolah, ada artikel ditampal pada meja diskusi di bilik guru. abis aje kelas, saya rehat sekejap. sambil menyelam minum air orang kata. saya pulak sambil membaca, sambil minum shake, bole? hehe.

artikel pasal ape yang begitu hot sampai kena tampal kat bilik guru ni? bukan calang-calang penulis ni ehem. da settle baca, saya pun 'ooohoiiii patut la, engineer yang tulis'

aha! sekarang ni cik liyana Adnan sama popular macam Emma Ma'embong, ai tell yu man! walaupun nama ayah saya sama dengan ayah beliau, tapi kerja beliau lebih hebat dari kerja saya kot, ehem *fine, takde kaitan*



oke, serius.

pendapat saya, saya nampak apa yang cik Liyana nak sampaikan dalam entry beliau tu. dan saya faham. serius saya faham. tapi tapi tapi, ayat yang cik Liyana guna tu tak berapa sedap didengar, berdesing-desing kat telinga saya and opkos, pada telinga guru-guru seantaro dunia ni.

ya saya dapat maksud cik Liyana guru sekarang berbeza dari guru pada zaman budak-budak tak tahu apa itu Gangnam Style, tak reti ambil gambar dengan gaya mulut itik, tak pandai nak pijak-pijak bendera atau gambar orang sesuka hati *ohoii*

ya, mungkin berbeza dan saya admit itu. tapi, keseluruhan entry cik Liyana bercerita tentang perbezaan yang negatif aje. oke, mungkin pendapat cik Liyana memang nak cerita pasal negatifnya guru-guru sekarang. tapi malangnya, ayat cik Liyana banyak melambangkan semua guru-guru sekarang terlibat, hingga menutup segala perbezaan yang positif tentang guru sekarang dengan guru zaman Cik Liyana.

dan hasilnya. entry cik Liyana memang mendapat sambutan meluas hingga dekat Tapah yang seco'et ni pun, ada ditampal entry cik Liyana tau. retiss giteeww! begitu banyak blogger-blogger lain yang bagi ulasan tentang entry cik Liyana, and yeah, termasuklah saya.

kalau nak mintak saya counter balik entry Cil Liyana tu, alahai kalah la ai yu ni taww aha! ada banyak da blogger aka guru yang da bagi penerangan jelas nak betulkan statment beliau tu. kalau saya ulas pulak, karang jadi persatuan guru bersatu menegak keadilan pulak, acane?? ha sudahh..

last but not least *ewahh* untuk kes cik Liyana ni, saya nak senaraikan beberapa peribahasa untuk tatapan kalian. kata cikgu BM koowwwtt!

berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul

kerana pulut, santan binasa. kerana mulut, badan binasa


kerana nila setitik, rosak susu sebelanga


cakap siang, pandang-pandang. cakap malam, dengar-dengar

kalau kail panjang sejengkal, jangan lautan hendak diduga


ingat sebelum kena, jimat sebelum habis


berjalan pelihara kaki, bercakap pelihara lidah


harapkan pagar, pagar makan padi. danggg!! takde kena mengena!

lastly, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.

oke da bai,

~wassalam~

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan