˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: October 2012


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, October 20, 2012

Lace oh Lace, cantik tapi susah nak cari.

Dicatat oleh m i a di 5:09 PM 6 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua,

ehem ehem, tak lama lagi nak sambut Aidiladha pulak. kejap nye la hai masa berlalu. lagi 2 minggu nak cuti sekolah yippii hurray. kan. yela, awak cikgu, cuti banyak kan. ehem apa nak kata.

tak kesahlah. oke focus, saya kira sekarang ni memang tengah hot kan pasal kain jenis lace. lace top, jubah jenis lace, tudung pon nak lace jugak, ponn boleyy. and yang paling hot sekarang, lace dress, betol kan betol kan.

seriusly sekarang banyak sangat online shop yang jual dress jenis kain lace kan. teruja gile. mata ni cepat je menangkap bila nampak baju lace kat Facebook. cepat-cepat view nak tengok. 

amboii tantekk nyeww.

see, cantek sangat. bila pakai dengan skirt labuh, sure meletopss yu! tapi tapi, sangat menyakitkan hati bila view detail, semuanya free size. FREE SIZE. serius menyampah! saya menyirap gile bila tengok measurement dia, alahai. jangankan badan macam mak nenek ni, Rozita Che Wan pon tak bole nak pakai, ehem. kemain contoh engko kan.

alolo comelnye kalau dapat pakai. 

KALAU LAHH kalau oke. kemain susah nak jumpa online shop yang jual dress lace ni dalam pelbagai saiz. sangat susah! tapi, disebabkan keterujaan yang melampau, saya gigih juga mencari.


cari lagi..


carii..


dan terus mencari..


sehingga, eh!


hinggalahhh


huwaaaaaaa!! SERIUSLYY??


AVAILABLE IN ALL SIZES

 akhirnya dapat pakai!! 

mahu nye tak berjoget setempat. hehe. bukan apa. semua nak cantek, betul? but saya tak nak la sampai kena pakai sarung nangka kat badan ni. huduh tahu, huduh gile. jadi bila dapat yang ada banyak saiz macam ni, sangat gumbira ai tell yu!




ce klik ce klik. pegi ke Album XL-XXXL taw. ada 2 album XL-XXXL. but before that, ada beberapa benda nak review pasal shop yang AWEsome ni. 

1. Owner dari Singapore, so postage agak mahal untuk hantar ke Malaysia which is RM15.

2. Code item, measurement, item details semuanya in Chinese. jadi, perlu pm owner untuk kasi uols faham.

3. Tempoh masa nak sampai ke tangan agak lama jugak, of course sebab dari Singapore kan, iaitu selama 10 hari atau kurang.

tapi tapi tapi.

saya sangat berpuas hati. TOTALLY puas hati. sebab pertama, susah gile kot nak jumpa baju lace ni dalam banyak size. ada sekali saya jumpa, da bank in duit apa semua, tiba-tiba cakap da let go ke customer lain. seriusly? alahai. spoil mood tahu. 

kedua, owner yang sangatla peramah. and i mean sangat peramah. kaw tanyala apa aje, kompom beliau akan jawab, but in english la. eh broken english pon beliau faham. so dun wory taw. tak tahu la, but setiap kali saya pm, selalu cepat je dapat reply. mungkin beliau online 24/7 kot muhaha.

ketiga, owner janji 10 hari akan sampai, but sampai lebih awal dari tu. so i guess, tu mungkin had masa yang ditetapkan la kot.  


dan lagi, kualiti baju sangat tip top. paus puas hati oke. ada banyak sangat choice kat sini. bukan aje ada baju kain lace, semua pun ada. and opkos, available in sizes lagik. jadi lepas ni, mari kurangkan pakai baju ketat-metat ni. lagipun, tak elok untuk tumbesaran taw. aha!

printed lace.

so, lepas ni semestinya takde masalah da nak cari baju online. buat masa sekarang ni, memang Beauty Sibu ni jadi pilihan pertama saya la kot hehe. eh suka laa!!

lastly


this is me wearing the same dress in the first picture.

eh lupa nak cakap, semua picture dalam entry ni, ada dalam album XL-XXXL tu taw. ce tengok!

oke da bai,

~wassalam~

 

Jadi ke Tak jadi?

Dicatat oleh m i a di 12:20 PM 0 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua,

masih ingat entry INI? itu ialah cerita bulan Oktober tahun lepas. ceh! Pulau Pinang entah ke mana, 'kebangsaan' lagi la kelauttt. huhu. biasalah, bila masuk bab-bab agama ni, tiba-tiba jadi takde budget kan aduhaii la nye adoihh terr berr!

tapi ini cerita Oktober tahun ini. hehe, tapi untuk kali ni, saya seriusly tak berharap sangat, takot janji tinggal janji, harapan kecundang jua alahai. baek, 2 minggu lepas, member bagitau ada dengar berita daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri Melaka (JAIM) tentang event nasyid yang tak kesampaian tahun lepas, akan di'sampai'kan juga pada tahun ini. and yes, pada November tahun ini.

kalau janji tahun lepas di Pulau Pinang, janji tahun ini di mana pulak? hohoiii di Sabah, Negeri Di Bawah Bayu oyea. sangat teruja la bila dengar. tapi macam saya cakap tadi,  kali ni tak berapa nak tinggi sangatla harapan saya. oke fine, ada sikit rasa asaited je. giler tak seghonok, naik kapal teghebangg kot. haha.

so, sekarang ni memang setiap minggu balik Melaka, even duit pun da paras-paras hidung, still gigih nak balik jugak. kami, Puteri Imtiyaz semua pakat nak bersedia jiwa raga. sebab nampak gayanya, macam kompom je kali ni, but still, yea malas nak cakap. tapi bersedia je la. 

lagu da ada, minus one da upgrade. and now, practise je setiap Sabtu and Ahad. cuak jugak bila tengok kat Youtube juara nasyid tahun lepas, dari Sabah kalau tak silap huhuiii. ape pon harap tahun ni jadi la. and sangat bersyukur sebab masa kejadian, saya takde make up job langsung huwaa giteww. nampak tak permainan dia? eheh. macam nak suruh saya sebat semua pulak kan, hoho.  

will update the date later okay. takot tak jadi kang, malu sampai ke lutut ye tak. hehe. uolss doa la semoga jadi ek. amin, aminn.

oke da bai,

~wassalam~

  
 

Monday, October 8, 2012

Exam

Dicatat oleh m i a di 7:48 PM 0 ulasan
Assalamualaikum.. 
  
hi semua, 
 
musim peperiksaan da bermula oyeah. Hari ini final exam mula, esok PMR bermula, akan datang SPM dan STPM pulak ambil bahagian. kalau dulu masa status pelajar, rasa tension and stress sangat bila musim exam. sekarang status guru, stress juga bila mula musim exam, sudahnya? hape pon tak bule.
 
lepas ni sibuk menanda kertas pulak. Student SBP tulis karangan macam tulis novel ai tell yu aha! pening kepala nak menanda adoih. dah tu, semua marks kena key in before cuti sekolah. bagus jugaklah, at least cuti sekolah takdela cikgu kena bawak kertas soalan kulu kilir ehem.
 
baek, ape pon good luck untuk semua yang bakal menjawab soalan pada esok hari. usaha, usaha, usaha, doa, doa, doa, doa dan tawakal aje lepas tu oke. kalau ada cikgu-cikgu tinggal apa-apa pesan, pelis take note.

ada cikgu pesan macam ni? baek ikot ehem. 
 
jumaat lepas ada sesi salam-salam antara cikgu and student tingkatan 3. ada seorang pelajar lelaki menangis, aduhai saya tengok serius macho gile hahaah. bukan nangis style kena keluar dari Master Chef tu (kalau dulu, mesti Akademi Fantasia, aha!) tapi ni style lelaki, i mean LELAKI sebenar menangis, sangat auuuhhh come gitteww. oke enaf, over pulak mak nenek uii.

 
adik-adik, sila jaga kelihatan kesihatan waktu-waktu exam ni ya. benda-benda yang mengarut sila jangan buat. minum coolblog pon jangan buat masa ni, eh mana tahu nanti kena selesema, acane kan? minta restu ibu ayah tiap kali nak pegi exam tu. kalu tinggal asrama, call la. atau pun, masuk sekejap makmal komputer, log in Facebook, buat status haa lagi senang. 
 
"Emak..Abah, adik mintak maap. Adik nak pekse besok. Emak Abah pelis doakan adik ya. nanti tolong cakap kat akak, kak chik, abang long, nenek atok, pak su, mak teh and semua yang adik mintak maap tau. kbai" 
 
 settle. kan. hehe. 

amalkan sepanjang musim exam oke. 
 
ape pon, Good Luck untuk semua. 
 
oke da bai,
 
 ~wassalam~
 
 
 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan