Macamana nak hilangkan Jeragat? | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, March 23, 2013

Macamana nak hilangkan Jeragat?

Dicatat oleh m i a di 8:12 PM
Assalamualaikum..

hi semua,

baru balik dari Bengkel PMR dan SPM. cikgu cikgi lain da start cuti, saya masih lagi bergelumang dengan students haha. takpe takpe. Isnin Selasa nak ke Pangkor tenangkan fikiran hohoii..

well, saya seriusly nak minta bantuan dari semua pembaca sekalian. kulit saya masih lagi dalam kategori baik la. syukur alhamdulillah. tiada masalah jerawat yang melampau, kulit kering yang teramat, or kulit berminyak yang gila tahap gaban. takde, takde semua tu. and saya bersyukur sangat. tapi masalah jeragat memang la sangat menyedihkan huhu.

macamane nak hilangkan jeragat? saya da try banyak produk tapi semuanya tak menjadi. 'TRY' kat sini bukan bermakna kaw cuba seminggu takde hasil then stop. oh tidak, tidak. tu tak sabar namanya.

saya cuba produk at least 2 bulan untuk nampak hasilnya. tapi tu lah, banyak produk yang kononnya dicanang-canang boleh hilangkan jeragat, tapi hampanya hati, tak menjadi pun.

sekarang saya guna produk Safi Rania Gold, and before that Loreal White Perfect and banyak lagi before before that. sabun or pencuci muka pon sama jugak. kaw cakap la sabun vitamin ABCDEFGHIJK ke, sabun susu beras pulut ke, semuanya zamzam alakazamm je alahaii.

Kak Long saya guna Aura Maya. kulit memang glowing sangat. seriusly tak tipu. lagipun Kak long takde jerawat and muka pun bebas dari parut segala mak nenek, jadi muka beliau nampak licin and glowing sangat. terus jatuh cinta dengan kak long sendiri wakakap.

tapi kak long bagi feedback, Aura Maya pun tak boleh nak hilang atau paling kurang pun, pudarkan jeragat. oh my, bantulah saya.

pelis leave ur suggestion tentang produk yang seswai untuk hilangkan jeragat kat kotak komen. pelis pelis pelis. saya sangat mengharapkan bantuan anda taw!

thanks alot uols

oke da bai,

~wassalam~

 

11 ulasan:

akubiomed on March 23, 2013 at 9:25 AM said... BALAS

Anak remaja katanya hormon tidak stabil timbul macam-macam dikulit muka. Masa ini kalau ada sebiji jerawat atau jeragat tidak senang duduk.

nur on March 24, 2013 at 5:57 AM said... BALAS

mia,
nak tolong tapi taktau ler..
buat plastik surgery kot.. hehe..

lama x singgah.. pekabo?
nur dari ALL IN ONE

SyieraDahhari on March 28, 2013 at 1:46 PM said... BALAS

cik cikgu nak try aurawhite ?
ramai yang guna aurawhite ni berpuashati. berkesan seawal seminggu. bukan hanya untuk kecantikan, tapi juge kesihatan. Ingin cantik & sihat macam Hanez Suraya ? Dapatkan AuraWhite dengan : RM 150 + FREE SHAKER + FREE 3D WHITENING MASK + *FREE GIFT SET(boleh pilih set) + FREE POS .
SET A : DETOX PATCH SLIM (GOLD) + GOLD LIP MASK
SET B : DETOX PATCH SLIM (GOLD) + CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK
SET C : GOLD LIP MASK + CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK
untuk lebih lanjut : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/03/demam-aura-white-harga-promosi-cepat.html

jemput le tgok yea..

Rara Farah on April 23, 2013 at 4:24 AM said... BALAS

sebut pasai jeragat alahai memang payah nak hilangkan.Naik bosan cuba itu ini.Sama macam sis ler,pernah jugak try safi rania tapi bukan yang gold.Yang purple punya sebelum dimodified jadi safi rania gold.Cuba Lactacyd face wash sangat ok,tapi lactacyd dah stop buat fash wash..Kuciwa sungguh..Sekarang ni stick pada SF punya sabun yang hijau tu.Tapi takdelah ok sangat.Somestimes buat treatment ala-ala spa..Masker kolagen.Panjang punya cite tapi pokoknya nak hilang jeragat payah..Mungkin kena mnum banyak air kot..

m i a on May 22, 2013 at 6:00 AM said... BALAS

@akubiomed

hehe, saya ni bukan kategori remaja da ni hehe. da tua kot. kalu jerawat masih ok kot, sbb on off je slalu :) btw, thanks 4 the comment..

m i a on May 22, 2013 at 6:01 AM said... BALAS

@nur

hahah, gud idea la nur :) kabo baek je yang..nur pekabo?

m i a on May 22, 2013 at 6:01 AM said... BALAS

@SyieraDahhari

hi,

yess ada jugak rasa nak try aurawhite ni, in consideration lagi ni hehe, btw thanks 4 the offer ya

m i a on May 22, 2013 at 6:02 AM said... BALAS

@Rara Farah

SF? produk ape tu rara. bole review tak?

dnars cantik on June 10, 2013 at 8:45 PM said... BALAS

mia,try la dnars skincare..nnt jenput baca blog akak k..
www.dnarscantik.blogspot.com.
dh ramai yg cuba...alhamdulillah...ok

Anonymous said... BALAS

Sis....my fren guna petua tradisional jer. Sapu madu original sikit2 dlm 10-15 mins, lepas tu bilas. Amalkan every morning. ...

Hadi Nugraha on February 19, 2014 at 11:13 PM said... BALAS

saya coba bantu ya... pakai ini : rich amor untuk flek hitam

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan