˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: May 2013


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, May 21, 2013

Review : Eye Opener Waterproof Mascara (01 Black) from Silkygirl

Dicatat oleh m i a di 10:09 PM 8 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua,

and yes, review lagi. but before that, nak bagitahu ada banyak benda berlaku dalam diari harian saya beberapa bulan ini. 1st, bercuti di Pangkor dengan Geng Bersosial SESTA (GBS) oke tu pun ada benda nak share jugak. ok hold on. 2nd, Hari Guru yang super duper AWEsome!! 3rd, Hi Tea di Heritage Hotel dan itu semua, kalau diizinkan Tuhan, will story to uols later. fiuuu!

baeklah, hari ni nak share my currently fav mascara. sebelum ni, saya admit memang tak pandang pun mascara dari Silkygirl. mungkin harga murah, so mind set awal-awal da cakap tak berkualiti, jangan pandang jangan pandang. cheh! but until 1 day, ada student bagi hadiah mascara ni kat saya haha. elokla tu, anak murid bagi mascara kat cikgu, makanlah cikgu ye, makan! 

and yeahh, terus jatuh cinta uols..
 Eye Opener Waterproof Mascara in 01 Black
(from : Google)

.mine. 

Pro

oyess 1st, the brush. Mascara ni jenis bergerigi macam dalam gambar which is good. so good! this tiny spikes memang sangat AWEsome bagi saya. sebab bila apply, lashes tak nampak serabut, or tak bergumpal sesama sendiri. Bulu mata akan nampak lebih heavy and ada curling effect yang cantek aje. just apply few coats, da nampak macam pakai bulu mata palsu uols. trust me! cuma, saya memang tak apply pada bottom lashes sebab macam saya cakap, dia akan nampak heavy.



nah, lagi clear kan hoho
(from : Google)

2nd, tahan lama. actually, tahan lama or tak mascara ni depends pada user jugak kot. for me, this one memang tahan lama. lebih 12 jam mungkin. sebabnya, saya bukan jenis yang suka sangat belek mata sambil buat keje. bukan jugak jenis yang kejap-kejap gosok mata tanpa disedari. so dat's why this mascara will work for me!

3rd, saiz yang kecil molek. yes, this mascara memang kecik sikit dari mascara yang lain. macam pendek sikit la. so senang nak letak dalam your small make up bag.

4rd, baeklah. yang ni saya tak sure effect positif or negatif. but for me, this one goes to positive la ye. mascara ni senang nak tanggal. yes, sangat senang gile nak meninggal. even ada tulis kat situ "Waterproof Mascara" but nahh, tidak kalis air sama sekali. so, if you espect mascara yang totally waterproof, this one is not going to be your choice. tapi as a Muslim, yang perlu solat and cuci muka at least 5 kali sehari, yesssssss this one is totally super duper for me! hoho

 
.few coats.

 .with water. see, smudge a little.

.using a finger.

.with tissue. yeah, clean and clear.


5th, affordable price. SANGAT! baru ni, saya beli RM 7.90 uols di Mydin Meru. harga biasa RM 9. 90 aje kot. but still murah gile kan.

Kontra

yang ni satu benda yang tak best bagi saya. Eye Opener mascara ni lambat nak kering. memang kena tunggu few second taw untuk kasi betul-betul kering. tapi bila fikir balik, bukan teruk sangat la lambat nak kering tu. biasa pun, lepas apply mascara ni saya proceed pada blusher and lipstick, so takdela nak menunggu sangat kan. but for those yang tangannya agak gatai tetiba "ter" usap mata tanpa disedari, terpaksalah guna wet tissue untuk bersihkan area yang tercela.

Repurchase?

hell yeahh!

so for those yang nak tengok review lain, KLIK SINI

oke da bai,

~wassalam~

 
 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan