Ada baiknya kau diam aje! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, June 2, 2011

Ada baiknya kau diam aje!

Dicatat oleh m i a di 12:05 PM
Assalamualaikum..

halo readers,

semenjak, dua menjak, tiga menjak ni..saya rasa macam bahang-bahang panas mula menginjak ke dunia blog ni kan..kau sekolahkan blogger di sini, dia sembur blogger di sana..adehaii. percaya tak percaya, benda-benda macam ni sebenarnya macam ditunggu-tunggu oleh certain blogger..setuju? 


ada yang suka jadi pemerhati, hanya melihat blogger-blogger buat entry sembur-menyembur. rasa teruja baca entry yang macam peluru berdas-das, dengan bahasa yang tak boleh belah *kau nak tunjuk kau kool ke hape?*..ada juga yang baget pandai hebak bukan main, buat entry balas tembakan atau bunga api tanda sebaran kepada entry lain..

adehai..rasa lawak gile bila kita saling maki-memaki, kau nak nasihat dia, tapi kau maki dia, dia yang rasa panas, buat entry maki kau balik..serius, rasa kelaka gile..agaknya, macam ni la kan realiti sebenar dunia blogger ni..alahaii..

bila saya tengok entry atau komen *paling banyak komen la* yang semacam ini, perkara pertama yang saya terfikir, 'agaknya berapa umur budak yang cakap gaya macam ni ya'. bila tengok gaya kita yang menulis ni, saya bayangkan yang kita-kita ni macam budak kecit, tahu? tak tahu la pulak kalau kita memang da tua sebenarnya.. ayat ini rasa macam kurang ajar kan, tapi kau penah dengar orang cakap "gaya penulisan melambangkan personaliti kita", penah ke?

cuba perhatikan, berapa banyak golongan umur blogger yang sibuk mengulas pasal isu-isu tak semenggah tentang blogger lain? berapa ramai pulak yang hanya jadi pemerhati dan buat muhasabah diri tentang isu yang timbul? cer kaji sikit..saya tak tahu la yang lain, tapi saya ni lebih banyak memerhati daripada mengulas. dan bila rasa nak mengulas, saya akan kongsi pendapat tu dalam entry yang sebegini..
entry yang tidak disertakan NAMA, LINK, URL, GAMBAR dan segala macam mak nenek.

tapi, ada juga kita yang kata, masing-masing ada cara tersendiri kan..tapi bagi pendapat saya, lebih baik kau diam daripada kau sebarkan benda yang sepatutnya menjadi rahsia. perkara macamana tu yang sepatutnya menjadi RAHSIA? fikir sendiri la yang, da besar kan?

oke da bai..

~wassalam~

9 ulasan:

kembatolo™ on June 1, 2011 at 9:15 AM said... BALAS

kadang2 berdiam diri boleh menyelesaikan masalah jugak. haha.

mia on June 1, 2011 at 9:32 AM said... BALAS

@kembatolo™

ha btol..ehhehe..

JIJI YU on June 1, 2011 at 5:13 PM said... BALAS

haha..blogger kan ramai yang jenis suke mengikut..bile sorang wat entry panas.berduyun dok tambah lagi..

twinkle twinkle on June 1, 2011 at 6:22 PM said... BALAS

berbuat baik la sesama kite,,kdg2 nk menegeur pon kene ada cara nya :)

nazirulhazwan~ on June 1, 2011 at 6:25 PM said... BALAS

laut yang takde tsunami tak best la mia, kekadang perang pon layan.hahaha

mia on June 1, 2011 at 9:19 PM said... BALAS

@JIJI YU

hahaa..btol jgk kan..

mia on June 1, 2011 at 9:19 PM said... BALAS

@twinkle twinkle

setuju dear

mia on June 1, 2011 at 9:20 PM said... BALAS

@nazirulhazwan~

hehe..tsunami kat laut xpe dato, xdpt dosa kt sape3..

NuR 'aQiLaH on June 2, 2011 at 1:44 AM said... BALAS

nak wat jugak lah. buleh pemes cepat.
HAHA

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan