An Acronym for lovers ehem! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, October 18, 2011

An Acronym for lovers ehem!

Dicatat oleh m i a di 8:20 PM
Assalamualaikum..

hi semua,

bizi betul sebelum nak ke nasyid kebangsaan Disember ni. kalau fikir balik, rasa mual-mual dan pening-pening sebab gemuruh sangat alahai. doakan saya ya semua, peliss peliss peliss!

saya sekarang ni tengah meroyan tentang Akronim. haa sudah, meh kita belajar sikit tentang ape menatangnya Akronim ini ehem. Akronim ni merupakan singkatan atau kependekan yang terbentuk hasil gabungan huruf-huruf pertama atau suku kata beberapa perkataan yang boleh membentuk satu perkataan baru. haa hamek kaw, hehe. secara mudahnya, akronim ni ialah gabungan huruf pertama atau suka kata pertama dan hasilnya adalah kata yang bole disebut sebagai satu perkataan, dapat?

oke contohnya, ASEAN. kita bole sebut sebagai satu perkataan kan? kalau U.S.A, BUKAN akronim ya adik-adik. sebab kita hanya sebut huruf U, S dan A. mari tengok contoh lain.

       ABIM - Angkatan Belia Islam Malaysia
       JAIM - Jabatan Agama Islam Melaka
       SYABAS - SYArikat Bekalan Air Selangor
       PROTON - PeRusahaan OTOmobil Negara
       KUGIRAN - KUmpulan GItar RANcak
       PAWAGAM - PAnggung WAyang GAMbar

IKLAN BERLARI SETEMPAT

muhaha, rasa macam tengah mengajar la pulak. oke fine. mari kita lari sikit dari rasa skema oke tak. saya ada kumpulkan beberapa perkataan yang boleh jadi akronim tentang cinta hoho. 2, 3 hari ni sibuk post kat wall Safwan kunun nak baget romantik la kan. takde maknanye, jadi romanTIKUS ada la, muhahaha. oke lets cekkidaudd!

THAILAND - Totally Happy Always In Love And Never Dull
HOLLAND - Hope Our Love Lasts And Never Dies
ITALY - I Trust And Love You
CHINA - Come Here I Need Affection
INDIA - I Nearly Died In Adoration
IMUS - I Miss U, Sweetheart
CANADA - Cute And Naughty Action that Developed into Attraction
MANILA - May All Nights Inspire Love Always
NEPAL - Never Ever Part As Lovers




oke tak oke tak? even grammer tunggang langgang singapura dilanggar todak, tapi bole la kan. asal ada bunyik sudah. tapi hepp, ini untuk suka-suka aje tau, jangan adik-adik pegi bantai tulis dalam exam pulak nanti grrr.

oke da bai,

~wassalam~



10 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI on October 18, 2011 at 12:14 AM said... BALAS

wah2..menarik ni sis..

cikpia on October 18, 2011 at 4:18 AM said... BALAS

ha ha..... gatai!

teringat zaman dedolu : FRANCE - Friendship Remains And Never Can End.

nur on October 18, 2011 at 7:22 AM said... BALAS

Love love love..

Hai mia dear..
Miss u..

Nurul Mazni Sawal on October 18, 2011 at 7:37 AM said... BALAS

hai dear.. maz dah pernah buat dah tutorial utk pakai dengan baju oren.. tapi boleyh jer tukar eyeshadow oren tu dengan gold.. tengok nie yer

http://www.youtube.com/watch?v=y0PrJaiaYiM

budak penjara on October 18, 2011 at 8:35 PM said... BALAS

cam belajar bahasa melayu tym skolah dlu..hehe

mia on October 18, 2011 at 11:24 PM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

hahaha, kan kan, asaited tau akak buat entry ni..muhaaa

mia on October 18, 2011 at 11:24 PM said... BALAS

@cikpia

hehe, gatai gile pia uii, hari3 post kat wall pkcik..hoho

mia on October 18, 2011 at 11:25 PM said... BALAS

@nur

hi nur, rindu jgk nak jalan3 kt blog nur :( sory lama xvisit..

mia on October 18, 2011 at 11:25 PM said... BALAS

@Nurul Mazni Sawal

waahhh..oke maz, nnti mia tgk tau..thanks alot dear!

mia on October 18, 2011 at 11:26 PM said... BALAS

@budak penjara

yeahh, tp xbole bwk masuk pekse yg ni..harommm!

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan