Kan lebih elok kalau.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, January 26, 2012

Kan lebih elok kalau..

Dicatat oleh m i a di 1:11 PM
Assalamualaikum..

hi semua.

huwa huwa kemain lagi tajuk. da macam soalan Bahasa Melayu Kertas 2, buat karangan menggunakan ayat di atas. oke ntah hape merapik. bukan ape, sekarang ni online kat sekolah sementara ada masa lapang sebelum relief class sekejap lagi. 
 
tiba-tiba saya bersyukur pulak dunia makin maju, sekolah pun da ada wireless. kalau budak-budak tanya soalan yang kita tak dapat jawab, bole google je sepantas kilat ehem ehem. ni namanya bukan cikgu, tapi cikgi Gi grrRR.

oke abaikan. ni nak share tentang perkara yang biasa kita sebut bila terjadi sesuatu. biasalah zaman sekarang kan semua pun nak yo yo wassap je kalau jumpa kawan-kawan ye tak. yess saya admit itu.
 
kadang-kadang mak nenek ni pun ter'wassap wassap' jugak oke demm. sila jangan tiru. sangat tidak sihat. memang nampak macam cool aje, tapi nak yang lagi cool tak? oke jom cekkidaudd man!!

YANG BAIK YANG LAGI BAIK

....
Perghh, gempak siott Subhanallah

Oh emgiee (OMG) Ya Allah

Terbaekk Alhamdulillah

Orait bro InsyaALLAH

Cilakakk MasyaALLAH

Ellemakk, lupa Allahumassolli' ala Muhammad

Arghhh tensennyeww Astaghfirullah

Eeiii, teruknyeww Na'uzubillah

Opocot mak ekauu Allahu akbar

Hek Elehh La ilaha illaALLAH

AWEsome kan?? saya pun bukanlah baek sangat, but kalau cuba berubah ke arah perkara-perkara yang baik, bukan ke lebih comel. jom mulakan dengan ucapan kalimah-kalimah yang simple ini, bole?

oke da bai,

~wassalam~


nota sisip tepi : ada gaya cikgu tak? wakakap!


5 ulasan:

♥ NuR 'aQiLaH ♥ on January 26, 2012 at 1:22 AM said... BALAS

alhamdulillah :)

MUJTAHIDAH SOLEHAH on January 26, 2012 at 11:08 PM said... BALAS

alhamdulillah,thank you ALLAH;
dan terima kasih atas perkongsiannya ^_^

betul tu..jadikan diam kita fikir,cakap kita zikir :) ubah step by step :)

salam ziarah bersulam mahabbah fillah~

ciknurul on January 29, 2012 at 6:45 PM said... BALAS
This comment has been removed by the author.
mia on February 3, 2012 at 8:04 PM said... BALAS

@♥ NuR 'aQiLaH ♥

hehe, sharing is caring yang..

mia on February 3, 2012 at 8:04 PM said... BALAS

@MUJTAHIDAH SOLEHAH

yess, thanks singgah sini ya..happy to hav u here :)

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan