Sekarang, Shoutmix da kena bayar, grrrr! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, January 8, 2012

Sekarang, Shoutmix da kena bayar, grrrr!

Dicatat oleh m i a di 12:30 PM
Assalamualaikum..

hi semua,

kalau perasan, dua tiga hari ni, shoutbox saya buat perangai pulak dia. mula-mula saya cuma ignore aje but lepas buat soal siasat baru la dapat tahu sebab musabab shoutbox tak berfungsi.


sangat tak sejuk cool oke!

kawan-kawan blogger yang mana menggunakan Shoutmix sebagai kotak shout, silakan remove coding ya sebab pihak shoutmix da tamatkan perkhidmatan percuma untuk bukak akaun. means sekarang, sapa nak guna Shoutmix, korang kena bayar. sanggup ke? ehem, pada saya sebagai blogger, ini adalah tindakan yang sangat tidak wajar. mungkin lepas ni Shoutmix akan kehilangan banyak user, padan muka! hoho.

bukan apa, rasionalnya, kita ada banyak lagi pilihan untuk dapatkan widget shoutbox ni secara percuma, so kenapa perlu nak pilih yang berbayar. fine, pilihan masing-masing kan. ini adalah plan berbayar yang ditawarkan oleh pihak Shoutmix, ada sapa-sapa berminat?





kepada yang nak cuba widget shoutbox dari akaun lain, ini adalah antara antara pilihan shoutbox yang bule korang try ya.

http://www.fibox.ws/

http://oggix.com/

http://www.cbox.ws/

http://www.yellbox.com/

http://www.myshoutbox.com/

http://www.freeshoutbox.net/

http://free-shoutbox.net/

http://ishoutbox.com/

http://www.shoutjax.com/

saya da cuba yang Fibox, pada saya quit good sebab banyak emoticon gedik-gedik dalam tu, kehkehkeh. but Fibox ni masih dalam Beta Version so ada la a bit here and there yang tak berapa best.

sekarang ni saya guna Cbox dan setakat ni, sangat oke. dan lagi, saya da ubah jadi ajax float shoutbox. oh jatuh cinta terus rasa macam gegurl pulak, bhahaha! insyaALLAH saya try buat tutorial nye ya.

oke da bai,

~wassalam~

[kredit : tutorialuntukblog]

6 ulasan:

nur on January 7, 2012 at 8:46 PM said... BALAS

hai dear..
da tahun baru eskrem lom abis2 abis?..
a a la.. baru perasan shoutmix tu da x function.. grrr jugak..

MerLe on January 7, 2012 at 9:19 PM said... BALAS

Oooo...patut la...tak sukenye~

delarocha on January 7, 2012 at 10:28 PM said... BALAS

makin kurang benda yang free kat dunia ni... hehe

mia on January 10, 2012 at 5:59 PM said... BALAS

@nur

hehhee, nk tukar header la yang..ehhee, tapi xpndai buat, kehkee

mia on January 10, 2012 at 5:59 PM said... BALAS

@MerLe

geram kan. ntah hape tah..tp da jumpe yg lagi oke :)

mia on January 10, 2012 at 6:00 PM said... BALAS

@delarocha

kan..huhuh, makin lama makin susah nk idup, huhu

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan