Make Up : Soft Pink Turqoise Look | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, February 14, 2012

Make Up : Soft Pink Turqoise Look

Dicatat oleh m i a di 11:02 AM
Assalamualaikum..

hi semua,

huwa kemain mak nenek da pandai nak post tutorial make up bagai ye. piraahhh. disebabkan tak berapa pandai nak edit video, atau yang sebenarnya rasa malu ya amat nak tayang muka, makanya, tutorial ni saya buat dalam bentuk gambar aje, bole?


ini hasilnya. sory gambar kabur berjelaga sikit sebab guna camera telefon bimbit aje agagaga.

.............

oke jum mulakan.

1. apply eyebase, sapu seluruh kelopak mata. - Eyesyadow Base from Essence



2. apply 2/3 of the lid dengan matte Turqoise shadow. - Mac 40 color pallete



3. then apply pulak matte Purple shadow to outer half then blend sikit. - Mac 40 color pallete



4. apply matte Pink shadow pada atas kelopak mata. - Mac 40 color pallete


5. then, amek Shimmer Pink shadow dan blend pada pink matte tadi sampai ke bahagian hujung mata. continue blending sampai dapat shape yang comel. - Mac 40 color pallete



6. apply Creamy yellow shadow pada brow bone sebagai highlight. - Shimmery Creamy Yellow from Elianto



7. Then apply eyeliner to upper lashline. - Pen Eyeliner from Simplysiti



8. kemudian, guna pensel eyeliner atau roll eyeliner dan apply pada lower lashline. - Glimmersticks G01 from Avon



9. then apply a matte turqoise mixed dengan matte Purple shadow pada lower lash line and blend out any harsh lines. - Mac 40 color pallete



10. lastly, curl lashes and apply mascara. - Lash Prism Black Mascara from Silky Girl



and you're finish!!



.........

sapa da cuba, bule tinggalkan link kat sini oke? and nak tanya, korang lebih prefer make up tutorial dalam bentuk video atau gambar step by step macam ni ya? ce komen ce komen!

oke da bai,

~wassalam~










10 ulasan:

nur anis on February 13, 2012 at 9:26 PM said... BALAS

eh eh..cantiknya....:)

nuyui a.k.a miss YUI on February 13, 2012 at 9:33 PM said... BALAS

wah kak mia..bgsnya tp sygnya yui xpndai nak mkeup smua..huhu..

eh, esnce ok kan produknya??

ada beli bru ni stick apa ntah namanya.. RM 10..

ciknurul on February 13, 2012 at 10:26 PM said... BALAS

hoyeahh saya suka .

Anisa Hang Tuah on February 14, 2012 at 1:08 AM said... BALAS

nak cubeee..nak nak

Cik Rose Cute on February 20, 2012 at 12:00 AM said... BALAS

Cantik...pandai make-up..

mia on March 12, 2012 at 3:13 AM said... BALAS

@nur anis

heheh, tq dear :)

mia on March 12, 2012 at 3:14 AM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

akak pun mula3 blaja lgi ni yang.. essence ada yang oke brg die, ada yg 'so so' la. tp akak suka eyeliner n lipstik die, best..ehhe

mia on March 12, 2012 at 3:15 AM said... BALAS

@ciknurul

hahahaa..suka kamu ya :)

mia on March 12, 2012 at 3:15 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

ce cuba ce cuba nis, pastu nk tgk tau..ehehe

mia on March 12, 2012 at 3:15 AM said... BALAS

@Cik Rose Cute

thanks dear :)

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan