Cancellation of Notification of Cosmetic Products | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, November 19, 2013

Cancellation of Notification of Cosmetic Products

Dicatat oleh m i a di 10:37 PM
Assalamualaikum..

hi semua,


pertama, maafkan saya kalau saya salah.

baek, kali ni nak kongsi info tentang few skin care yang dibatalkan kebenaran jualannya oleh pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal (BPFK) Kementerian Kesihatan Malaysia. sebab pembatalan kerana skin care ini dipercayai mempunyai bahan terlarang termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. 

so here's the list.

Product Nama - Notification No - Bahan Kimi
Aveana Night Revival Cream NOT110404581K - Tretinoin
Blemished Skin Ampoules NOT110204305K - Asid Azelaik
Golden Horse B&W Cream - GH902-1 NOT120905460K - Merkuri
Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment NOT120905219K - Betamethasone
Natural 99 Night Cream NOT120300526K - Merkuri
Natural 99 Day Cream NOT120300524K - Merkuri
SF Beauty Night Cream (Facial) NOT120602462K - Merkuri
SF Beauty Day Cream (Facial) NOT120602461K - Merkuri
Acrena Pure Herbal Papaya Soap NOT100802337K - Tretinoin
White Complex NOT100801451K - Tretinoin
SS Pearl Cream NOT110602263K - Merkuri
SS Vita C Night Repair NOT110602264K - Merkuri 


PLEASE TAKE NOTE everyone. kalau ada produk dalam senarai di atas yang kita guna, please be aware sebelum terlambat. Badan kita nak pakai lama, jadi perlu jaga elok-elok sebab ada satu je kat dunia ni. unless, u ni Loki, bole duplicate badan manyak-manyak hoh!!


 sharing is caring coz i love uols!

bacaan lanjut DI SINI, oke da bai,

~wassalam~ 

 

8 ulasan:

Cik Puan Rara on November 19, 2013 at 6:40 AM said... BALAS

pakai safi balkis je senang.hehehe

m i a on November 19, 2013 at 7:08 AM said... BALAS

@Cik Puan Rara

haha, btul dear. kadang-kadang produk underground ni risiko sket. susah dpt kat kedai jadi xbole nak tahu lebih lanjut :(

Ruby Byru on November 19, 2013 at 9:21 AM said... BALAS

nice sharing & info..thx>,<

Ruby Byru on November 19, 2013 at 9:22 AM said... BALAS

nice sharing & info..thx>,<

Maya Omar on November 19, 2013 at 4:11 PM said... BALAS

terima kasih sudi beri info..akak setuju dengan mia. sbg pengguna, hati2 masa beli skin care or kosmetik. Semak label dan pastikan syarikat pengeluar adalah syarikat yg mempunyai integriti. Syarikat pengeluar yg berjenama atau besar akan jaga kualiti produk mereka supaya kita semua selamat.

m i a on December 2, 2013 at 7:21 AM said... BALAS

@Maya Omar

btul kak, sometimes, produk yang unknown ni kita tak tahu kandungan nye kan..

m i a on December 2, 2013 at 7:22 AM said... BALAS

@Ruby Byru

welcome dear :)

NJihe.am on November 4, 2014 at 6:43 PM said... BALAS

Salam singgah, hmm tu lah kena byk hati2. Studioous.blogspot.com

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan