Housemate yang tak sekepala, macamane nak handle? | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, February 6, 2013

Housemate yang tak sekepala, macamane nak handle?

Dicatat oleh m i a di 6:15 PM
ENTRY REPOST

............................................................................................

Assalamualaikum..

selamat petang semua..

lamenye tak menaip..2 minggu terakhir ni buat saya jadi lebih sibuk sikit untuk selesaikan pelbagai urusan sebelum tamat praktikum jumaat depan..akhirnya, penantian 4 tahun belajar tamat Jumaat depan..hehe..alhamdulillah..

well, tak sabar tunggu Isnin ini..sambutan hari guru pertama saya sebagai cikgi..hahhaaa..ada ke patut diorang suruh saya baca sajak..kang keluar laen macam, semua pengsan baru tahu..okee..

baeklah..4 bulan praktikum ni, banyak benda yang saya belajar..bukan takat ilmu penguruan tapi ilmu menjadi rakan serumah yang berwibawa *poyo letteww* korang pernah duduk rumah sewa?macamane rasanya ek..meh share sini ya..satu benda yang saya patut terima hakikat ialah, tak semua orang boleh ikot cara kita..kadang-kadang, kita rasa..macam ni lebih baek..tapi orang laen kata, macam tu lebih elok..jadi macamane?

pendapat saya, tolak ansur tu penting bila sama-sama duduk satu rumah..engkau pelis la jangan assume yang semua orang bole ikot kelapa kepala hotak engkau ya me'ah..hehe.. tapikan..saya ni..tak tahu la benda ni baek atau buruk ya..saya lebih senang buat kerja sendiri-sendiri..let say, kemas rumah ke, mop lantai, lap dapur gas..saya lebih suka sendiri buat..bagus ke gitu? kadang-kadang saya terfikir, kot la budak-budak umah fikir 'nak tunjuk rajin letteww'..

peliknya, bila da selalu sangat buat, saya jadi tak kesah pulak ape yang orang laen nak fikir..pulak? sebab, saya ada jugak tunggu kot la yang laen nak bantu saya, but macam malam sikit je katanya..dan saya tak kesah..tapi kalau sampai barang sendiri pon nak saya tolong jagakan, macamane tu?ai manusia okeeyy..bukan angel yang turun dari langit muka manis same hati jua..hohoho..

kalau dapat macamni??MATIKK HAKUU!!

manusia kan..kadang-kadang hati rasa panas la jugak bila benda macam selalu sangat jadi..safwan cakap, sekarang baru saya rasa gaya hidup rumah sewa macamane..hahah.. rasakan cik me'ah..betol la kan..laen orang, laen caranya. kalau nak tegur, kita ni da besar, anak dara, bakal cikgi pulak tu..karang tacing tacing sikit..pueh pulak ai nak memujuknyewww..menyammpaahhh!!

ape pon, saya anggap semua ni macam pengajaran baru la kan..positip tu penting..acehh.. harap-harap housemate saya yang seterusnya satu kepala dengan saya..amin..amin..agar hidup lebih gumbira dan sejahtera..oyea!

~wassalam~

pst : nampaknya, musim panas da berlalu..mandi hujan jom?lepas tu demam berjemaah..wakakapp!



9 ulasan:

Anisa Hang Tuah on May 12, 2011 at 1:25 AM said... BALAS

nis pernah dapat yg tak sekepala.
sampai gaduh
baling2 mug dkt muke
baling kerusi kat badan die
ganas tak nis?
hahahaha

mia on May 12, 2011 at 1:37 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

niss seyess ke ni?huwaa..gile laa..ganazz woooo

...i'm AidA... on May 12, 2011 at 4:17 AM said... BALAS

kena sangat dengan waktunya kak mia post entry nie.. aida pn tgh alami bnda yg sama ni...siap maki hamun gi... masalahnya, aida xreti nak maki2 hamun nie... so, sebijik la kena..diam jaa.. tension sungguh... dah tu kan kak..yg nak bambu kita tu rasa dri die terbaik...crita sana sini dia bgus... pdahal diri die dgn apa yg die crita totaly diffrent..hnya yg srmah dgn die ni ja yg tau.. tpi apakan dya..dia pndai gebang...huhuhuuhuhu

Rara Farah on May 12, 2011 at 5:05 AM said... BALAS

ganas gila kak diatas nie..huhu..
tak pernah lagi duduk umah sewa..nanti blaja camner la ek??huhu..scary

Cik Ezy on May 12, 2011 at 6:08 AM said... BALAS

prnh duk umh sewa..
mase sem last gdoh ngn housemate..
sedih la bile ingt..
huhukk..
xsume org leh trime pe yg kite buat..

mia on May 12, 2011 at 7:24 AM said... BALAS

@...i'm AidA...

mak aii..kuang ajo tu yang..hehhe..seriusly aida, sometimes, kite kene cuci jugk org mcm ni, so dat die xboleh nk buat suka hati mak apak die aje..

mia on May 12, 2011 at 7:25 AM said... BALAS

@Rara Farah

hahaa..kak anis mmg ganaz yang..xsemua yg kejam macam ni yang.dun wory ea..hope rara dpt housemate yg best giler

delarocha on May 12, 2011 at 7:31 AM said... BALAS

biasa la tu

kat rumah ni, tukang sepah ramai

tukang kemas sorang je

ahaksss!

mia on May 24, 2011 at 11:57 PM said... BALAS

@delarocha

ahhahaaa..last3 kita join je skli maen sepah..pandai3 dorg sedar diri ek..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan