Jatuh tersungkur depan pakwe kacak, apa nak buat? ciss ciss | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, August 3, 2011

Jatuh tersungkur depan pakwe kacak, apa nak buat? ciss ciss

Dicatat oleh m i a di 2:30 PM
Assalamualaikum..

hi semua.

eh me'ah, engkau ni penipu la, kata nak update pasal konvo, tapi haramm takde pongg, grrrr.

oke bawak bersabar ye. minta maaf sebab masih tak berkesempatan nak share pasal konvo Sabtu lepas pasal 2, 3 hari ni keje pagi balik petang, da sampai umah, berbuka dan tunaikan apa yang patut pakkpung pakkpung, sudahnya nak bukak lappy pon tangan terketar-ketar, jadi cuci muka, basuh kaki dan tidozz aje..ciss cisss. sory ya.

semalam kat tempat keje ada insiden yang pada saya memang lawak gile tapi tertahan-tahan nak gelak pasal takut si mangsa termalu pulak. huhu.

saya mungkin tak rasa nak ketawa kalau nampak orang yang terjatuh dan mengadu sakit, seyesly. tapi yang rasa macam nak gelak guling-guling siap hentak kelapa kepala kat dinding tu, kalau kau da tersungkur, then bole pulak kau pura-pura landing baik punya macam baget kau tengah bersantai tepi kolam. kahkahkahkahh.




adoiyaii. kalau korang la kan, ape nak buat kalau tengah jalan molek-molek, lebih-lebih lagi kalau ada 2, 3 ketul jejaka tampan kat depan. pergghhh. tapi, boleh pulak tersandung ntah apa mak nenek kat depan mata, hagak-hagaknya, apa yang kita boleh buat nak cover malu?

1. bangun, terus lari laju-laju masuk kete dan hempas pintu sekuat hati! *kot tengah lari, tersungkur lagi sekali..hakhakhaka..vongokkkss!!*

2. bangun, jalan gaya macho lagi sekali, teruskan berjalan dan kalau bole, buat macam nyanyi-nyanyi sikit *gulp..sekali suara tak keluaq..adoihyaii..*

3. jangan bangun, pura-pura pengsan..alalalalaa.. *kalau jatuh dengan kain tersingkap sampai paha, turunkan secara pelan-pelan, kehkehkeh*

4.  bangun, tapi buat gaya santai model kat tangga tu, konon macam tengah baring tepi pantai laa..*oke fine, ini da ke laut*
seyesly ini idea mengarut.tapi kalau terkena kat diri sendiri la, memang sumpah muka merah, tak tahu nak letak mana da hahahhaa. korang ada pengalaman macam ni, meh share meh. jaga diri semua.

oke da bai.

~wassalam~

p/s : idea asal dari entry INI.

KLIK dengan gembira

8 ulasan:

cik tikah on August 2, 2011 at 9:52 PM said... BALAS

cik tikah penah tidur trcopong mulut depan pakwe. malunya =.='

nuyui a.k.a miss NUSHA on August 2, 2011 at 9:52 PM said... BALAS

ahakz..cakaplah ngh berlatih nak berlakon..ngeh3..

mia on August 2, 2011 at 9:56 PM said... BALAS

@cik tikah

hahaha..seyesly..ehhe..mesti comel dear..erkk..sy pon penah kot..aduhaii seyes malu ek

mia on August 2, 2011 at 9:57 PM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss NUSHA

hahhaaa..ha btol jgk dik..gud idea laa nusha..ahhaa

DoodleLicious on August 3, 2011 at 8:10 AM said... BALAS

haha~~

memang pernah la, betol2 jatuh tangga depan lelaki ermm (tak sempat tgk kacak ke tak), trus bangun n jalan slumber jer..lepas jer lelaki tu, trus terhencot2..sakit punggung sehh

huhu..

Yuyu Musa on August 3, 2011 at 9:53 AM said... BALAS

haahaha...u penah jatuh dna duduk lama2 kat situ..konon terduduk..hihi

mia on August 3, 2011 at 9:59 AM said... BALAS

@DoodleLicious

hahahaaa..kelaka la cc, mia dpt bygkan mcmane..kehkehkee..confirm malu gile smpai xtrkata ek..hehe

mia on August 3, 2011 at 9:59 AM said... BALAS

@Yuyu Musa

haaa?seyes yu penah buat gitu ke?hahhahahaa..lawak la yang..hehe..tp comel gile kalu aksi nk cover mcm tu..ehehhe

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan