--> Raya ke -9 | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, September 18, 2010

--> Raya ke -9

Dicatat oleh m i a di 9:05 AM


Assalamualaikum



hi uols..
hari ni, rasa macam takde mood je..hohoho..
kenapa?sebab tak dapat nak upload pic konvoi raya dengan kawan-kawan semalam..takpelah..erkk..but still sedey...ada sape-sape yang bole kasi pinjam card reader tak?kat rumah ni ade je sekor..tapi ntah mane pegi..semalam berposak-posak mencari sebab makcik-makcik yang join konvoi begitu mendesak suruh upload gambar..hhhahaa...yossh...hari ni kene cari lagi..kalu tak,esok jumpe, makcik-makcik tu akan tunjukkan muka agak.agak.raya.tahun.depan.ke.aku.dapat.tengok.gambar.tu?...
see..hahahaa...


semalam saya window shopping di Jusco terbesar asia..hoho..memang sangat besar..pening kepala sebab besar sangat..rasa mata berpinar-pinar..perut memulas-mulas, lutut mengeletar..(amboi..over nmpak T_T)..bile tengok banyak sangat kedai, butik, restoran, bookstore, kiosk..rasa macam tak moh balik..tapi nasib pegi dengan ibu dan Raihan (my lovely,gojes, sweet BFF)..kalu tak, memang tak jumpa jalan keluar kot..haha..sebab besar sangat kan..(again!)..tiheee...sempat la jugak sebat seketul, 2 ketul baju dan slack..hohoh...seronok shopping dengan ibu kita ni, lagi-lagi, kita je yang tinggal bujang..hakhakk..berbaloi-baloi!


but yang saya perasan la kan..ibu banyak kali masuk store yang jual alat kosmetik..hhoho...bole dikatakan semua butik kosmetik la kami jelajah..banyak sangat sampai tak ingat nama..hehehe...saya pon lagi sekali sempat la sebat nose pack masa kami jelajah Etude House..hohoh...rm4.90 for ONE pcs..huhu..mahal ke murah ek?me'ah ade masalah bintik hitam kat area hidung..so memang mencari la nose pack ni..banyak jenis produk da try..but tak menjadi..mungkin salah pakai kot..


amoi cumil Etude House ada la bagitau step nak pakai nose pack ni..(sangat comel oke..die pakai lens hitam yang saiz 16 pnye..seyes besar gile bijik mata dia..betol-betol macam mata kucing!)..



1. cuci muka bersih-bersih..
2. lap muka dengan kain lembut (secara lembut juga)

3. basahkan kawasan hidung..

4. tampalkan nose pack..(dalam keadaan hidung basah tau)
5. tunggu sampai air kat hidung tadi kering..(biasa dalam 10 or 15 minit gitula) then tanggalkan nose pack tu..



me'ah tak pernah cuba produk ni, nose pack yang baru dibeli ni tak sempat pakai pon lagi..mungkin sekejap lagi kot..hahahhahaa...tapi amoi tu cakap, memang berkesan..hehe..tak tahu la betol or tak..tapi, saya sempat ugut amoi tu tau..


"i da try banyak produk..asek tak jadi je..kali ni, kalu tak menjadi jugak (kalu bintik hitam tu tak keluar dari liang roma), i datang cari u..(dengan muka tak bole belah..mesti amoi tu rasa nak sepak-sepak kan..muhaha)"..


yang saya suka sangat house ni kan, ketas packing dan design store produk ni..sangat cute..hehehee...kat pintu masuk ada gambar Lee Min Ho (@,@)....siap ade signature dia..tulis " you are my girl"..hahahahha..










kalau uols berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk ni, sila klik Etude House..(cute sangat-sangat website ni, ade kucing gerak-gerak..hahaha)


oke da..tak sabar nak tepekkan hidung..muahhaha..
tapi still sedey tak dapat upload pic konvoi..huhuh..
tapi happy dapat shopping..muahaha..
tapi sedih..
tapi happy..
tapi sedih..
tapi happy..


oke bye!

~wassalam~

2 ulasan:

hamzah ian on September 18, 2010 at 1:12 AM said... BALAS

gua first ke komen?

mia on September 18, 2010 at 3:15 AM said... BALAS

ye betol..yg 1st..hahaha..thniah3..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan