Make Up : Superb Purple!! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, September 24, 2010

Make Up : Superb Purple!!

Dicatat oleh m i a di 12:40 AM
Assalamualaikum


disebabkan mata da berpinar-pinar dengan kaler ungu masa buat hantaran, tiba-tiba rasa macam berkobar-kobar pulak nak share tutorial solekan dengan uols semua..hehe..mungkin male blogger akan rasa berbulu bile tengok entry ni..tapi ade-ku-kesah..ewaahh..hehheehheh...




 bole je nak guna alat solek yang 'biasa-biasa' tapi if ade elergik ke hape..sila take note oke..

 the items:

Eyes:
MAC Painterly paint pot - base
MAC Melon pigment - Lid, highlight
MAC Push the Edge pigment - crease, outer corner, lower lashline
MAC Blacktrack fluidline + Illamasqua Precision Ink Abyss - upper and lower lashline + waterline
Lower lashline: Push the Edge + MAC Blacktrack
Inglot white gel liner #76- white details
Mascara


baeklah...mari kita mulakan oke..



1. mulakan dengan bedak asas di kelopak mata anda






2. then, sapukan melon pigment pada seluruhan bahagian atas mata






3. dengan menggunakan berus kecil, lukiskan garis tipis pada lipatan kelopak mata dengan Push Edge






4. gunakan berus untuk blend sedikit push edge tadi untuk sudut luar atas lipatan kelopak mata


 



5. kemudian, sapukan push edge pada bahagian dalam lipatan kelopak mata






6. lepas tu, gunakan berus pensel untuk 'blend' kan bahagian lipatan kelopak mata.






7. then, gunakan eyeliner untuk garisan di atas dan bawah kelopak mata






8. sekali lagi, gunakan berus kecik untuk buat garisan di bawah kelopak mata dengan push edge






9. lepas tu, gunakan liquid eyeliner untuk garisan di atas dan bawah kelopak mata..heheh, nak nampak menarik sikit, adakan sedikit sayap pada sudut dalam mata dan dua sayap pada bahagian sudut luar.






10. penuhkan bahagian sayap dengan white gel liner






11. gariskan waterline anda dengan eyeliner hitam






12. seterusnya, sapukan mascara pada bulu mata






13. dan yang terakhir..gunakan bulu mata palsu..if uols prefer la..


taraaa..hasilnya...gile semart kan..hehehe...
saya tak try lagi..but penah make up one of my bff..dia cakap, kaler purple tak berapa seswai dengannya..but lepas saya blend kan purple + black + sedikit pink..huwa...oke jugak..hehhee...


if uols nak tahu lagi tutorial make up yang memang superb la..
meh jelajah blog jangsara

 gile minah ni tau...gaya make up dia memang marveles laa..sangat hebat..hehehe

oke da..

~wassalam~

6 ulasan:

hamzah ian on September 25, 2010 at 5:13 AM said... BALAS

weh cik

mia on September 25, 2010 at 5:24 AM said... BALAS

haha..'weh cik'..ok la tu...ade gak komen..tq3..

azzey on October 14, 2010 at 8:30 PM said... BALAS

mia: cantik mekap maat tu.....nk try la....sy mmg giler2 makeup!

mia on October 14, 2010 at 9:35 PM said... BALAS

azzey :
yeke dear..try tgk kat sidebar mia yg 'make up'..demo ni mia amek kat jangsara..

misz sheyla on November 25, 2010 at 4:50 PM said... BALAS

huarhhhhhh....nk try cube test...ekkekekeke

mia on November 25, 2010 at 6:44 PM said... BALAS

misz sheyla :
ehhehee...try la dear.mesti lawa...

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan