Review : The Rocket Volum' Express in Black (2K118) by Maybelline | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, October 1, 2013

Review : The Rocket Volum' Express in Black (2K118) by Maybelline

Dicatat oleh m i a di 5:55 PM
Assalamualaikum..

hi semua. hati tak tenang saat PMR nak menjelma 2,3 hari lagi. risau kat student, risau kat adik sendiri jugak. alahaii. but even hati tak berapa nak tenang, review product tetap diteruskan hehe.

ok focus. sebelum ni, saya sibuk la mencanang bahawa Eye Opener Mascara ni adalah fav mascara saya. well, sekarang mascara ni da jatuh ke 2nd place dalam hatiku ni hehe. sebab new mascara dari Maybelline New York ni seriusly membawa hatiku pergi bersamanya, hamekk kaw!



 The Rocket Volum' Express by Maybelline New York
(from : google)


.mine. yang tegak berdiri tu rocket pen, free gift. 

Pro

omo omoo..seriusly fell in love dengan mascara ni. okay mia bawak mengucap! 1st, sama jugak dengan Eye Opener Mascara, this mascara pun ada tiny spikes jugak hehe. so i guess, saya memang pencinta mana-mana mascara yang jenis macam ni. but this one, spikes dia lebih nipis and lebih banyak which is sooo good. Those spikes akan buat lashes jadi lebih panjang and yet halus tak nampak bergumpal sangat bila apply 1st and 2nd coats. for me, saya prefer curl lashes dulu dengan pengetip bulu mata, then baru apply mascara, so dia tak bergumpal sangat. ada certain review cakap, bila you apply the 3rd coats guna mascara ni, dia akan jadi sangat clumpy. but, honestly, benda ni tak jadi pada saya hehe. mungkin sebab bulu mata iols memang da sedia panjang kot, huwaa!

 see, the random spikes.

2nd, this rocket mascara jugak senang nak tanggal, which is good for muslim, i guess. sebab kita tak perlu guna make up remover untuk tanggalkan mascara ni. guna air pon boleyy je.


 .few coats.


.with water.
 

 .using a finger.


.with tissue. fiuh!!

but, even this mascara memang jenis senang nak tanggal, but bila once uols ter'usik' manja means 'ter' lightly rubbing your eyes, this mascara did not fall off then mencacatkan mata korang yang sedia cantik tu. unless kalau korang pegi gonyok-gonyok mata tu sepenuh jiwa raga, haruslah akan jadi comot macam mata panda.

3rd, tahan lama. well, Maybelline memang master bab produce product yang tahan lama ni kan. saya pakai almost 8 jam but still mascara ni comey je kat mata tu hehe. 

and 4rd, compare dengan Eye Opener Mascara, this Rocket Volum' Express rasa lebih ringan kat atas mata tu. macamane nak cakap ek? sometimes, bila kita apply mascara 3 or 4 coats, kita akan dapat rasa macam mata ni berat-berat gitu, kan. eh ke i je yang rasa ni haha. well, saya tak rasa efek mata berat tu bila guna this rocket mascara. mungkin texturenya yang lebih lembut and halus kot, i guess!

5th, bentuk yang super comey aha! ok ni pendapat peribadi ek. combinasi warna hot pink n blue ni buat saya teruja gile oke hehe. even takde kena mengena, but this part memang mendorong saya untuk beli mascara ni haha.


ohh comey !!

Kontra

satu je masalah saya bila guna mascara ni. even bukan selalu sangat berlaku, but still, mengancam nyawa la jugak. this tiny spikes bukan saja banyak malah tajam nak matik, i mean seriusly tajam okay and it REALLY HURT if you accidentally poked it into your eyeball. bole nanges ai tell yu!


  
merah biji mata kalau tercucuk huhu. 

Repurchase?

oh YES!

Harga kat Watson RM39.90 but sekarang ada offer untuk member card jadi RM26.80. gi beli cecepat ya. 

 me with few coats of The Rocket Volum' Express Mascara

so for those yang nak tengok review lain, KLIK SINI

ok da bai,

~wassalam~

 

4 ulasan:

piqa da bajitos on September 29, 2013 at 6:47 AM said... BALAS

dah lama tak beli mascara..hehe..nak try la

nuyui a.k.a miss YUI on September 29, 2013 at 6:07 PM said... BALAS

tp kdg2 tgk hrga kat fuardian lg ok even kt ada kad watson..muahaha.

m i a on October 2, 2013 at 8:06 AM said... BALAS

@piqa da bajitos

oh yes, u shud try it. mmg sgt berbaloi tau

m i a on October 2, 2013 at 8:06 AM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

haa btoi tu yu, akk pon slalu je compare harga hehe

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan