--> cuti bersalin..alalalalala | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, September 29, 2010

--> cuti bersalin..alalalalala

Dicatat oleh m i a di 4:00 PM

Assalamualaikum..


baru balik dari sekolah untuk kajian tesis..ehem..sape tahu sekolah menengah melayu yang paling dekat dengan UPSI..angkat tangan!..sape tahu dalam sekolah tu ada seekor seorang  mokcik kerani yang kerekkk gile..angkat tangan!!hoho..sory la mokcik..seyes saya hangin gile dengan mokcik..mokcik tahu kenapa??sebab bila saya tengok muka mokcik yang tak bole belah time jawab soalan saya tadi..

MySpace
saya rasa macam nak libas je muka mokcik tu tau tak?seyes mokcik..walaupun saya kemetot..tapi saya sudah berumur 23 tahun oke..kalu kawen, anak da 5 orang oke..jadi sila jangan anggap saya budak sekolah yang selalu buat mokcik pening kapla oke..sekian..

oke da...tadi masa kat sekolah tu, ada lah berborak dengan sorang cikgu ni..hehe..kami borak pasal buat anak..hohohoho...

rupanya, cuti bersalin dengan gaji penuh bagi kakitangan kerajaan terhad hanya bagi kelahiran yang 5 je ye....maksudnya..bagi anak yang ke 6,7,8,9,10,11,12 dan seterusnya, bole cuti bersalin, tapi takde gaji..wwooooo...60 hari cuti = 2 bulan...aiigooo...2 bulan takde gaji..makan ape wehh..jadi, perlu bersedia mental dan fizikal oke..hahahhaa...untung kalau bersalin time cuti sekolah..gaji tetap jalan sebab dikira sebagai cuti sekolah/cuti am..

jadi mokcik-mokcik kakitangan kerajaan sekalian...rancang kehamilan anda dengan betul ye..

oke da..
 
wassalam


pstt : i love skool...

8 ulasan:

~SukEMakAn~ on September 29, 2010 at 1:19 AM said... BALAS

kesimpulannye
beranak la 5 kali saje seumur idop!
ngeeeee~

mia on September 29, 2010 at 2:38 AM said... BALAS

hhahaa..tepat!!

skool on September 29, 2010 at 2:40 AM said... BALAS

sy nk lebey !!~ [7]..jadi guane? ~ sy rindu veto ketot..!! =P

mia on September 29, 2010 at 2:47 AM said... BALAS

skool :
hoh?hahaha...nakal eh..miss u too darl~...

yann on September 29, 2010 at 6:23 AM said... BALAS

smk khir johari ea? ops! hahaha

plan la biar dpt kembar..jd lebih ckit anak nnti...hahahahk :P

mia on September 29, 2010 at 6:48 AM said... BALAS

yann :
uikkss..hahhaa...prlahan sikit yan..heheh...cmne pulak nak dpt kembar tu yan..ade tip x?

jijie on October 2, 2010 at 5:01 PM said... BALAS

mokcik tu sengaja je mia. da takde sapa die nak buli... agaknya dia asyik kene buli kot.. tu pasal bile ada peluang untuk membuli, dia buli je cukup2.. huhu

mia on October 2, 2010 at 6:35 PM said... BALAS

jojie :
haahah..btol gak ek..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan