--> Malang tak berbau.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, September 23, 2010

--> Malang tak berbau..

Dicatat oleh m i a di 5:52 PM
Assalamualaikum


huhu..kadang-kadang kan..benda-benda yang kita tak sangka dan tak penah terfikir pon, bule buat kita luka, cedera, jatuh..lagi teruk, yang menyebabkan kematian...sebagai contoh, kon durjana..sape sangka, benda ni bole buat kita jatuh tersungkur bagai betik busuk (t_t)


hari ni berita..




gambar kecil tu adalah adik yang meninggal dunia sebab tersepit kat meja lipat dalam picture besar ni..MEJA LIPAT oke...huhu..siapa sangka?? Muhammad Irfan Rusydi, 5 tahun..(sedap nama tu kan)...kesian sangat..baru 5 tahun..adik ni biasa akan menjerit kalu tengah maen sorang-sorang..jadi, masa hari kejadian, ahli keluarganya egat yang adik ni menjerit just untuk maen-maen..macam selalu..tapi, betapa luruh hati si ayah, encik Mohd Fadtah Sadhabil bila dibagitau bahawa adik irfan da meninggal dunia disebabkan tersepit di meja lipat..huhu..saya tak dapat bayangkan macam mana rasanya..beberapa hari sebelum kejadian, adik irfan ada suarakan permintaan pelik pada ayahnya..dia minta dikuburkan bersebelahan kubur bapa saudara kalu dia meninggal dunia nanti..ohh my..

nak tahu berita lanjut klik Metro

memang tepat sangat kata orang-orang tua..(ke orang tua-tua?)..malang memang tak berbau..jadi, hanya untuk peringatan bersama..kadang-kadang, 'hati-hati' itu memang sangat perlu untuk kita..

so..

berhati-hati la kawan-kawan..
oke da..

~wassalam~

2 ulasan:

skool on September 23, 2010 at 4:00 AM said... BALAS

hehe..so cik mia kene wajib jaga dri baek2 di mana2pn anda berada ok?hehe

mia on September 23, 2010 at 4:51 AM said... BALAS

oke dear..kamu pon tau

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan