Cara Pasang Iklan Nuffnang Statik | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, February 3, 2011

Cara Pasang Iklan Nuffnang Statik

Dicatat oleh m i a di 10:27 AM
Assalamualaikum..

morning uolss..ape kabar semua?heheh..

baeklah..nak share dengan korang cara nak letak iklan nuffnang gaya statik..statik bermaksud kedudukan yang tetap even kite scroll blog ke bawah..faham ke? sory bahasa hancuss ke laut sikit pagi-pagi ni..alalallaa



mungkin ada yang bertanya, letak ads gaya ni, bole ke??? ok baek, ni jawapan dari encik Nuffnang ya..
Yes, it is allowed for a blogger to place his ad unit static as shared by you. That position is no doubt desirable and advertisers would love to advertise on such placement.

However, bear in mind that the desirability for a Skyscraper ad unit is the same if it\'s placed;
- the top gadget of a sidebar
- visible upon loading of the page
- visible at all time (static ad)

As such, it doesn\'t really make a big difference, but nevertheless, advertisers will pay more attention to blogs which embed the ad units as a static ad.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd
jadi macamane? ada was-was lagi tak?ehem..baeklahh..mari mulakan..

1. Login akaun Nuffnang korang dan cari code iklan Nuffnang untuk Skyscrape




2. da dapat code ads tu? now, copy code kat bawah ni dan pegi Dashboard > Layout > Page elements > Add a gadget > HTML/javascript, paste code ini kat kotak HTML/javascript tu. (macam nak pasang widget kat blog aje)
<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'>Letak Kod Nuffnang Sini</div>

kalau korang nak iklan yang ada tulisan kelip-kelip macam saya punye tu, amek code ini yaa
<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'><blink>AYAT KORANG</blink>Letak Kod Nuffnang Sini</div>

merah: kedudukan ads. korang bole ubah nak kiri (left) ke kanan (right). Nilai 5px menentukan ads korang tu..pandai-pandai ubah sendiri ikot suka hati yaa..

biru: Masukkan kod iklan Nuffnang yang korang da amek kat step 1 tadi. plz make sure iklan untuk Skyscraper oke!

ungu: kata-kata keramat korang supaya pembaca klik iklan.

3. Save, klik Save lagi yang kat atas sekali then view blog..

taraaaa..siap da..good luck oke semua..en jiji, tutorial ni ke yang kamu cakap tu ek?hehehhe

all da best semua..

~wassalam~
pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang tahu dan pakar..diam..diam..
da buat, komen sini ya. Terima Kasih.

11 ulasan:

Anisa Hang Tuah on February 2, 2011 at 6:40 PM said... BALAS

nice tutorial la..
(:
thnks mia..

nazirulhazwan~ on February 2, 2011 at 7:50 PM said... BALAS

giler la, otai mengajar lagi.haha

mia on February 2, 2011 at 8:32 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

welkam nis..ehhehee

mia on February 2, 2011 at 8:32 PM said... BALAS

@nazirulhazwan~

hahaha..xde maknenye otai la dato..huhuhu

M I A J A M A L U D D I N on February 2, 2011 at 9:57 PM said... BALAS

kita pown buat.. hahah.. love u.

mia on February 3, 2011 at 12:48 AM said... BALAS

@M I A J A M A L U D D I N

yeahh..gud gurl..love u jgk dear

BabY on April 14, 2011 at 5:53 AM said... BALAS

Huh! banyak gk keyword aq try cari tutorial cam ne akhrnya jmpa gk..

smart jg trick ne ar..he2..hrp2 dpt membantu tngkatkn $$..

thanx 4 this ar..

sebagai pghargaan kpd Mia aq da pn...kikiki..

Smart jg blog mia ne..^__^

mia on April 18, 2011 at 2:46 AM said... BALAS

@BabY

huwaa..kemain lagi..btw, thanks ya singgah sini..

BankNote.blogsport.com on April 18, 2011 at 8:41 AM said... BALAS

@mia

ok ur wc..:p

ASEAN TV ONLINE on June 21, 2011 at 12:39 AM said... BALAS

THANK,

kenapa iklan nuffnang saya berada dibelakang atau terlindung dengan widget2 lain?

ASEAN TV ONLINE

ReGreat on March 25, 2013 at 8:54 AM said... BALAS

terima kasih banyak2 tau,,At last berjaya jugak buat..huuuu

feelwithart

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan