Movie Review - Scream 4 | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, April 14, 2011

Movie Review - Scream 4

Dicatat oleh m i a di 4:39 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..huhu..semalam lecturer tak jadi datang..tunda hari Jemaat..itu pon tak kompom lagi..huhu..puas saya bersilat semalam sediakan ABM bagai untuk budak-budak..hahha..ok la kan..at least bole sedia jiwa dan raga lebih sikit..ehem..ok cukup pasal mukadimah.

semalam jugak ke One Utama untuk Nuffnang Premiere Screening – Scream 4..sampai sane da dekat 8.30..da agak lewat jugak sebab tengok kat list blogger tu semua da penuh dengan tanda tangan..saya yang terakhir kot..huhu..amek tiket and jalan pusing-pusing kejap before jam 9..kesian Safwan..tak brape nak sihat pon still melayan saya..hoho..thanks dear..



overall, pendapat saya tentang movie ni..BOLEH LAA..hehe..sebab memang ada macam mengarut sikit..but still oke la..*kau nampak tak betapa nak bersangka baeknye* hahahaa..baeklah..meh nak share sinopsis pasal muvie ni oraitt..


muvie ni pasal sejarah pembunuhan bersiri satu keluarga ni..kisah ni acely nya jadi da bertahun-tahun lepas la..cume sorang je ahli keluarga ni yang terselamat..Sydney Prescott namanya..perempuan ni sekarang da terbitkan buku yang die tulis pasal pembunuhan keluarga die..nak share pengalaman la konon kan..kebetulan pelancaran buku tu dibuat kat kampung asal Sydney yakni kampung tempat pembunuhan tu berlaku..kira kampung ni terkenal pasal pembunuhan keluarga Prescott ni la..so setiap tahun, kampung ni akan sambut aniversery pasal tragedi tu..


tapi rupenye, pembunuh tu muncul semula..konon nak wujudkan balik sejarah pembunuhan tu la..tapi kali ni, die nak Sydney merasa balik trauma bila tengok ahli keluarga dibunuh depan mata..seorang demi sorang mati..so orang kampung macam tak suka kat Sydney ni sebab dianggap sebagai bala bila dia balik ke kampung tu..

but bila part ending, memang macam kelakar sikitlah bila dapat tahu siapa pembunuh sebenar..hhahhaa..seriusly..korang kena tengok la yek..so far, dari 10 bintang, saya kasi 6 la..okee ke?hehhee..saya puji part introduction muvie ni..akhekhekee..muvie dalam muvie dalam muvie..memang menarik..dan kelakar...ntah kenapa, muvie ni memang agak ngeri sebab banyak darah sane sini..tapi, kitorang dalam panggung tu bole gelak-gelak lagi..hakhakahkahkaa..serius aku tak faham kenapa wehh..

korang try la tengok ya..cuma pendapat saya, better download je dari beli tiket..hehehe..oke da, tak moh cakap banyak..karang kena gam...uhuhu...

have a nice da uols..

~wassalam~



6 ulasan:

alinac lover on April 14, 2011 at 2:42 AM said... BALAS

download je hehhee

mia on April 14, 2011 at 3:10 AM said... BALAS

@alinac lover setuju sangat lina..hehhee..itu yg terbaekk

Cik Ezy on April 14, 2011 at 6:25 AM said... BALAS

seram x?
kalo seram xnk tgok.. hehekk

mia on April 18, 2011 at 2:49 AM said... BALAS

@Cik Ezy

xsangat babe..biase je..try la tgk

zombizombizuliqa on April 18, 2011 at 4:36 AM said... BALAS

mcm best je..mesti tgk
harap2 seram la, mmg minat muvie seram2 ni

mia on April 18, 2011 at 7:04 AM said... BALAS

@zombizombizuliqa

oke la muvie ni..but my suggestion, better dowload aje..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan