Nenek kena ragut, syukur takde ape-ape yang buruk. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, April 28, 2011

Nenek kena ragut, syukur takde ape-ape yang buruk.

Dicatat oleh m i a di 9:04 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

alhamdulillah..doa saya termakbul..ohh yeahh...pasukan pengakap lelaki berjaya dapat tempat ke 3..acecehh..kemain suka ai tell yu...abes perbarisan, semua pakat bergambar..da tu..havoc macam dapat 1st price okeyy..ahahahhaa...over pulak..weekend ni saya upload gambar ek..bukan senang nak tengok gambar cik me'ah dengan budak-budak kan..ahhaha..*baget DIVA la tu kan..caiitt!*

oke, tinggal dulu pasal pengakap..tadi ibu call, suara macam nak menangis pon ada jugak bila dengar suara saya..huhu..ibu bagitau yang nenek kena ragut kat dalam rumah..aduhaii.. memang terkejut gile saya..patutlah ibu laen macam aje..

nenek duduk kat kosi depan pintu umah..pintu pagar terbuka..but jauh la jugak dari pintu umah tu..saya pon pelik camane peragut durjana takde akal hati busuk otak udang tu bole ragut nenek saya yang comel itu..rupanya, die purak-purak nak pinjam spanar, WATERPARKK!!..kan da cakap nenek saya seorang yang comel gile dan baik hati..aduhaii..ibu cakap, peragut tu acu pisau kat leher nenek..huhu tak bole bayang keadaan nenek saya masa tu..atok pulak kat dapur berkemban sambil kait lidi penyapu..kahkahkahkaa..agak lawak la kat situ kan..kihkihkihh *gelak mintak sepak*

letak call ibu, cepat-cepat saya call nenek kat kampung..atok yang angkat..suara lemah aje..atok bagitau nenek keluar berjalan..HAPEKEHHH?? terangkat kening kanan saya..hahhaa..nenek berjalan umah member kamcing die..nak mengadu la tuh kan..auww..adoihh..gelak besar saya bila atok cakap gitew..hehehe..sabar je laa..sekarang mesti korang percaya nenek saya comel gile kan..kan..hehe


ni nenek saya yang comel tu..see..hahaha..comel gile kan..*sambil jeling budak pakai shawl merah hitam tu.kehkehkeh*


bila fikir balik..bahaya sekarang bukan setakat kat luar rumah, ye tak?? dalam rumah pon bole jadi macam-macam..budak-budak jahanam ni selalu aim orang tua-tua je..grrrr...nasihat saya, elakkan pakai banyak sangat barang kemas tu..zaman sekarang ni, tak perlu kot kalau nak tunjuk sangat harta pusaka bagai tu..nyawa lagi penting okeyy..tolong ya ingatkan ibu-ibu, nenek-nenek, dan mokcik-mokcik korang tu..amek iktibar setiap kejadian yang berlaku nowadays..

jaga diri okey semua..

~wassalam~



14 ulasan:

delarocha on April 28, 2011 at 3:13 AM said... BALAS

nasib baik takde apa2

nenek kamu tu memang comelllll

Cik Ezy on April 28, 2011 at 6:09 AM said... BALAS

xleh blah betol peragut..
dh t'desak sgt nk duit la tu..
xleh kat jln raye, kat umh pon jdk..
isk..

dd dudu on April 28, 2011 at 6:05 PM said... BALAS

pastu peragut tu berjaya amik apa2 kee mia??

-wahh tetibe dd menyampuk. hek hek

iedchan on April 28, 2011 at 8:00 PM said... BALAS

alah..cian nye nenek u...comel gler nenek u tu...hehe

btw..i folo u k mia...:)

NuR 'aQiLaH on April 28, 2011 at 10:52 PM said... BALAS

wah nenek sempoi habis. peace tuu. haha

syukur x jadi pape :D

tia on April 29, 2011 at 1:01 AM said... BALAS

naseb xde pape. tp lepas kne rompak sempat keluar ghumah lagi??
hahahaha!

♥ Lya Azemin ♥ on April 29, 2011 at 2:25 AM said... BALAS

sib baikkkk xdeww paperr..... truk tol pragut ni

mia on April 29, 2011 at 8:14 PM said... BALAS

@delarocha

hahaha..see, kan da cakap..hahahaa

mia on April 29, 2011 at 8:28 PM said... BALAS

@Cik Ezy

btol la ezy..smpai xbole belah pau org tgh ketip kuku..ehehe

mia on April 29, 2011 at 8:28 PM said... BALAS

@dd dudu

dapat amek rantai nenek skali loket yang..huhuhu

mia on April 29, 2011 at 8:29 PM said... BALAS

@iedchan

thanks ya singgah sini dear..nnti ai singgah blog yu pulak ya

mia on April 29, 2011 at 8:29 PM said... BALAS

@NuR 'aQiLaH

kan qila..mmg syukur sgt3 da..

mia on April 29, 2011 at 8:29 PM said... BALAS

@tia

hehehe..nak mengadu naseb la tu tia..hekhekhe

mia on April 29, 2011 at 8:30 PM said... BALAS

@♥ Lya Azemin ♥

huhu...mangkuk ayun ni da xkira sape da..org tua pon die sebat..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan