Tanggalkan Daki dengan Batu Sungai | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, April 10, 2011

Tanggalkan Daki dengan Batu Sungai

Dicatat oleh m i a di 7:58 AM
Assalamualaikum..

hi uols..

baeklah, hari ni nak share secret beauty sikit, bole? wahh engkau mia, kemain macam pakar kecantikan gitewww.. hahaa..takdelah..cuma nak berkongsi tips same-same uols..hehe..

acelynya, tips ni lebih kepada gadis-gadis la kot..huhuh..pokcik-pokcik jangan marah ai tau..hehe..but kalau uols nak try pon, bole jugak..dipersilakan ya..



korang biasa mandi, gosok badan guna ape ya? ada banyak jenis span pengosok badan kat pasaran kan..saya ni, bole dikatakan da cuba banyak jenis..yelah, menyampah betol kalau rasa belakang badan ada macam jerawat kecit-kecit..geram ai tell yu! pendapat saya, kulit perempuan ni, perlu jaga teliti sikit..sebab badan kan nak pakai lama..lebih-lebih lagi, bila umur da masuk zon 'bina masjid' ni..acewahhh.. so, nak tak nak, perlu jugak amek berat..makanya, saya nak kongsi petua ni dengan uols semua..

sebelum ni, saya amalkan gosok badan dengan tuala kecik..letak shower cream kat tuala tu, then gosok macam biasa..alhamdulillah, belakang badan licin uols.. ahkahkahka..but, da dekat 3 bulan kebelakangan ini, saya amalkan gosok badan dengan batu sungai..dulu masa zaman belajar, ada jugak buat, cuma tersalah cara, abes kulit jadi merah dan pedih masa pakai losyen bagai tu..mayby sebab luka kot..

baru-baru ni, ada borak dengan member pasal batu sungai ni..sebab kawan ni pon guna petua yang sama jugak..lagi lama..kulit die..ai tell yu..bersih sangat..takde kesan daki-daki tu wokeyy..cara yang betol, mudah saje..tak saket dan tak melukakan..

1. letak shower cream kat badan macam biasa.

2. gosok batu kat badan..jangan sental kuat sangat..ikot sesuka hati..

hasilnye, bila korang bilas, akan nampak air yang jatuh tu, kaler hitam-hitam sikit..ahhahaha..korang percaya??hehe..silakan cuba dulu okey..then terpulang nak percaya atau tidak..


bagi saya, petua ni memang bagus..sebab, sebelum mandi, kalau uols gosok kulit dengan jari giteww, akan terkeluaq la segala jenis daki..but lepas gosok badan dengan batu sungai ni, seriusly, takde da..

batu yang korang pilih, jangan besar sangat, kira saiz macam seketul sabun LUX gitew..kenapa sabun LUX mia? eh ikot suka la sabun jenis ape pon..hehe..asalkan saiz yang selesa kalau uols nak pegang untuk gosok badan *termasuk bahagian belakang badan ya*

da 3 bulan amalkan petua ni..ai tell yu, memang awesome gile..rasa puas bila tengok air bilas jadi keruh tanda daki da tanggal dari kulit..ahahahhahaa..silakan mencuba okeyy...

sharing is caring..kerana dirimu, begitu berharga.

~wassalam~



12 ulasan:

Nour Eyza on April 9, 2011 at 11:13 AM said... BALAS

macam mana nak dapatkan batu sungai free?
sy tak pergi sungai pon.. tak lalu.. tak dekat dengan sungai pon..huuu

Gimi on April 9, 2011 at 6:41 PM said... BALAS

wa..leh cuba la nanti

mia on April 9, 2011 at 8:33 PM said... BALAS

@Nour Eyza

ahhaa..kalau nak free..kena cari kat sungai la yang..paling mudah, beli kat kedai je..

mia on April 9, 2011 at 8:33 PM said... BALAS

@Gimi

sila-sila..memang menjadi..

Cik Ezy on April 9, 2011 at 9:30 PM said... BALAS

petua yg menarik ni..
pasni kene carik batu sungai..
eh.. bukan sume jnis sabun same saiz jeke?
ekeke

yuyu lar on April 9, 2011 at 10:43 PM said... BALAS

nk try jgk la...xpyh taruk sabun kan mia?

Atiqah Adnan on April 10, 2011 at 6:03 PM said... BALAS

kalong pakai berus ok.. teehee~ lagi hebat kan..

mia on April 11, 2011 at 2:16 AM said... BALAS

@Cik Ezy

hahaha,.btol la tu yang..seme same je saiz..ahekhee...

mia on April 11, 2011 at 2:18 AM said... BALAS

@yuyu lar

letak sabun kat badan macam biase dulu yu..pastu baru gosok badan dengan batu tu..kalu x guna sabun, nnti bole luka..

mia on April 11, 2011 at 2:19 AM said... BALAS

@Atiqah Adnan

mak ai..saket kan kak long?

Sumijelly on April 11, 2011 at 9:35 PM said... BALAS

pernah gak dengar...

derang kat abatu sungai memang elok tuk hilangkan daki...huhuhuh

Sumijelly.com

mia on April 12, 2011 at 1:48 AM said... BALAS

@Sumijelly

kan kak..mmg berguna petua ni..hasil berbaloi-baloi..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan