LAWAK - 3 Pesalah | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, May 11, 2011

LAWAK - 3 Pesalah

Dicatat oleh m i a di 8:07 PM
Assalamualaikum..


Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap atas kesalahan mengendap itik buat projek..Lalu hakim berkata.."kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab… kamu akan dibebaskan..

Ahli Falsafah mula berkata.."Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum…".

Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan.. lalu buku itu diberikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan…"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif…" Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan…

Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan…"Cuba jawab 1253*254-45557+(5454*25451) dalam masa 5 saat.." Sambil menekan kalkulator dengan pantas..Hakim memberikan jawapannya.. dan ternyata tepat..Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan..

Giliran terakhir pergi kepada pelawak.."Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim.."Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"

Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..hakim berkata…"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".

"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan.sape tak gelak, siap..*gila paksa ni..hoho*

~wassalam~

6 ulasan:

delarocha on May 11, 2011 at 3:44 AM said... BALAS

ermmm...

camne nak gelak ni?

ermmm...

ok...

kah kah kah

rara pinkmafia on May 11, 2011 at 4:25 AM said... BALAS

heheheheh sabo jelah kan...

MerLe on May 11, 2011 at 5:36 AM said... BALAS

haha..bijak3~

Anisa Hang Tuah on May 11, 2011 at 6:07 AM said... BALAS

hehehehe

lawak di malam hari

Cik Ezy on May 11, 2011 at 8:39 AM said... BALAS

koh3..
xsenonoh la pelawak tu..
dh name pon pelawak..
ekeke

Pink Frogy on May 12, 2011 at 4:38 AM said... BALAS

tergelak sbb ayat paksa tue..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan