˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: February 2011


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Monday, February 28, 2011

Pertandingan Si Manja Comel Bergaya

Dicatat oleh m i a di 1:46 PM 8 ulasan
Assalamualaikum..

hari ni, hari isnin ya anak-anak..hhehhee..ntah kenapa, saya jadi suka pulak hari isnin..pasal tiap isnin saya takde kelas...hakhakhakhakk *ketawa setan*

cik yuyu lar yang cun melecun, awat hang tak percaya ka ceq ni garang..kahkahah.. seyes ni weh..saya memang garang sikit dalam kelas..but agak berpada-pada la kan..karang, budak-budak naek benci, susah da nak amek hati balik..kan..bukan ape, sekolah campur..budak melayu, cina n india dok dalam satu kelas yang sama..susah tak kawal kalu kasi muka sangat..pada saya, 1st impression tu penting.. alhamdulillah, setakat ni, budak-budak masih ada rase hormat pada saya, masih bole bergurau pasal boifren girfren diorang..alalalala..

eh, korang, kalau free, sudi-sudilah klik like picture buah hati pengarang jantung saya ni, bole??klik picture untuk ke laman facebook Pertandingan Si Manja Comel Bergaya..lepas tu, sila lah klik 'Like' ya..




thanks ya semua..bukan paksa ya..cuma kalau senang hati nak klik..bole saje..acely, saya da meroyan sikit bila tengok picture budak kecit ni..mati haku..

oke la semua..feel free untuk singgah sini yaa..tunggu cuti sekolah ni..saya balas dendam habis-habisan..acewaahh..

oke da bai uolss..eh, meh timbang berat korang kat SINI meh..

~wassalam~

Friday, February 25, 2011

Seliaan Pertama

Dicatat oleh m i a di 3:55 PM 11 ulasan
Assalamualaikum..

salam jumaat semua..

nak kena update cepat-cepat ni, pasal jam 4 ade relief class *memang nak kena lempang kan..grr*

selasa lepas, saya di'observe' kali pertama oleh pensyarah..satu komen yang memang tak bole belah ialah.."kamu banyak guna perkataan 'ea' dalam percakapan ya"..APEKEHH..ya betol..ayat yang da dikenal pasti jadi mangsa ialah..

1. kamu jangan lupa kerja rumah eaaaa...
2. tolong senyap eaaa...
3. tak faham, sila tanya eaaa..

baek, mulai sekarang, saya kena ubah sikit gaya bercakap..eh lupe, ehem..lecturer jugak cakap, saya garang..auuwwww..kahkahkahkahh...

oke itu je..huhu..rindu la nak update laju-laju..aduhaii..takpe-takpe..11 minggu je lagi (t__0)

take care uolss..

~wassalam~

Monday, February 21, 2011

Kemalangan tapi masih panjang umur..

Dicatat oleh m i a di 1:00 PM 13 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang uolss..

huwaa...berhabuk, bersawang lelabah, sarang klakatu semua ada kat blog ni..huhu..ape kabar semua..aduhaii..banyak gile da ketinggalan ni..ada ape-ape yang hot kat sini yang saya tak tahu ke ek?hohoho..

well, saya nak tanye ni..sape tahu pasal gathering blogger kat Melaka tu?ke saya da terlepas??uhuhu..da meroyan da ni..sape tahu, silalah share pada saya yang macam katak bawah tempurung ni *nampak tak peribahasa kat situ??grrr* baeklah..saya kat sekolah ni..hari ni senin, takde kelas..but banyak relief..huhu..takpelah..sambil-sambil kan..

minggu lepas, 1st time dalam hidup saya, xcident kat tengah highway..huhu..naseb masih panjang umur..cume, lutut je rabak sikit..mane taknye..tergolek 3, 4 kali kat tengah jalan..padan muke haku kan..kahkahkahh..kurangla duit hantaran nanti.. alalalaaa..ok fine, tak moh cite banyak pasal tu..even jalan agaks tempang sekarang ni..huhu..but dun wory,saya masih sihat lagi tau..tapi macam pelik, start saya xcident, berturut-turut kejadian xcident jadi kat kawasan bukit sentosa ni..yang paling teruk, kat selekoh ke rumah saya, penunggangnye mati..alahai..korang silalah jaga diri masing-masing yaa...

eh, sape tahu pasal gathering tu, kongsi dengan saya okeee??hehehee, baek..nak jalan-jalan kejap..

oke da bai..

~wassalam~

Sunday, February 13, 2011

Sekolahku, Rumahku..

Dicatat oleh m i a di 11:12 AM 21 ulasan
Assalamualaikum..

morning semuaa..

hehe..ade ke yang rindu saya?ehem..ehem..ape kabar semua??xcited gile nak menulis but tak tahu nak tulis ape..bole ke macam itu?

1st, keadaan rumah oke..cume flat tu memang penuh dihuni oleh penduduk bukan warganegara Malaysia..kalau malam tu, memang bahaya gile oke..lepas balik sekolah je, kene duduk rumah elok-elok, make sure pintu semua berkunci..hhuhuhu..

2nd, pasal sekolah..saya mengajar sesi petang,kelas tingkatan 1 dan 2 aje..hehe, alhamdulillah..even bukan kelas pertama or kedua, but still bersyukur sebab tak mengajar upper form dan bukan kelas terakhir..

1st day masuk kelas untuk relief, semua pandang dengan muka pelik..perkara pertama sebelum mulakan sesi perkenal diri..saya kasi teka-teki...hahhaa..saje nak test budak-budak ni..tengok cara diorang berfikir..pada saya, tahap dorang ni kira sederhana la kot..

bila ngajar budak-budak bawah umur ni,saya kene jadi budak-budak jugak.. kahkahkahhh..yang bestnye, setiap isnin, takde kelas yang kene ngajar, bole rest buat keje laen..but for sure banyak dapat relief class..

korang semua camne?saya hanya berkesempatan ziarah blog korang guna hp je..kat sekolah ada wireless..but plag takde kat bilik guru, kelakar kan?huhuhu...1st day berkobar-kobar bawak lappy, but haram takde plag..last-last give up..so guna sony xperia ni je la baca blog korang..huhuh..memang kesian, but masih okee..hehee, chill saje la mia..

saya balik melaka minggu ni dengan Safwan Arif..hhahaa..pokcik ni meroyan nak tengok Iman, nak jumpe Izzat, adik bongsu saya dan nak tengok saya kasi ayam makan..apekah??macam mengarut jugak, but pagi-pagi lagi da ready dengan bekas makanan ayam..kahkahakahkah..comel je..but happy tengok Safwan da rapat dengan family saya..thanks sayang..

haisshh..macam banyak pulak nak cerita ni..padahal tadi cakap tak tahu nak tulis ape..bengongg!! eh, thanks ya kepada yang sudi follow blog kemek ni..terkejut tengok follower hampir cecah 600..huhu...terima kasih yang teramat ya semua..even da jarang nak tengok entry terbaru blog ni, but korang still sudi follow ea..hehe..terharu..tqvm uolss!!

insyaALLAH..proses pemasangan internet akan bermula minggu depan, lepas tu, hari-hari saya update, sampai korang pon nak termuntah baca entry mengarut saya nanti..bole ke?hehehee...

silalah jaga diri masing-masing ya..banyak da saya ketinggalan kat sini..but takpe lah...ada tugas lebih penting kan? hope korang semua baek-baek aje tau..love u uolss!!



take care semua..korang yang nak jadi gadis AXE, klik SINI..


~wassalam~

pst : ada gaya cikgu tak?kahkahakahkahaaa

Saturday, February 5, 2011

Entri Terakhir : Jumpa lagi ya!

Dicatat oleh m i a di 11:37 AM 15 ulasan
Assalamualaikum..

morning semua..

kejap lagi, nak gerak balik rumah sewa di Bukit Sentosa, Rawang..tak tahu lepas tu bila dapat online..kalau cepat dapat internet, oke la..but tu semua depends pada keadaan kat sane nanti..kalau tak bizi, mungkin bole settle awal sikit kot..

harapan saya, moga-moga guru kat sane semua oke belaka..huhu..yang paling penting, student saya nanti..alahaii..harap-harap takdela yang nakal nauzubillah yang bole buat saya dapat darah tinggi ke pecah peti suara ke..

hari Isnin nanti mesti ada perhimpunan kan..alahaii lagi sekali..dulu selalu tengok pengetua perkenalkan cikgu praktikal kat sekolah, sekarang, ape rasanya bila diri sendiri terkena..cikgi jamiah..kahkahkahkahkahhkah..mesti rasa nak terguling-guling..gulp!

ape pon, hope urusan saya kat sana berjalan lancar je la..amin, amin..all da best jugak untuk korang yang mula kerja, mula belajar, mula masuk sekolah balik Isnin ni ya..tetiba rasa takot pulak jumpe hari Isnin, selalu rasa menyampah gile, kan best kalau Isnin takde..padahal selasa kan ada..*oke da ke lautt*

korang semua happy blogging ya..sudilah singgah blog kemek saya ni lagi even tak update ape-ape..hahahahaa *gaya pelahan* thanks sangat pada korang yang sudi follow dan drop komen kat sini..maaf seribu kali maaf beberapa hari ni saya kurang menjelajah..banyak benda yang kene buat before mula mengajar lusa..yang mana saya tak sempat singgah, sorry very beri much ya..hope korang semua baek-baek aja..

oke da panjang..silalah jaga diri uols semua..tak moh gadoh-gadoh, jangan dengki-dengki..kepada yang menegur, guna bahasa elok-elok ya, bukan semua bole terima cara teguran yang kasar..guna bahasa baek, baru orang respek..kepada yang kene tegur, ameklah positif sikit teguran tu, betolkan kot ada yang korang tersilap kan..bukan semua teguran tu memusnahkan korang, mungkin ada yang baek, cume tersalah cara aje..cuba fikirkan okee..

jumpe lagi semua..huhu..but ntah bila..takpelah..again, jaga diri ya semua..kalau korang rindu saya, cube klik SINI ya..*aceh..ade ke yang rindu..ahhahaa *gaya pelahan lagi* terima kasih

baek, silakan muntah tengok picture besar gedabak ini (0_o)

tata uolss..semoga jumpa lagi oke

~wassalam~

p/s : perlukan kata semangat dari korang..alahaiiii

Thursday, February 3, 2011

Makhluk Halus - Lagi takot, lagi dia suka

Dicatat oleh m i a di 6:02 PM 16 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..baru lepas tengok cerita ngangkung dan hantu mak limah kat Astro 1st..sejak akhir-akhir ni, melayan muvie seram je saya..hohoho..oke baeklah, sape sini pernah terserempak dengan hantu a.k.a makhluk halus a.k.a syaitan@setan..ada sape-sape nak tambah?lallalalaa..

sapa yang pernah jumpe benda-benda ni, marilah share kat sini ya..but sebelum tu, saya pernah dengar orang kata, kita jangan terlalu berani atau toksah terlalu takot dengan makhluk ni, mudah kene ganggu nanti..seyesly, betol ke?

mase dok asrama, saya ada pengalaman jugak..hohoho..but rasanya, saya tak fikir ape pon mase nak terkena tu, cume bila nampak macam ada benda pelik kat tingkap, jadi takot gile-gile..macam tak cukup nafas, lemah kelapa kepala lutut, nak terkencing, arrgghh *bukan bunyi lucah* semua la..terus lupa segala, sedar bangun pagi da ada kat katil bawah da..huhu..sape angkat bawak turun, saya pon tak tahu..kakak senior la kot..



ibu cakap, bila kite tak fikir ape-ape, takde ape akan jadi..but once otak mula dok syak bukan-bukan, benda tu betol-betol datang..saya rase pon gitu jugak kot..contoh, masa zaman ibu sambung belaja, kak long penah teman ibu kat asmara asrama..ehem, kak long saya ni memang jenis lurus bendol sikit *mampos aku kalu kak long baca entry ni..alalala* seyes tak tipu oke..bayangkan masa jam 3 pagi, bole pegi toilet sorang-sorang, pastu nampak ada perempuan duduk kat atas sinki sambil pandang tingkap, bole pulak die tegur 'eh, tak tido lagi ke'..perempuan tu diam..


kak long masuk toilet, bila kuar, tegur lagi 'saya masuk dulu ya'..terus gerak masuk bilik..suci gile otak time ni..haiissshh..kalu saya la..aduhaii.. bayangkan waktu kak long saya tegur tu, perempuan tu menoleh..OMG!!!!bila da tengok jam pukul 3 pagi baru kak long saya mengigil satu badan..hahahhaa..naseb sedar masa kat dalam bilik, kalau da berdiri segala bulu mase kat dalam toilet tu lagi??hohoho..*korang syak, ape yang jadi?*



penah time kecik-kecik, saya, kak long dan kak ngah dok kat umah nenek, time tu darjah 2 ke 3..lupe da..3 orang budak tak semenggah ni memang suka menyanyi, bila maghrib, tiga-tiga pakat buat rancangan bintang RTM kat depan umah..nenek atok gi surau time tu..bila da leka melalak, siap ada gabungan suara lagi, sorang jadi siti, sorang ziana dan saya, Amy Mastura *baek, sila lempang sekarang* grrr.. 


tibe-tibe dengar ada suara perempuan..die nyanyi same kiteorang..seyes saya tipu..tak la..but pasal suara perempuan tu, memang betol oke..serta merta berdiri bulu roma, hape lagi, lintang pukang lari masuk umah..kat dalam, semua mengigil-gigil sampai nak terkencing..padan muke makcik-makcik sekalian..hahaha

eh eh..tak sedar membebel da panjang gile entry ni..hakhakahkah..korang meh sini share pengalaman ya..sebelum tu, klik SINI dulu..terima kaseh..

sila jaga diri ya semua..huhu..jangan biarkan hidup korang diselubungi misteri..oh yeahhh!!

oke da bai semua..

~wassalam~

Cara Pasang Iklan Nuffnang Statik

Dicatat oleh m i a di 10:27 AM 11 ulasan
Assalamualaikum..

morning uolss..ape kabar semua?heheh..

baeklah..nak share dengan korang cara nak letak iklan nuffnang gaya statik..statik bermaksud kedudukan yang tetap even kite scroll blog ke bawah..faham ke? sory bahasa hancuss ke laut sikit pagi-pagi ni..alalallaa



mungkin ada yang bertanya, letak ads gaya ni, bole ke??? ok baek, ni jawapan dari encik Nuffnang ya..
Yes, it is allowed for a blogger to place his ad unit static as shared by you. That position is no doubt desirable and advertisers would love to advertise on such placement.

However, bear in mind that the desirability for a Skyscraper ad unit is the same if it\'s placed;
- the top gadget of a sidebar
- visible upon loading of the page
- visible at all time (static ad)

As such, it doesn\'t really make a big difference, but nevertheless, advertisers will pay more attention to blogs which embed the ad units as a static ad.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd
jadi macamane? ada was-was lagi tak?ehem..baeklahh..mari mulakan..

1. Login akaun Nuffnang korang dan cari code iklan Nuffnang untuk Skyscrape




2. da dapat code ads tu? now, copy code kat bawah ni dan pegi Dashboard > Layout > Page elements > Add a gadget > HTML/javascript, paste code ini kat kotak HTML/javascript tu. (macam nak pasang widget kat blog aje)
<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'>Letak Kod Nuffnang Sini</div>

kalau korang nak iklan yang ada tulisan kelip-kelip macam saya punye tu, amek code ini yaa
<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'><blink>AYAT KORANG</blink>Letak Kod Nuffnang Sini</div>

merah: kedudukan ads. korang bole ubah nak kiri (left) ke kanan (right). Nilai 5px menentukan ads korang tu..pandai-pandai ubah sendiri ikot suka hati yaa..

biru: Masukkan kod iklan Nuffnang yang korang da amek kat step 1 tadi. plz make sure iklan untuk Skyscraper oke!

ungu: kata-kata keramat korang supaya pembaca klik iklan.

3. Save, klik Save lagi yang kat atas sekali then view blog..

taraaaa..siap da..good luck oke semua..en jiji, tutorial ni ke yang kamu cakap tu ek?hehehhe

all da best semua..

~wassalam~
pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang tahu dan pakar..diam..diam..
da buat, komen sini ya. Terima Kasih.

Wednesday, February 2, 2011

Gathering Sahabat Blogger di Times Square

Dicatat oleh m i a di 8:01 PM 15 ulasan
Assalamualaikum..

hi uols..ehhee..baeklah..even macam agak ketinggalan nak update pasal ni, but ok jugak kan kalau share dengan uols semua..

sayangnya, saya balik awal mase gathering tu, tak jumpe heliza, dan tak sempat nak cabutan bertuah..huhu..ada urusan laen petang tu, makanya, terpaksa undur diri..sempat jugak beramas mesra dengan Tia dan Yuyu sebelum gerak balik..yeahh

saya sampai KL Sentral dalam jam 10 kot, perasan seorang awek ni dress up macam budak-budak blogger..bila tengok betol-betol, aik..macam aku kenal budak ni..hape lagii..terus jerit 'YUYUUUUUUU'..lepas peluk cium 2, 3 ketul, so gerak same-same ke TS..tercapailah satu azam blog saya..ehkehek..nak jumpe cik Yuyu bukan lelaki macho ni..oh yeahhh..

sampai TS, lagi la bapak ramai blogger..seyesly, korang semua memang cun dan hensem sangat..hakahkahakhaa..lagi tambah xcited gile bila dapat jumpe cik Tia.. hakhakhakaa..memang very the hot okey cik Tia ni..tinggi kemain lagi..saya perasan 'eh macam tia' da lame da..but segan nak tegur..hohohoho..yang paling tak boleh belah, siap maen lompat-lompat kejap mase kenalkan diri tu..seyesly xcited..hahahha..but tia siap cakap 'eh kecik je mia ni rupenyee' grrrrrrr...

saya jugak sempat kenal blogger senior kite yang memang femes gile kentang..en Ben Ashaari..sangat peramah..hehee..and sangat taf ya kawan-kawan..hahahhaa..tak ramai blogger-blogger yang kire super datang event ni..maybi ada komitmen laen kot..

acely, ramai lagi blogger yang saya jumpe..but tak sempat nak kenal..segan mungkin..huhuh..but event ni memang sangat terbaek..dari tak kenal, bole jadi kenal ya..tak rugi kalau join pon..lepas ni, hope lagi ramai la yang pergi event sahabat blogger ni oke..tahniah untuk Sahabat Blogger..

oke da, meh tengok gambar pulak..ehhe..sorry, kebanyakannya saya maen snap je sana-sini..kehkehkeheee..












orang kuat Sahabat Blogger..tahniah korang.

acely banyak lagi pic yang sempat snap..but ni yang terbaek kot..ehkehkeheke..memang happening gile, lagi-lagi mase ice breaking..sempoi sangat korang ni kan..but saya tak sempat nak perkenal diri..sedey pon ada gak..but maybi next time la kan..ehhee..hope ada lagi event blogger macam ni..hohohoh

oke, masa untuk diri sendiri..korang jaga diri ya..

~wassalam~

Rabu, tiket wayang murah kan?hoho

Dicatat oleh m i a di 11:32 AM 12 ulasan
Assalamualaikum..

morning semua..

huwaaaaaaa..lame gile tak online..saya ke tanjong malim, seterusnya ke shah alam, seterusnya ke bukit sentosa, rawang..da kini di melaka..adehaii..alhamdulillah.. banyak benda saya dapat selesaikan 2, 3 hari ni..

OMG, gile banyak benda nak share dengan korang semua..even macam da basi tentang gathering blogger kat Times Square sabtu lepas, but saya tak moh ketinggalan nak share jugakk..hahkhakaha..

but, before dat, ada 3 benda baru yang saya dapat sepanjang tak update belog ni..hohoho..1st, Sony Ericsson Xperia X8..thanks alot Safwan Arif untuk hp ni..hahhaha..tak sangka dapat handphone baru..tq tersangat-sangat dear..memang tak plan pon nak amek hp sony, but mase beli tu, seyesly rambang mata..at last, warna putih jadi pilihan hati..hhehehee..eh, ni 1st hp saya yang kaler putih..al maklum, saya ni bukan cermat sangat, ni baru 4 hari pon, hp da macam tak suci lagi..grrr





hehee..sekarang ni masih lagi cube nak godek-godek ape yang patut pasal hp ni..mula-mula memang masalah gile pasal 3G yang always on saje..baru 3 hari, tengok bil da naek RM40..gile, gile..but sekarang da tahu nak turn off 3G tu..bole tahan hebat jugak saya ni..*baek, sila sepak laju-laju*

2nd, contact lens baru..hohoho..mula-mula memang masalah nak beli lens secara online ni..but bila da dapat..mak aii..happy sangat..saya belum cuba pakai lagi, semalam sampai Melaka agak lewat, terus cari katil je..hehe..tengok la kalau nak keluar petang ni..




lastly, masih ingat dalam entry INI. thanks sangat-sangat pada cik Ayu untuk shawls yang comel gile..ehehee..xcited gile saya bila ibu call cakap ada orang pos shawls untuk saya.. hohoho..memang teruja sangat..korang bole la singgah Shawls@AYUCINTA ni yaa..



yeaahh...cukup setakat ni..lepas ni nak update pasal gathering sahabat blogger pulak..ohyeahohyeahh..

oke da bai..

~wassalam~
 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan