Bentuk-bentuk border untuk blockquote | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, March 15, 2012

Bentuk-bentuk border untuk blockquote

Dicatat oleh m i a di 3:25 PM
Assalamualaikum..

hi semua,

lama gila tak buat tutorial kan, jadi pada hari yang permai lagi indah, rasa berkobar-kobar nak share tutorial oke. ini kira macam sambungan pada tutorial blockqoute yang sebelum ni tau.

Cara nak buat kotak Blockquote

kali ni, saya nak share a few bentuk border yang bisa membuatkan kotak blockquote jadi lebih anggun haha. oke cekkidaut man.



-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}


-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}


-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

....

oke seterusnya, ikot step kalau nak apply border ni pada kotak blockquote sedia ada korang.

1. ini code blockquote yang asal
.post blockquote {
background:#ff3399;
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;

2. konon saya nak apply border E, so amek code border E tu, paste pada bawah code asal tadi. contoh :
.post blockquote {
background:#ff3399;
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

3. Preview dulu, kalau okey, sila Save.
 
....

done, senang kan. good luck ye

oke da bai,

~wassalam~
pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang da tahu dan pakar..diam..diam. Kredit untuk Cik Tyrah

da buat?komen sini meh..terima kasih..

2 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI on March 14, 2012 at 9:05 PM said... BALAS

ok,sy tak tahu.. tq sis.

mia on March 15, 2012 at 8:27 PM said... BALAS

@nuyui a.k.a miss YUI

welkam dik..nnti try oke..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan