Tips Elak Peragut | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, September 2, 2010

Tips Elak Peragut

Dicatat oleh m i a di 9:59 AM


Assalamualaikum...



hi uolss..
hehehe..hohoho..hahaha..arini, saya sanggaatt hepi tau..
hikhikkhikk..rase asek nak gelak je..hahaaha...tak tahu la kenape...hohohhoho..(wooit me'ah, ko kene sampok ke hape heh??)


ehem3...baiklaa..jap tarik nafaz oke..hehehe..tak bule jugak..oohh my..saya hepy sebab jumpe somebody semalam...somebody yang sangat saya rindu gile kentang tahu?hoho...huwaa..sangat indah...terlalu indah..safwan...safwan...me'ah rase da jatuh cinta dengan aok untuk kali ke 856 la..hakhakhakkk..(see, can't control myself)..tq syg..esok masing-masing da pulang beraya kan..sila jaga diri aok untuk sy oke...hikhikkhikk...ehem..ok da mia...


korang da baca entri tentang harta dalam tas tangan cik me'ah x?haaa..kalu blom, ni tengok ni okee..meh3..klik sini mehh...cerita handbagkuz3...
bukan ape, ade la terziarah satu website ni..kata nya, ade cara kite nak pofularkan smula entry lame kita, antaranya, promosikan dalam entri3 terbaru..hehee..nak tahu lebih banyakk tips, meh klik sini pulakk oke..cara popularkan entri lama anda...


hari ni nak cite kisah3 berbangkit tentang handbag pulak...mia ni asek cerite pasal handbag je kan..(macam ade bau-bau nak dapat beg tangan baharu tak?muhahahah) taklaa...kata orang, kalu nak tahu personaliti seseorang wanita, cube selongar beg tangan die, try tengok ape yang ada kat dalam tu...(eikk..suke-suke hati je usha beg orang ek, mau kene ketok kot) bukan3, kot3 la nak tahu personaliti ibu kite ke...kakak kite ke..kawan3 kite ke..sape3 la yang kenal kite...sila jangan cube ini pada orang yang kite tak kenal oke..huhuhu..bahayaaa..kalu me'ah ni, opkos la korang da tahu kan..hehee...ade la ketip kuku, kipas tangan and so on..
(itu yang tersurat ye...yang tersirat tak tahu lagi...hohohoho...)


bile fikir-fikir balik..macam hairan kan, kenape orang lelaki tak perlu ade benda-benda xtra cenghini kan dalam kocek dorg..
(heh...bukan rase hairan je, dengki pon ade sikit T_T)..relaks je, bawak purse seketol kemana3..(ade lagi sempoi..isi duit dalam kocekk je..ehhe..purse pon da besar kot bgi diorang..)


tapi kan..me'ah baru je terfikir, ade lagi 3 bende yang rasa-rasa penting kene ada dalam handbag kita tau..if korang semua da memang sedia ada benda yang bakal saya sebutkan ni..very good...bagi yang belom, sila amek pen dan catat sekarang oke...teheee..



1. Penyembur lada buatan sendiri oke..bukan je bole lindungi anda dari bahaya peragut bersiri or peragut sambilan, malah if anda terlupa nak mintak mamak buat maggi gureng xtra pedas, sembur je gune penyembur lada buatan sendiri anda itu dengan penuh gaya dan keunggulan oke..(angkat kening sikittt!!)




2. Alat pendengar atau bahasa omputihnye..Earphone..even anda takde iPod, mp3 atau lagu3 best dalam hp monofonik anda (hoh..monofonik?)..
takpe3..letak je wayar earphone tu dalam beg anda, dan pasangkan ke telinga..konon3 macam tengah dengar lagu la..ini amat berguna untuk menghalang dari orang yang duduk kat sebelah anda tu untuk bercakap dengan anda ye..(bole elak kene pukau jugak oke...ummphh!)..terutama sekali mase kat pudu kan..
*TERBUKTI KEBERKESANAN* (oke...me'ah da try ye..hohoho)



3. Surat untuk peragut (paling penting ye)..andaila kan...ditakdirkan anda diragut (bukan mendoakan ye..tapi andaian semata-mata...) dan ditakdirkan jugak, anda tak smpat nak keluarkan penyembur lada yang baru je dikisar pagi tadi atau semalam..anda tak perlu terlalu kalut ye, sebab dalam handbag tu , memang da tersedia mesej kemasyarakatan dari anda untuk sang peragut tadi..surat tersebut harusla berbunyi :


"woit peragut, engko takde keje lain ke hah?tak baek woo amek duit orang dengan cara macam ni...cube bayangkan emak engko yang kene ragut, ape engko rasa hah??kalu takde duit sangat pon, pegi la cari keje...aku dengar mydin nak pakai orang sekarang..engko memang malas kerja kan?kann?? takpela, aku bukan ape...just nak engko pulangkan ic dan pasport aku...nak buat balik ic tu kene bayar la mangkok...mane ade duit semua engko da kebas...lagi satu, aku nak balik simcard aku yang kat dalam hp nokia n73 aku tu..kasi balik..susah aku nak cari contact num kawan3, sedara mara kalu aku nak kawen nanti (secara tidak langsung, anda da bagitau yang anda masih single ye)..lagi pon, nombor maxis aku tu pakai line...susah nak buat line baru..kene bayar 25 hengget, engko tahu tak??aku tunggu engko kat ______ pukul ______ (sila nyatakan tempat dan waktu kesukaan anda ye), engko tak dtg, siap ko..aku report polis..sekian..wassalam"


untuk lebih berkesan dan lebih efektif, sila sertakan surat tu dengan hadis-hadis dan beberapa pantun nasihat oke..


sekian saja untuk arini ni..(setelah puas merapu merapek ek mia..)
anda dipersilakan untuk mengomen entry ini oke..
till then...astalavista bebeh..

~wassalam~

pst : kredit tu Hanis Zalikha

6 ulasan:

skool on September 2, 2010 at 2:31 PM said... BALAS

huhu...bgs jugak cadangan kamu tue yee..!!hahahaha..hope kamu selamat sahaje hendeknye..patik mendoakan keselamatan kamu mia..=P

mia on September 2, 2010 at 2:55 PM said... BALAS

hahaha..tu time merapu3 la syg..hhehe..tq dear..amin3...kamu pon oke..bcareful..

~SukEMakAn~ on October 2, 2010 at 9:15 PM said... BALAS

haha
kelakar betul
rase mcm nk tules la surat tu
mcm cute plus ganas plak!
tanx dear!

mia on October 2, 2010 at 9:17 PM said... BALAS

fazlina..kan..kan..hohoho...mesti penyamun tergelak guling-guling la..

Cacha on January 6, 2011 at 12:33 AM said... BALAS

kenapa entri ni ala-ala entri hanis zalikha ye

mia on January 6, 2011 at 8:44 AM said... BALAS

@Cacha

mmg ambil dr hanis pon yang..hehee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan