Bacalah.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, December 16, 2010

Bacalah..

Dicatat oleh m i a di 1:28 PM
Assalamualaikum..

selamat tengahari everyone..
ada orang tahu yang dia tak tahu..
dan ada jugak orang tak tahu yang dia tak tahu..
jadi, jangan luahkan ape yang anda SANGKA..
selidik dulu, sampai yang disangka tu, jadi betol or salah..kalau salah, tegur cara baek..kalau betol, kongsi sama-sama..jangan ada niat nak tunjuk kat dunia yang anda tahu semua..ada jugak yang anda tak tahu, tapi orang lain tahu..
belajar minta maaf kalau salah..
belajar ucap 'terima kasih' kalau anda dipuji sebab betol..jangan bodoh sombong atas kesilapan sendiri..nanti malu kat kite jugak.. jangan bangga diri sebab masing-masing ada kelebihan dan kekurangan..anda lebih kat sini, dia lebih kat situ..takde manusia sempurna oke..sape tahu, satu hari nanti..
dia pulak bayar balik ape yang dia dapat dari anda..kalau baik dari anda, baik lah anda dapat..kalau buruk dari anda, tak mustahil, buruk jugak datang balik kepada anda..
sesetengah orang, perasaan nak balas budi tu sangat tinggi..but, ada orang juga, perasaan nak balas dendam tu terlalu tinggi..so, hati-hati bila bercakap..sebab, orang kata, tajamnya lidah, mampu membunuh manusia yang tingginya 6 kaki..
faham?
just remember my dear.

what u give, u will get back..

trust me..

~wassalam~

pst : sale gadget(hp, notebook) sampai 31 March tahun depan..cepat-cepat..

12 ulasan:

Anisa Hang Tuah on December 15, 2010 at 9:37 PM said... BALAS

yeah dea.wats goes around,comes around.

nusha on December 15, 2010 at 9:40 PM said... BALAS

btoi3x...

Sophia Rani on December 15, 2010 at 10:14 PM said... BALAS

betul tu.. ni la yang dinamakan hukum karma.. what goes around come around kan.. :)

Cik Gallus Gallus on December 15, 2010 at 10:18 PM said... BALAS

saya akan ingat itu ;D

nazirulhazwan~ on December 15, 2010 at 10:21 PM said... BALAS

tibe2 je lagu scrpion berkumadang kat dlm otak den.haha

ape yg kasar??okeyh jer beb

mia on December 15, 2010 at 10:21 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

betol..ehehe..tq nis

mia on December 15, 2010 at 10:21 PM said... BALAS

@nusha

hahaha..sokong ek syg..ehehee..tq2

mia on December 15, 2010 at 10:22 PM said... BALAS

@Sophia Rani

yeah dear...buat baek, balas baek..buat jahat, sndiri mau egat..ehkehke

mia on December 15, 2010 at 10:22 PM said... BALAS

@Cik Gallus Gallus

hheee.thanks dear...same3 oke

mia on December 15, 2010 at 10:32 PM said... BALAS

@nazirulhazwan~

ok then..ehehe..tima kaseh..

kembatolo™ on December 16, 2010 at 12:35 AM said... BALAS

ade ke manusia 6 kaki?
cacat eh? hahaha

*pendapat ni ke?*

Yann Mazian on December 16, 2010 at 7:11 AM said... BALAS

btul tuh. setuju sangat. tak elok berdendam. tak elok jugak lupakan budi orang. dan lagi tak elok kalo ada yg tak reti jaga lidah. hohoho

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan