Broken, broken English | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, December 23, 2010

Broken, broken English

Dicatat oleh m i a di 5:17 PM
Assalamualaikum..

Seorang pemandu yang bekerja dengan orang putih dari Amerika sedang memandu membawa 'bos'nya..

tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut
menyebabkan dia telah menyodok kereta tersebut.Pemandu tersebut pun meminta maaf dari 'bos'nya..

Pemandu : Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu nak keluar untuk 'settle' dengan pemandu kereta di hadapan tapi pemandu tersebut cepat-cepat halang dengan berkata..

Pemandu : Don't enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn't play!
Let he taste
.(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main... Biar dia rasa)

Keesokan hari, si pemandu tak masuk kerja..Lusanya, bila dia masuk kerja, si boss pun bertanya:

Boss : Why didn't you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious,
my body taste like enter the wind
. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

^^^^^^

kahakhakaa..

bole la labu..belasah aje laa..

 

hehee..saje kacau korang petang-petang ni..

ok da bai..eh, nak lebih menarik, pegi sini ya

~wassalam~

10 ulasan:

Adii NakHeran on December 23, 2010 at 1:25 AM said... BALAS

nice joke ^^ :))

cikpia on December 23, 2010 at 1:51 AM said... BALAS

very the bangang..... he he.....

The Nurul on December 23, 2010 at 1:57 AM said... BALAS

mengucap panjang la aku kalau jadik bos diaaaaaa. hahahahhahaa

Anisa Hang Tuah on December 23, 2010 at 1:58 AM said... BALAS

hahaha!!!!

wheel no flower again!!

mia on December 23, 2010 at 2:50 AM said... BALAS

@Adii NakHeran

ehehe..tq dear..

mia on December 23, 2010 at 2:50 AM said... BALAS

@cikpia

sumpah tensen kan...grrr

mia on December 23, 2010 at 2:51 AM said... BALAS

@The Nurul

hahahahaa..kalau aku,da gelak guling3 da..ehkhekee

mia on December 23, 2010 at 2:52 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

hahahaaa....i dun wan banana fruit two times..ahahahaaa

twinkle twinkle on December 23, 2010 at 3:00 AM said... BALAS

ahha kelaka sungguh ;D

emieysandra on December 23, 2010 at 4:56 AM said... BALAS

menarik! :P

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan