Cara nak pasang Wishlist | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, December 3, 2010

Cara nak pasang Wishlist

Dicatat oleh m i a di 3:35 PM
Assalamualaikum...


huwaa..melepak-lepak je kan bila da abes final ni..
but still, tak bole balik kampung pasal senin ade meeting praktikal..

jadi, ade sape-sape nak datang tanjong malim bawak mekdi untuk saya? akhkehkee..

ehem..sekarang ni, meroyan nak mekdi pulak ye mia..gedik..gedik..

ok baeklah..tadi bukak email, ade request pasal nak buat wishlist..cehh..macam pro-pro je kan siap ade orang request..progol ade la saya ni..ahaa!


ni contoh bentuk wishlist oke..baekk korang diam je pasal hal 'nak kurus' tu..diam..sape komen pasal tu, siap ek..aku geget sekor-sekor...grrrr

hehehee...senang je nak buat..meh sini meh..

 

nak pasang wishlist same je macam kite nak pasang gadget laen ye kawan-kawan.. 

1. copy code kat bawah ni

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 1" checked />Wishlist 1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 2" checked />Wishlist 2 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 3" disabled />Wishlist 4 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 4" disabled />Wishlist 4 <br />
</form>

 2. pastu pegi kat design > add a gadget > HTML/javaScript, then pastekan code yang da kopi copy tadi.

3. gantikan wishlist 1, 2, 3 dan 4 tu dengan ape yang korang nak oke..contohnya macam ni..

<input type="checkbox" name="mybox" value="Nak kawen dato " checked />Nak kawen dato <br />
ingat, kena tulis dua kali oke..


dan disabled tu untuk tak nak tanda, yang checked tu untuk tanda tick  

4. save, pastu save lagi kat bahagian atas, then klik view.

settle..
 

sila tepuk tangan semua..akhekehke..gud luck oke?

eh, kurang perasan tak font title dan sidebar saya da tukar..ehehe..

oke ke ek?? da macam tentera tegak berdiri la pulak saya tengok..huhuh

ok da bai uols..

~wassalam~

pstt : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..
pada yang da tahu dan pakar, diam..diam..

da buat? komen sini meh..

15 ulasan:

caera puttih on December 2, 2010 at 11:39 PM said... BALAS

sapport sis MIA!!!...sian sis MIA ta boley balik agy...hehehehehe..

diriku on December 2, 2010 at 11:41 PM said... BALAS

tanx mia..nice sharing =]

iamnerves on December 2, 2010 at 11:42 PM said... BALAS

nak tutorial pasang sticky post (eh..yeke..ala yg post xhilang walau ade poist baru) yg cam budak hilang tu...faham task...sekian thanks

*sopan tak sy hari ni

('saye' kata ganti diri bg 'aku' yg xsesuai untuk gadis2 yg pinky2 gurlish ni)

The Nurul on December 3, 2010 at 12:03 AM said... BALAS

jadi sudaaaahhhh. thank u dear. mai la tengok apa yang i wish kan. jangan gelak! ;P

mia on December 3, 2010 at 12:23 AM said... BALAS

caera :
hehehe..thanks syg..ehehe..tu la..sedih sorg3 kat sini..akhekhek...


diriku :
welkam..nnti try ek

Anisa Hang Tuah on December 3, 2010 at 12:23 AM said... BALAS

hehehe
thnx mia..nk try jugak laaa
:)

mia on December 3, 2010 at 12:25 AM said... BALAS

iamnerves :
ehehhee..faham pkcik..nnti sy kasitahu ye..

(pkcik kata ganti diri yg seswai utk sorg dokte ggi..akhkhekehkh)

pdan muke!



nurul :
heheh..da tgk da syg..hamboiiii...

mia on December 3, 2010 at 12:46 AM said... BALAS

anisa :
hehee..try la yang..nnti nk tgk..hehee

hiro on December 3, 2010 at 3:55 AM said... BALAS

mkn itu sumber aspirasi..hehe

mia on December 3, 2010 at 4:27 AM said... BALAS

hiro :
hahaha..even xfhm, tapi xpe..ye..sy suka makang...

Gadish Lollipop on December 3, 2010 at 8:04 PM said... BALAS

tutorial yang sngt brguna . thnx mia .
sharing is caring .
hope mia dpt buat bnyk lg tutorial
:)

mia on December 3, 2010 at 8:13 PM said... BALAS

@Gadish Lollipop

da buat da ek dear?huwaa...

Gadish Lollipop on December 6, 2010 at 3:31 AM said... BALAS

mia:farah dah buat wish list .
thnx ye .
:)

dyla lavender on December 30, 2010 at 8:15 PM said... BALAS

yeahh . sudahhhhh . terima kasih muchmuch

mia on January 2, 2011 at 8:31 AM said... BALAS

@dyla lavender

yeah..welkam dear

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan