Cara Pasang Code/Script dalam Post | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, December 30, 2010

Cara Pasang Code/Script dalam Post

Dicatat oleh m i a di 8:32 PM
Assalamualaikum..

halu uols..sudah makan ka semua?

baeklah..semalam ada mesej kat FB tanya macamane nak letak code/script kat dalam entry..

hehee..saya mula-mula buat tutorial pon macam bengong-bengong je tak tahu camne nak letak code kat dalam post..naseblah ada liyana lunia tolong ajarkan..ehehee..


oke..mudah aje..meh sini meh..

1. copy dulu code yang uols nak letak dalam post.

2. then pegi ke website http://centricle.com/tools/html-entities, paste kan code yang uols da copy tadi pada kotak putih tu.

3. tekan butang Encode kat bawah..

4. then, copy paste code yang baru ke kotak entry korang..kat bahagian compose ya..bukan bahagian edit HTML..

5. da siap, preview post dulu, da oke, save n publish la..ehehee



paste code kat kotak putih, macam contoh ni


tekan Encode kat bawah, then code baru akan keluar..

macam contoh ni



then copy paste la code baru ni ke kotak entry uols..

yeah..siap..

good luck ya semua..selamat bertutorial..

oke da bai..

~wassalam~
pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang tahu dan pakar..diam..diam..
da buat, komen sini ya. Terima Kasih.

6 ulasan:

JIJI YU on December 30, 2010 at 5:02 AM said... BALAS

hapekebenda code script tu ckgu

mia on December 30, 2010 at 5:14 AM said... BALAS

@JIJI YU

ahhaha...ok3, jap ea..kasi lebih jelas yaa

Cik Ezy on December 30, 2010 at 5:56 AM said... BALAS

mia..
jmpot amek award ni..


http://lemonribena.blogspot.com/2010/12/dapat-award-suke-tak-suke-tak.html

mia on December 30, 2010 at 5:58 AM said... BALAS

@Cik Ezy

huwaa..dapat award lagi..ehekhe..thanks alot dear

fazemy on December 30, 2010 at 7:35 AM said... BALAS

Serabut nak ambik tahu hal2 ni..Malas! haha

mia on December 30, 2010 at 11:51 AM said... BALAS

@fazemy

hehe..malas, takyah pk..simple..ehhee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan