Cuti-cuti ke Jogjakarta, Indonesia | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, December 12, 2010

Cuti-cuti ke Jogjakarta, Indonesia

Dicatat oleh m i a di 2:50 PM
Assalamualaikum..

well..well...cuti sekolah kan sekarang ni..uols ade nak gi mane-mane ka?saya insyaALLAH, lusa..akan ke London..hehhee..korang percaya?haha..better jangan wehh..acely, saya akan ke London Weight Management aje..kehkehkee...

but next next week, mungkin akan ke Cameron Highland..yihaaaa...percutian keluarga..ehem..

baeklah..hari ni nak share dengan korang pengalaman saya pegi ke Jogjakarta mase 2009 kot..lupe..sangat menarik engko memang dabommla..even mase sebelum nak pegi tu, macam takot-takot since tu pengalaman pertama ke luar negara, dengan flight lagi..grr..

ramai cakap, masa benti kat traffic light, akan ade budak-budak ketok tingkap kete, mintak sedekah..but kat jogja takde kot..mungkin hanya kat bandar-bandar besar, macam kat Jakarta..

ok da, meh tengok gambar ek..korang mesti busan saya dok membebel aje..takpe-takpe..meh sini meh..



ni antara restoran yang kami singgah untuk breakfast, lunch and dinner sepanjang 4 hari ke sane..eh, 4 ke 5 hari macam tu la..




antara tempat yang sempat singgah..butik kain batik, rumah anak yatim, muzium, masjid..haa yang pic biru tu, kat dalam bas..pic yang last tu, batu bersurat petanda bahasa Melayu sampai ke Nusantara ye anak-anak..





yang ni pulak Candi Borobudur, one of the Seven Wonders of the World, seyesly, memang sangat menakjubkan..batu kat pintu gerbang tempat orang lalu lalang tu, hanya diletakkan secarabersilang oke..gerun gile kalau jatuh..huhu


ni mase nak balik...see, sempat lagi minah ni bergambar dengan encik-encik pilot..auww...haven yu!

hehee..ok da..memang best shopping kat sane tau..murah tak murah sangatla..but if nak cari barang import macam make up MAC ke, better kat malaysia la..huhu..

ni antara barang yang saya beli kat sane..kahakhakhaa..2 hengget je kalau duit malaysia..


haipp..maksud saya, stokin tu oke..bukan kaki..hehe.jangan marah ek korang..

ok da bai nak lunch..mau join??

~wassalam~

10 ulasan:

Heidi Shafiq on December 12, 2010 at 12:04 AM said... BALAS

wow.. best giler.. jeles aku.. :)

delarocha on December 12, 2010 at 12:47 AM said... BALAS

waaa...seronok :-)

mia on December 12, 2010 at 1:04 AM said... BALAS

@Heidi Shafiq

hehhee..best sgt tau..try la pegi ek

mia on December 12, 2010 at 1:04 AM said... BALAS

@delarocha

hehee..mmg seronok sgt bro..seyesly

Cik Gallus Gallus on December 12, 2010 at 3:21 AM said... BALAS

gambar dengan pilot yang tak tahan tu

kembatolo™ on December 12, 2010 at 3:54 AM said... BALAS

apsal pilot tak hensem macam citer awan dania? aiyo~
hahaha

mia on December 12, 2010 at 5:17 AM said... BALAS

@Cik Gallus Gallus

hhahaa..gedik sikit ek dear

mia on December 12, 2010 at 5:17 AM said... BALAS

@kembatolo™

kahkahakha..tu pilot a.k.a artis..

skool on December 13, 2010 at 3:36 AM said... BALAS

hehe..sedih je patik tk pnah g luar negarau lagi..!!huhu~ nt nk plan hnymoon kat kutub selatan la..!cam besh je..anda mau ikut?kui3

mia on December 13, 2010 at 4:33 AM said... BALAS

@skool

buikkss..kemain kutub selatan ek..ehhehee...

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan