Dulu Aku Nakal | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, December 17, 2010

Dulu Aku Nakal

Dicatat oleh m i a di 1:01 PM
Assalamualaikum


huwaa..segmen baru lagi dari en Ben..


# Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun

-SK Dato Demang Hussin Melaka (1994-1999)
-SMK Tinggi Perempuan Melaka (2000-2006)


# Aktiviti ko kurikulum yang ceburi..

erk..banyak kot..saya penah wakil untuk kawad kaki, olahraga, bola jaring, hehe..nasyid sekolah..jadi MC majlis..ahhaaa..lawakk laa..


# Jawatan yang di sandang dulu..

librian mase sekolah rendah, hostel prefect mase sekolah menengah

SK Dato Demang Hussin


# Nama guru kesayangan korang..

banyak wehh..tak bole nak kire..seyesly, saya baek dengan semua cikgu..oke, ade bau riak di situ..ehhee..penah dapat duit raya, tolong masak bila buat open house...hehehee..antaranya, Cikgu Wan Zabariah, cikgu Wan Zalina, Cikgu Saraswaty, banyaklah..


# Subjek paling disukai dan tak suka..

hehhee..saya paling suka subjek BM..suka gile-gile..if esoknya ada presentation dalam kelas, siap berdebar-debar sebelum nak tido..hehe..memang gile sangat dengan subjek ni, minat sangat sampai sekarang..dats y amek major BM kat UPSI..

subjek tak suka pulak, LK..lukisan kejuruteraan..saya minat sebenarnya subjek ni..cume, huhuh..cikgu yang mengajar..ini serius (gaya wonderpets)..bukan nak salahkan guru, cume, sape yang tahan kalu tiap kali kelas, ade je nak pegang-pegang..euwww...memang trauma gile bila nak masuk kelas ni..ade la beberapa peristiwa yang tak berkenan di hati..sangat memualkan..ok da, cukup kat situ..ehhee

SMK Tinggi Perempuan Melaka


# Kawan baik masa sekolah..

hehee..wajib ade kan..mase sekolah rendah, saya best friend dengan Hawa..hehe..seorang blogger jugak..masuk nasyid same jugak..ehehe

kat sekolah menengah pulak, lagi-lagi dok hostel..siapa ada geng oke..nora, ratna, raihan, dhamirah, shila, ogy, jehan..ohh my..banyak lagii..


# Cita cita masa sekolah dulu..

kahkahkaa..ni memang nostalgia betol la..saya dari mula masuk sekolah, bila ditanya pasal cite-cite, memang nak jadi GURU..huhu..tak tahu kenapa..naek sekolah menengah, adalah sampingan-sampingan lain..nak jadi DJ or pembaca berita..mungkin kat sekolah menengah saya mula sedar yang saya ni banyak cakap..dan bole bercakap kat depan ramai orang..acehhh..nak poyo la tu kan mia...aiigoooo..


# Artis feveret masa sekolah dulu..

kehkehke..memang tak bole belah soklan ni en Ben..hehee..dulu, mase DULU-DULU je oke..hehehe..peminat belakang tabir Tomok..hahaha..(agak-agak tomok baca tak ni?kahkahka)..siap ade buku dan fail pasal die oke..kemaruk gilee..ehehe

but naek sekolah menengah, saya gilakan Spiderman pulak..(eh tu artis ke)..hehe..siap suruh ibu beli postpaid yang ada gambar cover Spiderman..rm100 okee..grrr..


# Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah..

hehe..banyak sangat kot..yang paling saya ingat dulu, sebelum tido, aktiviti wajib saya ialah, menyanyi untuk kawan-kawan sampai diorang tido..turunkan tilam atas lantai, then tido ramai-ramai, saya kat tengah..pastu nyanyila..hehehee..haipp.. bukan nyanyi sampai nak kasi orang pekak oke..nyanyi nak kasi orang tidoz..acehhh..

then, mase tengok final world cup Germany vs Brazil..korang ingat tak?kehekehe.. sampai pukul bape tah..esok gi sekolah, semua muka macam mayat hidup..dalam kelas, sampai terhantuk-hantuk kat meja..masuk study hall, semua maen snuker (tidozz)


# Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin dilakukan..


saya nak duduk asrama balik..nak sangat-sangat..kenangan terindah..


# Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu (tak kurang 100 patah perkataan)

hehehe..saya penah menyorok bawah katil asrama sebab tak nak pegi sekolah..kehekheke..dekat 10 orang terlibat..bila dengar bunyi kaki warden nak cek bilik, semua kelam kabut pakat nyorok bawah katil..yang bongoknye, semua nak masuk bawah satu katil..kahkahakhaka..sampai ade kakak yang gumuk sikit ni, tersepit tak bole keluar..ehhee..



baeklah cukup..

see, da jadi macam karangan SPM pulak daa..ekekehekee

sabar jela korang baca kan..

meh join ramai-ramai meh..

ok da bai uols..

~wassalam~

pst : nak tahu pasal type-berry korang?? klik here to find out..awesome oke!


24 ulasan:

Anisa Hang Tuah on December 16, 2010 at 9:13 PM said... BALAS

nis pernah bersekolah kat mghs utk beberapa hari mase form 6 dulu

aaahhh
nape tak nmpk kamu

Rara Farah on December 16, 2010 at 9:30 PM said... BALAS

sama la kite kak mia...hehe...suke kawad kaki...dlu hitam belegam main panas....tp menten ta cumel...agagaga...

mia on December 16, 2010 at 9:40 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

wattt???seyeslyy ke nis???btoll ni??hahahahhaa..aduhaii..kecikk dunia..

mia on December 16, 2010 at 9:41 PM said... BALAS

@Rara Farah

ehhehee..kan dear..hehee..akk penah wakil melaka kat penang, best gile..

nazirulhazwan~ on December 17, 2010 at 12:02 AM said... BALAS

kawad kaki den mesti angkut kat negri. tak larat o0o lawan skola palung 7.hehe

buruk dowh peranagai datin, siap masuk bwh katil.hish.malu2

yuyu on December 17, 2010 at 12:42 AM said... BALAS

hahahaha...lawak gak time skolah dulu kan.tapi uu x pernah masuk asrama.bila masuk matrik baru sedar best jugak duk ramai2 camtuh..keh keh keh

mia on December 17, 2010 at 1:05 AM said... BALAS

@nazirulhazwan~

hehehe..sy penah wakil melaka ke penang..sane lgi gempak gile..

hehe..zaman hingusan la dato..ekhekheke

mia on December 17, 2010 at 1:05 AM said... BALAS

@yuyu

haaa kan..tau xpe..ehhe...best sgt, aduh, rindu btol zaman sekolah ni,,ehkehke

Sophia Rani on December 17, 2010 at 6:49 AM said... BALAS

oh sekolah tinggi pompuan ku syg!!! hehehehe.. dah lama tak g sana tau

h A n Y S on December 17, 2010 at 7:21 AM said... BALAS

menyanyi tok kwn2 smpi dorang tdo??hahaha~
mcm mama mia yg tgh tdo kan anak2nye..hehe..
;p

Solihin Zubir on December 17, 2010 at 9:01 AM said... BALAS

sy dulu anti pengawas hostel.. hehe.. ;-p

azzey on December 17, 2010 at 4:54 PM said... BALAS

mia: mula2 mcm nak join ...tp fikir 2 balik kang pecah plak rahsia kenakalan masa sekolah dulu sbb nak mentioned nama sekolah sekali.....hu3.....

mia on December 17, 2010 at 6:33 PM said... BALAS

@Sophia Rani

tu la pia, last akk g sane mase buat latihan mngajar dulu..huhuhu

mia on December 17, 2010 at 6:33 PM said... BALAS

@h A n Y S

khakahkahaa...ha'a ek..seyes klaka gile bile egat balik skrg ni..ehehee

mia on December 17, 2010 at 6:34 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

hehehe..pgawas hostel awak x baek mcm saya..aha!..heheheee

mia on December 17, 2010 at 6:34 PM said... BALAS

@azzey

heheheee...mia xpe kak..xde sape kenal..acehh...

Syafiq Rosli on December 18, 2010 at 3:03 AM said... BALAS

nice memories

mia on December 18, 2010 at 3:39 AM said... BALAS

@Syafiq Rosli

yeahh..ehheh..rindu sgt

Rozuan Ismail on December 18, 2010 at 4:00 AM said... BALAS

salam perkenalan..saya rozuan

rabiatul on December 18, 2010 at 4:08 AM said... BALAS

Aktif ye kt sekolah dulu. :)

mia on December 18, 2010 at 4:26 AM said... BALAS

@Rozuan Ismail

hehhee...salam kembali..saya mia..

mia on December 18, 2010 at 4:27 AM said... BALAS

@rabiatul

hehhee..bole la dear..skrg je kurang sikit..ekehkee

forever love on December 18, 2010 at 7:50 AM said... BALAS

gilak lah..satu katil 10 org...mau xbernafas

mia on December 18, 2010 at 8:01 AM said... BALAS

@forever love

hehehe..bkn satu katil la bro..tilam bwk turun ke lantai..dekat 5 tilam kot

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan