Jenis perempuan yang lelaki perlu jauhi. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, December 4, 2010

Jenis perempuan yang lelaki perlu jauhi.

Dicatat oleh m i a di 10:22 AM
Assalamualaikum..


selamat pagi donia..
camne tidoz uols? ada mimpi indah? ke mimpi basah??grrrrr

ape topik hangat pagi sabtu ni selain harga gula da naek ek?hehee, ni nak kongsi dengan korang tentang :

9 jenis wanita yang perlu dijauhi oleh kaum adam

ok..hangat tak?? lantakla..nak share jugak..hehehe..

ehem, sebelum tu, nak kasi warning, entry ni panjang berjela ye..jadi..sediakan bantal dan popcorn..nak letak toto pon oke jugak..akehkehkehh

frankly speaking oke..banyak lelaki digambarkan oleh wanita sebagai seorang yang ego, keras hati, pembuli, kepala batu, lintah darat, burung belatok, penyu laut, katak puru..ok da mia..lebey nampakk, lempang nak??grrrr

but banyak orang cakap, wanita ni makhluk yang lemah lembut, baik hati, perlukan perhatian dari lelaki sepenuhnya bla..blah..belah!puiiii..hengat ni bidadari syurga ka hape??

kalau kita berpijak di bumi yang nyata ni,kite tahu ade jugak pompuan cetek fikirannya yang perlu dihindari oleh kaum lelaki ni ye..so lepas ni, kalau incik abang sekalian terserempak dengan girl yang macam ni..sila lari pecut 100 meter oke..



1. perasan cantek/perasan hot

orang macam ni, die ingat dia hot dan yakin 759 percent yang dia mampu mencairkan hati lelaki dengan kecantikan yang dia ada. lagi teruk, yang jadikan wajah cantek sebagai aset dan lepas tu jadi pisau cukur. biasenya, perempuan jenis ni, percaya bahawa wajah cantek dia bole bagi apa je yang die nak, termasuk cinta!


2. punya 'sugar daddy'

kalau hidup kat danau kota kan serba serbi guna duit, so perempuan jenis ni sanggup mendampingi lelaki untuk hidup senang. ok jap, jangan salah sangka ye..saya cakap, perempuan yang sanggup..sanggup di sini bermaksud rela dengan setulus hati menerima oke..ala, kalau tersedak terdesak sangat pon..takkan sampai jual diri kan..ini semua, donia semata. lelaki yang nafsu kuda je sanggup tabur duit untuk perempuan macam ni. kite hidup kan ada banyak pilihan..paling kurang pon dua pilihan kan..nak atau tak nak..tu je.


3. pandai amek kesempatan.

bagi perempuan jenis ni, setiap peluang mesti, diulang..MESTI direbut dengan pantas tak kira sama ada peluang tu hak milik orang laen atau tak..yang penting..aku dapat, dan kau tak dapat..muhahah (mengilai macam kera)..takpe my dear..hidup ni ada adilnya jugak ye kawan-kawan..sekarang, tuhan bayar cash je..takde deposit, kredit segala mak nenek ni..setuju?


4. suka mengongkong yang keterlaluan.

queen control orang putih cakap. suka kawal semua, segala pergerakan pasangan..dengan sape laki keluar, balik jam bape. pendapat saya, kontrol ni baek untuk hubungan. kalau lepas gitu je pon tak bagus jugak, betol ke? tapi, jangan keterlaluan sampai sang suami jadi bahan jenaka kawan-kawan dan sedara mara. suami cepat stress kalau macam ni..mungkin sebab terjadi kontrol ni ialah cemburu yang teramat sangat. hemsem sangat kot laki dia..huhu


5. mahu sempurna

euww..bagi lelaki, ini sangat merimaskan. bagi perempuan jenis ni, setiap perbuatan orang laen semuanya salah..dia je betul..lagi teruk, perempuan jenis ni terlalu yakin yang dialah wanita yang paling sempurna dalam dunia, orang laen tidak. oke, yakin pada diri tu memang perlu dan sangat bagus..tapi..jangan sampai memperlekehkan orang laen pulak..makan kasut saiz 7 nanti...hahahaa


6. terlalu berharap

perempuan jenis ni tak reti nak buat keputusan sendiri dan terlalu mengharapkan orang laen buat keputusan untuk diri dia. manja la konon kan..bukan tak bole nak manja-manja ni..but sometime, kite wanita kena jugak berdikari dan bertindak matang untuk diri sendiri..waaa..alamat payahlah kalau kena tinggal dengan laki..macam hilang sebelah kaki, tahu? eh, dua-dua kaki kot..huhuh


ok da..

da tido ke korang?hahahahhaa..

sabar je la ek..ok..entry ni bukan untuk prejudis ke hape ye..

saya pon wanita jugak..just nak share dengan anda-anda semua..hehehe..kite semua diberi pilihan dalam hidup kan..so, pilihlah yang terbaek untuk diri masing-masing..

selamat berhari minggu ye korang semua..

ok da bai..

~wassalam~

10 ulasan:

twinkle twinkle on December 3, 2010 at 6:34 PM said... BALAS

betul2,,sometime pompuan ni jgn sgt dgn laki ;)

alinac lover on December 3, 2010 at 6:45 PM said... BALAS

semoga yong tak jadi mcm tu~

Che Sakinah on December 3, 2010 at 7:02 PM said... BALAS

hahahhaaaa.... best2. :)

Nazatul shima on December 3, 2010 at 7:05 PM said... BALAS

aie mia...shima singgah sini! :) nice entri ey...;)

mia on December 3, 2010 at 7:32 PM said... BALAS

@twinkle twinkle

betol mira..huhu...masing3 kene pndai pilih la skrg,manusia hati laen3

mia on December 3, 2010 at 7:32 PM said... BALAS

@alinac lover

amin..hehehe..same3 ek yong

mia on December 3, 2010 at 7:33 PM said... BALAS

@Che Sakinah

hheee..thanks dear..saje je nk share dgn korang ni

mia on December 3, 2010 at 7:33 PM said... BALAS

@Nazatul shima

thanks dearr...tq gak singgah sini ek

Anisa Hang Tuah on December 3, 2010 at 8:36 PM said... BALAS

saya tiada dalam kategori di atas
ceewaaah

tapi tade laki nak saye

heee

mia on December 3, 2010 at 8:49 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

uiks..ade tu yang..nis tgu sikit lagi ek..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan