Macamane nak adakan space kiri kanan entry? | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, December 17, 2010

Macamane nak adakan space kiri kanan entry?

Dicatat oleh m i a di 4:38 PM
Assalamualaikum

nak minta tolong pada yang pakar bab-bab edit html ni..

kalau perasan , pada kotak post saya..takde space kat kiri kanan entry..

nampak tak?macam entry tu penuh satu kotak post tu..huhuhu


same jugak pada comment box..


da try menceroboh code dan godek-godek sikit, but sidebar pulak jadi hari biru..

seyesly, anyone??

nampak macam sempit pulak if entri muat-muat kat kotak post tu..huhuhu..

share ilmu dengan saya, bole??

huhuhu..

thanks uols..

~wassalam~

pst : nak tahu type-berry korang?klik sini for more info..

16 ulasan:

Anisa Hang Tuah on December 17, 2010 at 12:50 AM said... BALAS

sharing is caring
gud mia(:

♥ solehah ♥ on December 17, 2010 at 12:52 AM said... BALAS

huaaa.. :(
harap2 ada yg bleyh tolg kak mia :)
aminn.

mia on December 17, 2010 at 1:06 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

thanks dear..

mia on December 17, 2010 at 1:06 AM said... BALAS

@♥ solehah ♥

thanks syg..mmg brharap sgt3..

Nadd on December 17, 2010 at 2:01 AM said... BALAS

hi mia.
rasanya boley tuka dekat
#main-wrapper.
tukar size width die.

yuyu on December 17, 2010 at 3:26 AM said... BALAS

mia pegi kat design.pastu kat edit template.then background.situ bleh adjust width...uu cadang je ni.try r dlu..jap uu post pic kat fb mia..hehe

mia on December 17, 2010 at 3:39 AM said... BALAS

@Nadd

huhu..mia da try da macm tu, but sidebar pulak jadi lari..

mia on December 17, 2010 at 3:39 AM said... BALAS

@yuyu

ok yuyu..thanks ek..

Zaer!! on December 17, 2010 at 3:46 AM said... BALAS

Mia......betul cakap otai2 tu semua.bila kamu besarkan bahagian widht kat main-wrapper.jangan lupe besarkan jugak width untuk outer-wrapper.sebab outer-wrapper ni merupakan kelebaran utama sesebuah blog.

contoh....width untuk main-wrapper kamu dari 500px ke 550px,so.....kat bahagian outer-wrapper jugak kena tambah 50px untuk sama kan saiz nye.

tu pasal la kalau mia ubah width kat main-wrapper sidebar lari..sebab kelebaran utama tu mia tak ubah.huhu.

kalau xleh jugak..meh zaer buatkan.ntae email kat zaer..n password....hehe

mia on December 17, 2010 at 4:13 AM said... BALAS

@Zaer!!

oke jap ek zaer..nk try..

delarocha on December 17, 2010 at 4:31 AM said... BALAS

kena tukat theme kot....

Sophia Rani on December 17, 2010 at 6:48 AM said... BALAS

tak dpt den nak nolong.. hehehe..

Heidi Shafiq on December 17, 2010 at 8:58 AM said... BALAS

nice info beb.. :)

mia on December 17, 2010 at 6:34 PM said... BALAS

@delarocha

kene ejas sikit coding tu..but xreti...huhuhu

mia on December 17, 2010 at 6:35 PM said... BALAS

@Sophia Rani

hehehee..xpe yang..da ok sikit da

mia on December 17, 2010 at 6:35 PM said... BALAS

@Heidi Shafiq

welkam bro singgah sini ek

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan