Rahsia Ketawa | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, December 22, 2010

Rahsia Ketawa

Dicatat oleh m i a di 8:24 PM
Assalamualaikum..

1. Bayi tidak boleh ketawa sampai mereka mencapai usia tiga bulan

2. Ketawa selama 10-15 minit boleh membakar banyak kalori

3. Ketawa mampu mengeluarkan udara di dalam paru-paru dengan kelajuan 60 mph

4. Ada 17 otot wajah yang digunakan untuk tersenyum, sedangkan mengerutkan kening memerlukan 47 otot wajah

5. Seseorang yang sering ketawa gembira memiliki risiko penyakit jantung 40 peratus lebih rendah dibanding orang yang murung

6. Percayakah Anda, ada tanaman yang disebut bunga ketawa. Begitu juga jika melihatnya Anda akan ketawa seperti orang gila selama setengah jam

7. Ketawa 17 minit per hari dipercaya memperpanjang waktu hidup selama satu hari

8. Rata-rata anak berusia enam tahun ketawa 300 kali sehari. Ketika kita meningkat tua kita tersenyum dan tertawa hanya 15 kali sehari.

9. Senyuman pelayan dapat membuat pelanggannya memberikan tips tambahan.

10. Baik untuk perut, jika Anda ketawa selama satu jam tanpa henti.

11. Hanya dengan tersenyum, model iklan american Gordon Todd menikmati bayaran $ 4.000

12. Orang yang tinggal di Brazil dan Cuba lebih banyak tersenyum berbanding mereka yang tinggal di Scandinavia.


SMILE ALWAYS everyone..

hehehee..

~wassalam~

pst : nak dapat black berry murah kat sini..

16 ulasan:

azzey on December 22, 2010 at 4:37 AM said... BALAS

mia: tips yg no 2 tu yg best tu..:)

Anisa Hang Tuah on December 22, 2010 at 4:39 AM said... BALAS

mari mari kita ketawaaaa

manggosteen on December 22, 2010 at 4:46 AM said... BALAS

nak tgk gak bunga ketawa tu..
camne la agaknye..

tqaAwesome on December 22, 2010 at 5:33 AM said... BALAS

waa banyak nye fakta
nak carilah bunga ketawa tu.
hehe
smile ^______^

mia on December 22, 2010 at 5:58 AM said... BALAS

@azzey

hahahaa..kan sis..betol laa..

mia on December 22, 2010 at 5:58 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

akahkahkahkaa...meh gelak beramai-ramai..

mia on December 22, 2010 at 5:58 AM said... BALAS

@manggosteen

hahaha,tu la xpenah jumpe..xbole blah kite pulak gelak guling3 nnti

mia on December 22, 2010 at 5:59 AM said... BALAS

@tqaAwesome

hehehe..smile dearr

delarocha on December 22, 2010 at 6:39 AM said... BALAS

klu ketawa sambil isap rokok? bleh panjang umur tak? keh keh keh

alinac lover on December 22, 2010 at 1:01 PM said... BALAS

banyak nya rahsia~

cIk JanNah on December 22, 2010 at 6:15 PM said... BALAS

saya ketawa besar hari2 tapi tak kurus. kalori makin tambah.

ekekee
T__T

mia on December 22, 2010 at 8:20 PM said... BALAS

@delarocha

erk..itu pendek umo kot pakcik.hehheee

mia on December 22, 2010 at 8:20 PM said... BALAS

@alinac lover

hehehee...banyak lagi ni yang..ni je yg sempat discover...acehcehh

mia on December 22, 2010 at 8:20 PM said... BALAS

@cIk JanNah

hahahaa..tu plus dgn senang hati ek yang..

cikpia on December 22, 2010 at 11:14 PM said... BALAS

jom bergelak ketawa!!!

mia on December 23, 2010 at 12:17 AM said... BALAS

@cikpia

ahahaha..meh yang meh

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan