Tips Penjagaan Tudung | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Monday, December 20, 2010

Tips Penjagaan Tudung

Dicatat oleh m i a di 1:30 PM
Assalamualaikum..

baeklah..penah ade orang tanya saya kat FB, macamane saya pakai shawl..siap request tutorial lagi..akehekkeh..segan pulak nak buat video..adeh..

oke tamat di situ, hari ni nak share dengan uols tips penjagaan tudung, atau shawl atau selendang agar lebih tahan lama dan tak mudah rosak, oke?


from gogel.
1. sebaiknya, cuci tudung/shawl/selendang dengan tangan menggunakan detergent yang lembut diikuti dengan bahan pelembut atau lebih mudah, guna sabun mandi..

2. ketika mencuci, jangan campurkan tudung/shawl/selendang dengan pakaian lain. takot nanti turun kaler, rosak pulak. ha lagi satu, jangan rendam terlalu lama oke..

3. jangan jemur di tempat terlalu panas, cukup sekadar menganginkan di tempat teduh. sebab, warna tudung akan jadi lebih cepat pudar nanti

4. sebaiknya, gantung tudung/shawl/selendang apabila menyimpannya. nak lipat pon bole aje, cume lebih senang nak iron kalau da siap tergantung, kan?

5. Elakkan memakai tudung/shawl/selendang ketika rambut masih basah. tak baek untuk rambut jugak tu..

mudahkan..

bukan ape, ada certain tudung perlu jaga lebih sikit..

lagi-lagi tudung koleksi Ariani..hhuuhu

good luck ladies..


Hana Tajima, loves her style

eh eh...ehem..korang suka tak font ini..saya rasa lebih kemas dan tak semak..kan..kan..sila cakap 'kan' sekarang..grrr

ok da bai..

~wassalam~

pst : blogger yang menggunakan Maxis, klik sini..

13 ulasan:

Anisa Hang Tuah on December 19, 2010 at 9:36 PM said... BALAS

hana tajima
adore her!!

mia on December 19, 2010 at 9:38 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

tu laa..style dia mmg laen sikit kan..ehhee

Atiqah Adnan on December 19, 2010 at 10:05 PM said... BALAS

haah kalong pun minat hana gak.. mane korang pi call tak jawab?

cikpia on December 19, 2010 at 10:22 PM said... BALAS

hana tajima.............???

ok, aku blurrrrrrrrr. =)

Aizuddin Hanis on December 19, 2010 at 10:30 PM said... BALAS

tak de tudung..mcmne nk jg?hehehe

twinkle twinkle on December 19, 2010 at 11:29 PM said... BALAS

ahha baru perasan akk da tukar font ;)

mia on December 19, 2010 at 11:48 PM said... BALAS

@Atiqah Adnan

masak..ehkehkehkee

mia on December 19, 2010 at 11:48 PM said... BALAS

@cikpia

hahaa..xkenal ek..

mia on December 19, 2010 at 11:48 PM said... BALAS

@Aizuddin Hanis

grrrrrrrrrrrrr

mia on December 19, 2010 at 11:49 PM said... BALAS

@twinkle twinkle

hhehee..ok tak dear?

The Nurul on December 20, 2010 at 12:07 AM said... BALAS

memakan? uits.

mia on December 20, 2010 at 12:14 AM said... BALAS

@The Nurul

hahahaa..thanks perasan dear..terbaekla kamu..egat takde org perasan tadi..

♥Miss Farah♥ on December 20, 2010 at 2:31 AM said... BALAS

gd info honey

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan